Skocz do zawartości
Lanc

Dfi Lanparty Dk P35-t2 & T2rs

Rekomendowane odpowiedzi

jak ma koszyk jak 100hp lite to trzeba trochę spiłować jeden z boków, bo zaczepia o radiatory na mosfetach

Dokładnie. Manipulowanie nim nic nie da bo z każdej strony zawadza o radiator na mosfecie więc bez uprzedniej modyfikacji koszyczka ( który w Krakorum zapewne jest taki sam/podobny) nic nie zdziałasz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jeszcze podobne pytanie - karakorum na procku tez wchodzi dobrze czy trzeba podginac / szlifowac / ciac ? :)

nie wchodzi, koszyk ma chyba ciut wiekszy od HP100,

bo zeby wchodzil to trzeba spilowac o polowe koszyk i ustawic tak zeby wentylator wial w zasilacz, a nie tylną sciane obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to mozna go podgrzać i wygiąć aby nie piłować całego kawałka... mogli już zrobić wszystkie mosfety z jednej strony pod wspólnym radiatorkiem np. takim jak jest w UT.

@svende- uzmysłowiłeś mi dlaczego mam tak niskie tempy na nb :lol2: bo wentyl z mojego 100hp lite bierze powietrze bezpośrednio z nad radiatora nb...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm no to lipa - moze ktos zrobic fotke z podobnym (100hp) lub z karakorum na tej mobo ?

i jeszcze zagwozdka :

antec three hundred - w ktora strone powinno wiac karakorum ?

na dole obudowy jest corsair 450w, wieje do gory

na gorze obudowy mamy 14cm wiatrak rowniez wieje do gory

z tylu 12cm wiejacy do tylu

wychodzi na to ze najlepiej ustawic go do gory zeby nie zaklocac przebiegu powietrza - dobrze kombinuje ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie chcę kupić tego pentagrama karakorum z tym że jak widzę można tylko go ustawić aby wiał w górę na zasilacz, w takim razie czy to nie będzie źle wpływało na zasilacz - jeśli ciepłe powietrze będzie kierowane prosto na jego wentylator i jednocześnie pewnie go podgrzewało???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Na dniach będę wodował mostki na dfi dk t2rs. Ktoś płytke już rozbierał? czy ciężko schodzą radiatory i zaczepy? Na msi nie mialem problemow ale upewnic sie trzeba :]

Kupiłem bloczki swoftech mcw30 i na oko wejda bez problemu. Ktoś zakładał; miał jakieś problemy?

Pozdro

P.S. U mnie tez na NB wysokie temp. od 55 do 63 ale nic nie wieje na niego;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

graczuuu i co masz ustwiony wylot powietrza do góry czy na dół? i możesz wrzucić jakieś zdjęcie? zastanawiam się czy nie można by przesunąć lekko tego radiatorka od zasilania do góry;

co do zasilacza to nie tworzy ci się w pewnym sensie 'próżnia' w środku obudowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej. Na dniach będę wodował mostki na dfi dk t2rs. Ktoś płytke już rozbierał? czy ciężko schodzą radiatory i zaczepy? (...)

Radiatory schodzą bez problemu. Pod nimi jest zwykła pasta a nie klejący glut

Btw, które napięcia podbijać lub które parametry zmieniać aby polecieć wyżej z fsb niż np 510? Nie moge wiecej wycisnąć. A podbijanie o ząbek V na NB kończy sie ciągłymi restartami (nie wiem dlaczego, może to wina starego biosu 01/04/2008)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od wczoraj mam DFI w wersji T2 i powiem tyle - płytka wymiata. W porównaniu do Evga 650i Ultra to przepaść. Regulacja PWM działa wyśmienicie (Freezer 7 Pro), chipset się nie grzeje (45C pod Orthosem na 1,33V), wysokie FSB bez podbijania napięć - aktualnie mam 410MHz, a wszystko zostawione na def. Do pełni szczęścia brakuje mi tylko odpowiednich pamięci, bo procek jest całkiem niezły. Przy kręceniu większych problemów nie napotkałem - a co do FSB - na strapie 266 FSB500 raczej zrobić się nie da, trzeba przestawić albo w biosie albo na zworkach - jeszcze na tyle tego nie rozgryzłem. Jedyne co mnie wkurza, to średnio działający Overclocking Recovery - aktualizacja biosu pomaga na to? Też mam 01/04/2008.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miazga z tego co wiem to u Lanca na e84 plyta nie robi wiecej niz 520 fsb bodajze. a proc na commando polecial wyzej ;) u mnie na e6750 jak testowalem to przy 520 fsb tez byly jazdy ze nie bootowalo ;( 510 robila ale wyzej juz byly zonki ;(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seria E8xxx trochę się różni od E6xxx stąd takie dobre wyniki na i965. Ja na 650i Ultra zrobiłem na moim procku FSB 517 w związku z tym tutaj też powinno się udać. Tylko muszę dawać timingi rzędu 6-7 żeby pamięć 1000MHz zrobiła :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktos doradzi z kreceniem E2160 na tej mobo na defaulcie pojawia sie problem przy sprawdzaniu stabilnosc (Super PI, Orthos - wywala sie po 8-10sek) FSB = 334, wszytskie napiecia na domyslne, tylko RAMy dowoltowalem (2.0V), tak profilaktycznie. Czy sa w biosie jakies opcje ktore przy OC domyslnie nie powinny byc Auto? Procek z serii M0 wiec powinien (przynajmniej statystycznie) na domyslnym napieciu zrobic spokojnie nawet wiecej, ale znajac moje szczescie trafila mi sie padaka sztuka :)

EDIT: moze zmiana biosu by pomogla? Mam z 2007/10/31, niestety narazie sie wstrzymuje z tym poniewaz nie mam stacji dyskietek, a z USB moze byc roznie, o WinFlashu nawet nie mysle :)

Edytowane przez Mane

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj w biosie + 112 i zapusc Orthosa a jak sie nadal bedzie wywalac to zapodaj +125 i powinien smigac az milo na 3 giga bo ja wlasnie mam tyle i chodzi na 3 giga :). A 1.4 V na boxie to wg mnie spoko uciagnie tylko mozesz miec w stresie maly halas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj 1,4V na procka i sprawdzaj. Jeśli tempy nie będą tragiczne możesz dać więcej. Mój były E2160 robił 3GHz dopiero na 1,4V. Na NB nie musisz podnosić, bo u mnie na FSB 410 spokojnie wyrabia na 1,33V. Pod Orthosem oznacza jaki test dokładnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi