Skocz do zawartości
robowsky

Geforce 9600 GT / GSO

Rekomendowane odpowiedzi

St.Anger napisał(a):

Mam dylemat, 9600GSO za 290 zł od Palita czy Galaxy :) . Jak z głośnością chłodzenia, bo ktoś tu się wypowiadał, że Galaxy jest głośny. A jak pod tym względem prezentuje się Palit? Czy w Palicie w dalszym ciągu zakładają plomby na chłodzenie?

Galaxy, może trafisz na sztukę GTS :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  bociczek napisał(a):

Galaxy, może trafisz na sztukę GTS :D

Z tego co mi wiadomo to tej "gts'owej" sztuki u nas nie ma. Ta sztuka ma srebrne chlodzenie "orbowe" , ta niemodowalna zas to dwuslotowka , z niebieskim plastikiem i ta jest w sklepach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sideband napisał(a):

Mają nadzieje , że trafią na sztuke z 8 kościami pod warunkiem , że oczywiście interesują się 9600gso od galaxy. Albo znowu magia cyferek :lol2:

Możesz, wytłumaczyc co daje owe 8 kostek ?? 256-bit na pamięci ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

St.Anger napisał(a):

Mam dylemat, 9600GSO za 290 zł od Palita czy Galaxy :) . Jak z głośnością chłodzenia, bo ktoś tu się wypowiadał, że Galaxy jest głośny. A jak pod tym względem prezentuje się Palit? Czy w Palicie w dalszym ciągu zakładają plomby na chłodzenie?

O Galaxy jedni mówią że nienajgorsze chłodzenie, inni że to suszarka (mówisz o tym dwuslotowym zamkniętym prostokątną plastikową obudową?). Palit suszarką jest na pewno. Jednak pod palita łatwo podczepić jakiś wiatrak, który będzie chłodził ciszej. W przypadku Galaxy trzeba by wymienić całość..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ogladałem fotki na allegro i stronie galaxy, nasuwaja mi się pewne spostrzeżenia:

na stronie galaxy są dwie wersje gso jedna oc i zwykła, zwykła jest z chłodzeniem "orb" a oc z suszarką jak w 8800gt wersji oc.

i z tego co natych fotkach widać to obie 8800gt i 9600gso z suszarkami niczym się prawie nie różnia poza kolorem plastiku,

natomiast wersja zwykła 9600gso jest inna od pozostałych bardziej przypomina gt zwykłego bez suszarki.

mak ktos możliwosc zdjęcia chłodzenia z gso i zrobienia fotki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja niewiem co wy chcecie od tego chlodzenia na 9600gso 384mb Galaxy. Robilem porownanie tego Galaxy 9600gso i Msi 9600gt OC i galaxy mialo cichsze chlodzenie zarowno przy starcie systemu jak i po zaladowaniu sterow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage

Kwestia postrzegania halasu. Moj Galaxy jest najglosniejsza rzecza w kompie , tam jest przeca turbinka. Zarowno zasilacz jak i dodatkowe wentyle oraz wentyl z Ninjy sa nieslyszalne przy nim :|

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra ale ktos tu pisal ze chlodzenie na MSI 9600gt jest ciche a inni odradzaja te z Galaxy no ale ono cichsze jest ; ) Zreszta jak ktos chce cisze to najlepiej kupic najtanszego GSO/GT i zalozyc accelero.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sadzicie o takiej karcie:

Palit GeForce 9600GSO 384MB DDR3 (192-bit) (PCI-E)

moge ja miec za 290 - opłaca sie?

Jest znacznie lepsza od x1950gt ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuqs napisał(a):

Co sadzicie o takiej karcie:

Palit GeForce 9600GSO 384MB DDR3 (192-bit) (PCI-E)

moge ja miec za 290 - opłaca sie?

Jest znacznie lepsza od x1950gt ?

Będzie dużo szybsza, pewnie że się opłaca. Co do głośności to powiem tak. W tej chwili najgłośniejszym elementem kompa jest zalman na 7300GT. Z kolei brat ma 8600GT Sonic + i chłodzenie na nim jest ciche, a te na 9600GSO wyglądają podobnie. Wiem, że GSO jest cieplejsza, ale najwyżej będzie łapała te 80 stopni :) .

Cytat

mówisz o tym dwuslotowym zamkniętym prostokątną plastikową obudową?

Tak.

Cytat

Zreszta jak ktos chce cisze to najlepiej kupic najtanszego GSO/GT i zalozyc accelero.

I tak trzeba będzie pewnie zrobić, ale to znowu kasa do wydania :) .

EDIT: Jeszcze jedno pytanie, czy Xtreme tunerem dołączonym do Galaxy da się regulować napięcia :) ?

Edytowane przez St.Anger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

'St Anger' napisał(a):

Jeszcze jedno pytanie, czy Xtreme tunerem dołączonym do Galaxy da się regulować napięcia

Nie da się, inaczej nikt by nie robił pencil moda, tylko bawił się programem

Edytowane przez M-Power

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Palit GSO sonic 384 zamówiony, myślę, że 289 zł to nie zdzierstwo za tą kartę :) . I pomyśleć, że swojego 7300GT, czyli low end, kupiłem za 440 zł :damage_wall: <_< , a teraz całkiem niezłą kartę mam za niecałe 300 zł. Dokąd zmierza ten świat :lol2: ? Może jutro będzie już u mnie, a miałem się wziąć za pracę przejściową :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

St.Anger napisał(a):

Palit GSO sonic 384 zamówiony, myślę, że 289 zł to nie zdzierstwo za tą kartę :) . I pomyśleć, że swojego 7300GT, czyli low end, kupiłem za 440 zł :damage_wall: <_< , a teraz całkiem niezłą kartę mam za niecałe 300 zł. Dokąd zmierza ten świat :lol2: ? Może jutro będzie już u mnie, a miałem się wziąć za pracę przejściową :) .

Zdaj relacje jak dojdzie, bedziemy wdzieczni jak bedzie z fotami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mikan10 napisał(a):

Zdaj relacje jak dojdzie, bedziemy wdzieczni jak bedzie z fotami ;)

ja dzisiaj prawdopodobnie ebde sie cieszyl rowniez ta karta, i pomyslec ze we wrzesniu 2007 bralem X1950gt od palita za 600 zl prawie :lol2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Firekage
  Palato napisał(a):

Imo GSO nie są kartami zbytnio przyszłościowymi z powodu małej ilości pamięci, w końcu wyjdą gry które zaczną pożerać ogromne ilości i wtedy bardoz to ograniczy te karty.

Palato napisał(a):

Nie o to mi chodzi ;), jedynei miałem na myśli że z powodu małej ilości pamięci te karty długo nie posłużą.

Bez przesady. Dasz nizsza rozdzialke i po zawodach. Chyba wiekszosc z nas widziala testy 8800GS Asusa vs Twintech 9600GT. Widziales jakie tam byly roznice w frameracie? Nie doplacilbym ponad 100 zl do tego by miec max 5FPS wiecej w wyzszej rozdzialce. Skoro ten GSO potrafi jednak przy normalnej rozdzialce targnac Crysisa to ja sie nie boje , AC pewnie tez ruszy. Cos jeszcze - jak Leborg powiedzial - wychodza jakies super gry? Przez ponad rok stykal mi 8600 , ktory nie targnal Crysisa na High , a jechalem z nim na medzie i nie bylo zle.

Przy okazji cos jeszcze. Dzis ceny tak polecialy w dol , ze za 400 zl to mozesz kupic bez laski 8800GT , a nie 9600GT... Kuknij na Alledrogo miedzy innymi. Do tego , majac 17 calowy monitor lepszej mi nie trzeba , nie boje sie tez , ze ona nie podola bo gier jak Crysis to wychodzi na palcach 1 reki...Wczoraja na tym "smiesznym" GSO bawilem sie Crysisem ale pod...Vista !! :D :D Sprawdzalem te same detale wzgledem XP , z tym ze Vista bez SP.

