Skocz do zawartości
SinRock

3870 512mb Czy 8800gt 256mb?

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak powyżej którą byście wybrali i dlaczego? Gry w rozdzielczosci do 1280x1024. Obydwie karty w podobnych cenach ok 760zł. Z 8800GT mam do wyboru Assusa lub Gigabyte, a z 3870 GeCube bądź Sapphire. Mowie odrazu, ze nie stać mnie na wersje 88 z 512mb, a musze do nastepnego tygodnia miec karte :rolleyes:

Edytowane przez SinRock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jak powyżej którą byście wybrali i dlaczego? Gry w rozdzielczosci do 1280x1024. Obydwie karty w podobnych cenach ok 760zł. Z 8800GT mam do wyboru Assusa lub Gigabyte, a z 3870 GeCube bądź Sapphire. Mowie odrazu, ze nie stać mnie na wersje 88 z 512mb, a musze do nastepnego tygodnia miec karte :rolleyes:

3870 to jest takie 3850 podkrecone poprostu. przynajmniej tak wyglada, wiec lepiej by ci bylo wydac mniej na 3850 i podkrecic go :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie kurde też zastanawiam tylko miedzy obiema kartami z pamiecia 512mb ... oczywiście Radek z myślą o Crossfire, GF niekoniecznie ... czytając testy CF nadal nic na ten temat nie wiem bo każdy test mówi co innego ... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze że zdania są podzielone... Zastanawiałem się tez wczesniej nad 3850 ale czy nie lepiej dolożyć te 200zł i kupic 88 tyle ze z 256mb jak juz mam kase? W końcu w tej rozdzielczosci chyba wystarczy jeszcze te 256mb? Apropo łączenia kart w CF, to u mnie to odpada bo musiał bym wtedy wymienic zasilacz na coś mocniejszego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez sie zastanawialem ktora kupic,czy byl sens placic 900zl za 8800gt,ewentualnie 750zl za wersj 256MB.wybor padl na 3870 w cenie 720zl:)

wyniki HD3870 są średnio o 5% niższe ... nie wiem czy to dużo czy mało, choć 200zł w kieszeni brzmi całkiem nieźle ... chyba jednak też oleje GF pierwszy raz w zyciu ;o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wyniki HD3870 są średnio o 5% niższe ... nie wiem czy to dużo czy mało, choć 200zł w kieszeni brzmi całkiem nieźle ... chyba jednak też oleje GF pierwszy raz w zyciu ;o

sam sobie będę kupował wiesz ze 256 mb karty 8800 gt jakby wogóle sie w 3dmarku sie nie odpalają ;]

Polecam Ci ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie sie wydawalo ze roznica blizej 15-20% na korzysc Dziforsa. Co to jakas rewolucja w sterownikach od ATI?

A czy ta roznica jest warta 200zl? :D Przez wiele lat jechalem na nvidii,ale nie ma sie co oszukiwac, radki sa dzis atrakcyjna oferta.

Z tego co zauwazylem,to przy wysokich rozdzialkach ta roznica nie jest juz taka duza,a mnie wlasnie o to chodzilo

Edytowane przez grzeg255

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czy ta roznica jest warta 200zl? :D Przez wiele lat jechalem na nvidii,ale nie ma sie co oszukiwac, radki sa dzis atrakcyjna oferta.

Z tego co zauwazylem,to przy wysokich rozdzialkach ta roznica nie jest juz taka duza,a mnie wlasnie o to chodzilo

no wlasnie, przy wysokich ... a u mnie np. na lcd 17" 12xx x 1024 przydał by sie ten dżifors :P może jakoś sie uda zacisnąc pasa : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też mi sie wydaje ze przewaga 88gt 512mb nad 3870 siega granic 20%, przynajmniej tak wynika z testow, praktycznie jednak nie wiem jak to jest w zeczywistosci bo nikt ze znajomych nie ma tej karty.... jednak jak juz wspomnialem max ile moge wydac to 750zł... :?

Przypuśmy więc ze zdecyduje sie juz na radeona, którego w takim przypadku bardziej opłaca sie kupić? Dopłacic te 100zł do 3870 czy brac wersje 3850 z 512m? Osobiście wydaje mi się ze chyba lepiej dopłacić?:)

grzeg255 gdzie ty kupiłes swojego radka za 720zl? :blink: osobisice nie widzialem taniej niz za 750+przesyłka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem takie chłodzenie na moim x850xt pe. Straszna suszarka, kiedy się rozbuja. Nie jestem jakimś maniakiem ciszy, ale to chłodzenie było naprawdę mocno słyszalne od 40% gdzieś tak, a im szybciej tym gorzej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to zamówiłem tego Power Color 3870 którego wskazał dbq :D To będzie moj pierwszy radek, miejmy nadzieje, że będzie sie dobrze sprawować :) Co ciekawe karty zostały wczoraj wystawione, a do teraz została juz tylko jedna sztuka więc jak ktoś ma ochote to radze sie spieszyc B-)

Apropo pamiatek, chłodzenie zakrywa i je takze nie trzeba dkupywać oddzielnych radiatorków:)

Edytowane przez SinRock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok to zamówiłem tego Power Color 3870 którego wskazał dbq :D To będzie moj pierwszy radek, miejmy nadzieje, że będzie sie dobrze sprawować :) Co ciekawe karty zostały wczoraj wystawione, a do teraz została juz tylko jedna sztuka więc jak ktoś ma ochote to radze sie spieszyc B-)

Apropo pamiatek, chłodzenie zakrywa i je takze nie trzeba dkupywać oddzielnych radiatorków:)

juz nie ma tych Radoslawów ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi