Skocz do zawartości
Gość Ramzes The Great

Dziwna Temp solteka

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Siema, koles ma troche dziwny problem, Speed Fan podaje mu temp2 jako 80 stopni, w biosie jest napisane ze to Temperature ABS II, ale nie jest to temperatura ustawiona w tym systemie, co to moze byc za Temp ?????? PILNE!!!!!!!!!! HELP!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Ramzes The Great

Chodzi o płyte Soltek Sl-75DRV5, ona posiada system ABS II, chroni przed spaleniem proca, graniczną tem ustawia sie w biosie, kolo ustawil na 90 stopi, ale jest male ale, spped fan pokazuje temp 2 80 stopni, nie jest to ani temp proca, hdd, czy chipsetu. wiec co to moze byc ?????? jasniej juhs nie moge :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sciagnij sobie ze strony solteka www.soltek.com.tw Soltek Hardware Monitor. temp ABS II czyli te twoje temp2 ze speedfana to temperatura z diody w jadrze procka, rt1 to czujnik pod procesorem, a rt2 to czujnik przylaczany na kabelku (montujesz gdzie chcesz). imho 80'C to bardzo duza temp jak na temp z diody, powinno byc najlepiej tak jak u mnie 43 max 46'C :), a rt1 ok. 32-35'C, ale ja mam wode, jak mialem CCCP, albo zalmana 6000alcu to mialem tez takie porypane odczyty jak ty czyli 70-80'C ondie. 90'C to tempik w ktorym juz moze zaczac sie cos smierdziec z obudowy :twisted: , wiec ja bym abs zostawil jak jest fabrycznie czyli na 85'C, a od tego 80'C to ma chwilke dluzszej pracy w stressie pewnie do odlaczenia zasilania i restartu a to nie jest zabawne.

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...