Skocz do zawartości
bonq

Upgrade Pod Wiedźmina

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Plan zakłada płynne i przyjemne granie w Wieśka na Samsungu 2232BW (1680 x 1050)

Aktualnie mam:

Abit KN9

Athlon x2 3600 (niekrecony)

Palit 7600 gs sonic

Myślę kupić:

2 x 1gb goodram 800 mhz

Pytanie:

Jaka grafikę kupić?

Czy procka zmieniać?

Pieniadze nie stanowia bariery, ale nie chce ładować niepotrzebnie. Co jest sens kupić, aby spełnić założenie mnie interesuje ^^

Dzięki z góry za uwagę.

EDIT: info o funduszach

Edytowane przez bonq

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmień karte ( jak masz kase to na 8800t 512, mi brakowało to kupiłem 3870;)) i dołóż/kup 2gb ramu. Styknie, bo procka nie ma sensu zmieniać, co najwyżej podkręcic dla własnej satysfakcji i starczy ci jeszcze spokojnie na rok jak nie dłużej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tej gierki wystarczy 2GB ramu radek HD3850 256MB no i OC wszystkiego.

PS: u mnie wiedzmin smiga "na zewnatrz" all na max aax16 aax4 w 1280x1024 35fps+ po OC karty i procku @ 3GHz - wiec masz porownanie

Edytowane przez Yogi311

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup ram Kingston na Elpidach 667 2 x 1GB i podkręć procka. Powinien pójść na 2,6 bez problemu, ale pewnie będzie potrafił i więcej. Zależy od sztuki. Grafę jak Cię stać to PRZYNAJMNIEJ HD3850.

Właśnie na allegro pojawiły sie elpidy za 60 pln. Czy rzeczywiście sa tak kozackie? :banana: (peanut butter jelly time ^^ )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre. Przy dobrych wiatrach możesz podkręcić do ~1000 na CL5. ;)

p.s bez urazy ,ale Wiedźmin IMO śsie i składanie kompa pod względem tej gry to lekka przesada. Ale są gusta i guściki.

wiedźmin napewno lepszy od gothic'ów i ciekawszy od obliviona (podkreslam ciekawszy) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobre. Przy dobrych wiatrach możesz podkręcić do ~1000 na CL5. ;)

p.s bez urazy ,ale Wiedźmin IMO śsie i składanie kompa pod względem tej gry to lekka przesada. Ale są gusta i guściki.

Wiedźmin jest pierwszą gra, jaka kupilem (okazyjnie), jeszcze nie instalowałem nawet bo chce grac komfortowo.

OT alarm :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu sprzedają te elpidy: kliken kliken

Gość daje trzymiesięczną gwarancje rozruchowa. Jest sens brać to to? Wcześniej te same kosci byly wg niego sprzedawane przez kuzynkę. Dokładnie ten sam opis aukcji. Zerkalem, całkiem sporo ich sprzedała. Może ktoś kupił i wie. Proszę o opinie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do tej gierki wystarczy 2GB ramu radek HD3850 256MB no i OC wszystkiego.

PS: u mnie wiedzmin smiga "na zewnatrz" all na max aax16 aax4 w 1280x1024 35fps+ po OC karty i procku @ 3GHz - wiec masz porownanie

Oj nie wystarczy. GTS320 w 1280x1024 z AAx2 i all max - gra zjada 300MB pamięci karty. Do tego przy 2GB raz na jakiś czas wywala do windowsa (przy wyłączonym swapie) A, że kolega chce grać w 1650 to 256MB na karcie to śmiech na sali ;]

Moje typy:

HD3850 512MB + o/c

8800GT 512MB (bez o/c szybszy od 3850 ;] )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi