SinRock Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 (edytowane) Tak jak powyżej którą byście wybrali i dlaczego? Gry w rozdzielczosci do 1280x1024. Obydwie karty w podobnych cenach ok 760zł. Z 8800GT mam do wyboru Assusa lub Gigabyte, a z 3870 GeCube bądź Sapphire. Mowie odrazu, ze nie stać mnie na wersje 88 z 512mb, a musze do nastepnego tygodnia miec karte :rolleyes: Edytowane 3 Stycznia 2008 przez SinRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Tak jak powyżej którą byście wybrali i dlaczego? Gry w rozdzielczosci do 1280x1024. Obydwie karty w podobnych cenach ok 760zł. Z 8800GT mam do wyboru Assusa lub Gigabyte, a z 3870 GeCube bądź Sapphire. Mowie odrazu, ze nie stać mnie na wersje 88 z 512mb, a musze do nastepnego tygodnia miec karte :rolleyes: 3870 to jest takie 3850 podkrecone poprostu. przynajmniej tak wyglada, wiec lepiej by ci bylo wydac mniej na 3850 i podkrecic go :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 3870 jak najbardziej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 ja sie kurde też zastanawiam tylko miedzy obiema kartami z pamiecia 512mb ... oczywiście Radek z myślą o Crossfire, GF niekoniecznie ... czytając testy CF nadal nic na ten temat nie wiem bo każdy test mówi co innego ... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Widze że zdania są podzielone... Zastanawiałem się tez wczesniej nad 3850 ale czy nie lepiej dolożyć te 200zł i kupic 88 tyle ze z 256mb jak juz mam kase? W końcu w tej rozdzielczosci chyba wystarczy jeszcze te 256mb? Apropo łączenia kart w CF, to u mnie to odpada bo musiał bym wtedy wymienic zasilacz na coś mocniejszego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 256MB może być teraz już trochę mało, ja bym wziął jakiegoś 3850 z 512MB i dobrym chłodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 Do 1280x1024 bralbym GFa do 1920x1200 radka ;) Chociaz podkrecony dobry 3850 512 moze byc najbardziej oplacalnym wyborem na chwile obecna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 3 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2008 W takim razie co sądzicie o radku 3850 512mb od Assusa z chłodzeniem Glaciator? Cena 650zł. Praktycznie za 100zł więcej mam 88gt, bo kosztuje 748zł :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu26 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Nie bierz 8800gt z 256mb ramu Nvida robi swietne karty ale nie umie dobrze zarządzać vramem wersje 256mb skopali więc albo 3850 albo 8800gt z 512mb ramu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 256mb na dzień dzisiejszy może stanowić troche wąskie gardło, zatem ja tu widze najrozsądniejsze wyjście- HD3850 512mb@OC :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Może poczekasz jeszcze trochę na 8800GS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 3850 do tego dobre chłodzenie i przekręcisz ładnie :rolleyes: Jak możesz to podkręć CPU jeszcze kapkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) Tez sie zastanawialem ktora kupic,czy byl sens placic 900zl za 8800gt,ewentualnie 750zl za wersj 256MB.wybor padl na 3870 w cenie 720zl:) Edytowane 4 Stycznia 2008 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Tez sie zastanawialem ktora kupic,czy byl sens placic 900zl za 8800gt,ewentualnie 750zl za wersj 256MB.wybor padl na 3870 w cenie 720zl:) wyniki HD3870 są średnio o 5% niższe ... nie wiem czy to dużo czy mało, choć 200zł w kieszeni brzmi całkiem nieźle ... chyba jednak też oleje GF pierwszy raz w zyciu ;o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 wyniki HD3870 są średnio o 5% niższe ... nie wiem czy to dużo czy mało, choć 200zł w kieszeni brzmi całkiem nieźle ... chyba jednak też oleje GF pierwszy raz w zyciu ;o sam sobie będę kupował wiesz ze 256 mb karty 8800 gt jakby wogóle sie w 3dmarku sie nie odpalają ;] Polecam Ci ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 A mnie sie wydawalo ze roznica blizej 15-20% na korzysc Dziforsa. Co to jakas rewolucja w sterownikach od ATI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 A mnie sie wydawalo ze roznica blizej 15-20% na korzysc Dziforsa. Co to jakas rewolucja w sterownikach od ATI? nie twierdze, ze tak definitywnie jest ... testów jest masa i każdy jest inny i tu jest ból :F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) A mnie sie wydawalo ze roznica blizej 15-20% na korzysc Dziforsa. Co to jakas rewolucja w sterownikach od ATI? A czy ta roznica jest warta 200zl? :D Przez wiele lat jechalem na nvidii,ale nie ma sie co oszukiwac, radki sa dzis atrakcyjna oferta. Z tego co zauwazylem,to przy wysokich rozdzialkach ta roznica nie jest juz taka duza,a mnie wlasnie o to chodzilo Edytowane 4 Stycznia 2008 przez grzeg255 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 A czy ta roznica jest warta 200zl? :D Przez wiele lat jechalem na nvidii,ale nie ma sie co oszukiwac, radki sa dzis atrakcyjna oferta. Z tego co zauwazylem,to przy wysokich rozdzialkach ta roznica nie jest juz taka duza,a mnie wlasnie o to chodzilo no wlasnie, przy wysokich ... a u mnie np. na lcd 17" 12xx x 1024 przydał by sie ten dżifors :P może jakoś sie uda zacisnąc pasa : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Po to zeby miec 60 zamiast 50fps :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Też mi sie wydaje ze przewaga 88gt 512mb nad 3870 siega granic 20%, przynajmniej tak wynika z testow, praktycznie jednak nie wiem jak to jest w zeczywistosci bo nikt ze znajomych nie ma tej karty.... jednak jak juz wspomnialem max ile moge wydac to 750zł... :? Przypuśmy więc ze zdecyduje sie juz na radeona, którego w takim przypadku bardziej opłaca sie kupić? Dopłacic te 100zł do 3870 czy brac wersje 3850 z 512m? Osobiście wydaje mi się ze chyba lepiej dopłacić?:) grzeg255 gdzie ty kupiłes swojego radka za 720zl? :blink: osobisice nie widzialem taniej niz za 750+przesyłka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbq Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) na allegro jest już za 699+25 przesyłka : ) http://www.allegro.pl/item293007731_power_...z_hd_3870_.html Edytowane 4 Stycznia 2008 przez dbq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item292044805_hd3870...uper_cena_.html podjechalem bez licytowania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 To chyba jednak wezme radzka :D Teraz mam tylko dylemat którą karte z tych dwóch wybrać? Od Powera czy Assusa, a przedewszystkim które chłodzenie będzie wydajniejsze, jak wam sie wydaje? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 4 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2008 Myślę że powercolor tylko trzeba będzie radiatory na pamięci dorzucić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rudy 102 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 http://www.allegro.pl/item292044805_hd3870...uper_cena_.html podjechalem bez licytowania Miałem takie chłodzenie na moim x850xt pe. Straszna suszarka, kiedy się rozbuja. Nie jestem jakimś maniakiem ciszy, ale to chłodzenie było naprawdę mocno słyszalne od 40% gdzieś tak, a im szybciej tym gorzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 (edytowane) Ok to zamówiłem tego Power Color 3870 którego wskazał dbq :D To będzie moj pierwszy radek, miejmy nadzieje, że będzie sie dobrze sprawować :) Co ciekawe karty zostały wczoraj wystawione, a do teraz została juz tylko jedna sztuka więc jak ktoś ma ochote to radze sie spieszyc B-) Apropo pamiatek, chłodzenie zakrywa i je takze nie trzeba dkupywać oddzielnych radiatorków:) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez SinRock Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeg255 Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Moj tez jest pierwszy od czasow 9100:) mysle,ze dokonales dobrego wyboru.Po co sie pchac w wykastrowanego 8800gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Nareszcie jakieś ciekawe oferty.699 zł to już dobra cena za taką karte.Brać PowerColora i nie marudzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonq Opublikowano 5 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2008 Ok to zamówiłem tego Power Color 3870 którego wskazał dbq :D To będzie moj pierwszy radek, miejmy nadzieje, że będzie sie dobrze sprawować :) Co ciekawe karty zostały wczoraj wystawione, a do teraz została juz tylko jedna sztuka więc jak ktoś ma ochote to radze sie spieszyc B-) Apropo pamiatek, chłodzenie zakrywa i je takze nie trzeba dkupywać oddzielnych radiatorków:) juz nie ma tych Radoslawów ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...