Gość Ramzes The Great Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Siema, koles ma troche dziwny problem, Speed Fan podaje mu temp2 jako 80 stopni, w biosie jest napisane ze to Temperature ABS II, ale nie jest to temperatura ustawiona w tym systemie, co to moze byc za Temp ?????? PILNE!!!!!!!!!! HELP!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas01 Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 no widać że pilne, ale postaraj się skonstruować poprawne zdanie to będzie wiadomo o co Ci chodzi :D - co to temperatura ustawiona ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 I CO TO ZA SOLTEK, MAMY QWA ZGADYWAĆ??? Obstawiam, że to 75frn i rzeczona temp. pochodzi z odczytu diody termicznej w procesorze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 Chodzi o płyte Soltek Sl-75DRV5, ona posiada system ABS II, chroni przed spaleniem proca, graniczną tem ustawia sie w biosie, kolo ustawil na 90 stopi, ale jest male ale, spped fan pokazuje temp 2 80 stopni, nie jest to ani temp proca, hdd, czy chipsetu. wiec co to moze byc ?????? jasniej juhs nie moge :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 To chyba jest temperatura z diody termicznej procesora. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Ramzes The Great Opublikowano 14 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2003 ale zeby az taka temperetura ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 15 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2003 sciagnij sobie ze strony solteka www.soltek.com.tw Soltek Hardware Monitor. temp ABS II czyli te twoje temp2 ze speedfana to temperatura z diody w jadrze procka, rt1 to czujnik pod procesorem, a rt2 to czujnik przylaczany na kabelku (montujesz gdzie chcesz). imho 80'C to bardzo duza temp jak na temp z diody, powinno byc najlepiej tak jak u mnie 43 max 46'C :), a rt1 ok. 32-35'C, ale ja mam wode, jak mialem CCCP, albo zalmana 6000alcu to mialem tez takie porypane odczyty jak ty czyli 70-80'C ondie. 90'C to tempik w ktorym juz moze zaczac sie cos smierdziec z obudowy :twisted: , wiec ja bym abs zostawil jak jest fabrycznie czyli na 85'C, a od tego 80'C to ma chwilke dluzszej pracy w stressie pewnie do odlaczenia zasilania i restartu a to nie jest zabawne. pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2003 te 80C to moze byc cokolwiek np.temp zasilacza taka fajna u mnie jest fsb100 33C fsb133 48C fsb166 proc2075 51C fsb150 3C fsb180 x.xxC wiec mozna to olac, to moze byc temp niczego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...