Edytowane przez Firekage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem palita 384mb sonic i jestem mile zaskoczony, karta wielkosci X1950gt tez od palita, zielona laminat, chlodzenie jest BARDZO ciche (odetchnalem z ulga), co do wydajnosci to nie bawilem sie za duzo jeszcze, ale x1950gt bije na glowe, wyniki z 3dmarkow dam pozniej

co do odblokowania to nowsze rewzije od palita nie maja juz tych 2 kosci extra, jest po prostu miejsce na nie, ale kosci nie ma, wiec na 8800gts nie da sie przerobic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja powiem wam ze przesiadlem sie z 9600GT na 8800GTS 512 i nie zauwazylem roznicy w dzialaniu gier no chyba ze mnie procesor ogranicza

w 3d markach tez nie jest jakas wielka rozpietosc wynikow, kwetsia 700-900 pkt

wiec gdybym mial jeszcze raz kupic grafike to nie dolozylbym do 8800Gt, a tym bardziej do 88gts, zostala by 96gt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

puscilem mojego palita 9600gso na 700/1700/1800 i wszystko w normie, temeratury niskie, bez artow itp.

wiecej nie probowalem

odpalilem 3dmarka 2005 (na viście) i otrzymalem 14600 pkt tylko o.O

procesor chyba nie jest za słaby, bo mam E2180 @ 2.8 GHz

na tych samych ustawieniach w 3dmarku 06 mam: 9781 3DMarks

Edytowane przez fuqs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuqs napisał(a):

puscilem mojego palita 9600gso na 700/1700/1800 i wszystko w normie, temeratury niskie, bez artow itp.

wiecej nie probowalem

odpalilem 3dmarka 2005 (na viście) i otrzymalem 14600 pkt tylko o.O

procesor chyba nie jest za słaby, bo mam E2180 @ 2.8 GHz

na tych samych ustawieniach w 3dmarku 06 mam: 9781 3DMarks

Niechbym miał tego E2180 @ 2.8 to bym przebił, a tak to tylko 9476 3DMarks w 06, ale to wina procka ;). Widać tutaj ograniczenie szyny w wyższej rozdzielczości ;). Zapuść jeszcze z AAx4 (aa quality daj 7) i AFx16, bo ciekaw jestem ile pkt będziesz miał w porównaniu do GT :) Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fuqs napisał(a):

7087 3DMarks

No, czyli jednak w 'normalnych' warunkach proc ogranicza mocniej, bo 7820 3DMarks

» Naciśnij aby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler « - "ustawienia"
Dołączona grafika

Edytowane przez bociczek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bociczek napisał(a):

No, czyli jednak w 'normalnych' warunkach proc ogranicza mocniej, bo 7820 3DMarks

to chyba wina 384 mb pamieci i szyny 192 bit <_<

ale wazne, ze poki co crysis chodzi na high/very high 1280x1024 bez aa i sie nie scina :razz:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta jest super :) . Jest cichsza od Zalmana na 7300GT. Mogłaby być jeszcze cichsza, ale nie wiem czemu nie można zmniejszyć obrotów wentylatora poniżej 50%, próbowałem w RT i Vtune. Co do wydajności to nie zdążyłem jeszcze dobrze potestować, ale w 3DM2003 uzyskałem 30000 pktów, demo Crysis śmiga na 1680x1050 wszystko na high, tylko jakość obiektów na medium i mam 20 do 24 klatek. Procek na razie tylko na 2,84 GHz i karta nie kręcona, więc jak się ostro wezmę za kręcenie po sesji to powinno być dużo lepiej. Jestem bardzo zadowolony z tej karty, zwłaszcza za tą cenę :) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

St.Anger napisał(a):

Karta jest super :) . Jest cichsza od Zalmana na 7300GT. Mogłaby być jeszcze cichsza, ale nie wiem czemu nie można zmniejszyć obrotów wentylatora poniżej 50%, próbowałem w RT i Vtune. Co do wydajności to nie zdążyłem jeszcze dobrze potestować, ale w 3DM2003 uzyskałem 30000 pktów, demo Crysis śmiga na 1680x1050 wszystko na high, tylko jakość obiektów na medium i mam 20 do 24 klatek. Procek na razie tylko na 2,84 GHz i karta nie kręcona, więc jak się ostro wezmę za kręcenie po sesji to powinno być dużo lepiej. Jestem bardzo zadowolony z tej karty, zwłaszcza za tą cenę :) .

Ja tez jestem zadowolony, napisz ile masz pktow w 3dmarku 2006 na stock :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi