Skocz do zawartości
Raptor

AXDA1700DLT3C JIUHB0309UPMW

Rekomendowane odpowiedzi

Tylko nie zapomnii ustawic na 5:2:1 poniewaz ja kiedys kilka razy tak zorbilem i niestety dysk nie wytrzymal, naszczesie poszal tylko winda xp. Poza tym na abicie musisz kombinowac z mnoznikeim i szyna, poniewaz nie ma on tak jak epox zablokowanej szyny pci na 33 ani tez nie ma dzielnika 6:2:1 przy FSB200. Wszystko tez zalezy jak masz wytzrymaly dysk i ile kat pci i jakiej jakosci. Ja jak mialem tego abita to srednio fsb Wytrzymywal na 175-180 bez problemow a z monoznikiem to juz musisz kombinowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak czytalem te posty to trohe te oznaczenia i numerki mi sie pokrecily:). prosze was o podanie jeszcze raz tych oznaczen prosków co sie dobrze krecą. czy na plycie ecs k7s5a coś osiągne?? mam biosa upgradowanego do cheepo bios z listopada 02.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tylko nie zapomnii ustawic na 5:2:1 poniewaz ja kiedys kilka razy tak zorbilem i niestety dysk nie wytrzymal, naszczesie poszal tylko winda xp. Poza tym na abicie musisz kombinowac z mnoznikeim i szyna, poniewaz nie ma on tak jak epox zablokowanej szyny pci na 33 ani tez nie ma dzielnika 6:2:1 przy FSB200. Wszystko tez zalezy jak masz wytzrymaly dysk i ile kat pci i jakiej jakosci. Ja jak mialem tego abita to srednio fsb Wytrzymywal na 175-180 bez problemow a z monoznikiem to juz musisz kombinowac

Z tym to chyba sobie jaj robisz? 8O

Wystarczy zmienićfast command rate z ultra (czy fast) na normal i 200 winna ciągnąc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie jak daje napiecie 1.8 i wiecej to komp mi sie wiesza nawet w biosie :( - oczywiscie prz wiecej niz 2300mhz , qrde czy to zasilacz - wymienilem pare dni temu na feel - ten ciezki z PFC . Nie wiem co jest jak dam na 1.75 to mi wejdzie do wina przy 2400 ale pozniej oczywiscie albo restarci albo zwis . Jak dam juz 1.775 i 1.8 to zwis tylko szybciej, jak sie resetuje to pozniej nawet w biosie sie zawiesz kiedy chcem obnizyc napiecie no i trzeba odczekac troche - Krootki chyba masz to samo?? Qrde nie wiem co jest na co stawiacie???

Wlazlem do wina przy 2470 - zrobilem sandre i po minucie zwis przy 1.775 , ,zapodalbym 1.9 ale to jest niemozliwe. Czy to zasilacz???

- akurat wietrzylem pokoj - okno otworzone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Osatnio składałem koledze kompa: Epox 8RDA+ Athlon 1.7 ze stycznia seria JU... przy napięciu 1.65V zatrzymałem się na 2100MHz dalej się nie bawiłem z braku czasu,komp. na tych ustawieniach pracuje od kilku dni bez żadnych usterek.Chłodzenie to Vulkano7+ z wentylatorem 8cm i automatyczną reg.obrotów zależną od temp. procesora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Volcano 7+ ma chyba 70mm fan , chyba ,ze zmieniles . U mnie na 2.3 ghz przy 1.7v - gdzies po okolo 40 min prime 95 bylo 53 stopnie na procku - chlodzenie to miedziany evercool cud 725 - czy po zmianie na volcano 7+ myslicie ,ze temperatura by znacznie spadla . Widzieliscie Zalmana CNPS7000-Cu

- 770g miedzi - tylko chyba nie jest dla socket a - tylko dla p4 i athlon64 szkoda - a moze da sie go jakos przerobic sami zobaczcie

http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=5936&sid=1

Jaki jest obecnie najlepszy cooler miedziany dostepny w sklepach internetowych w Polsce??? Widzieliscie SLK 900 - wypas w stanach tylko 47$ w polsce pewnie go długo nie zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

[ciach!]

Widzieliscie Zalmana CNPS7000-Cu

- 770g miedzi - tylko chyba nie jest dla socket a - tylko dla p4 i athlon64 szkoda - a moze da sie go jakos przerobic sami zobaczciehttp://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=5936&sid=1

Jest dostępny w Discotech w Warszawie www.discotech.waw.pl

Miałem już ten cooler w łapkach - jest wersja na socket-a. Poinformowano mnie, że zaprojektowano go z myślą o "Atlonie XP-64". Mnie cena odstrasza! Lepiej kupic IMHO Volcano 7+. Moj procek ma 39-42 max przy 1,46@2,2 Ghz (1,575V) i przy 2950 obrotach ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pojawiły się na allegro:

http://allegro.pl/show_item.php?item=11620635

http://allegro.pl/show_item.php?item=11535806

Pierwszy 0307 drugi 0308.

"Osiołkowi w żłoby dano:

w jeden owies, w drugi siano.

Do owsa się kręcił, do siana się palił,

tak dumał i dumał aż kitę odwalił."

K T Ó R Y ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mechl!n ten JIUHB 0307VPMW chodzi u mnie na 2ghz przy 1.425v (prime95) natomiast 2100 przy 1.5v (prime) co swiadczy o jego duzym potencjale - wiem ze tobie bardziej przydatne byloby ile robi na 1.9v ale jak wyzej pisalem nie mam mozliwosci sprawdzenia i nie wiem czy to jest wina zasilacza czy proca.

Nie chcem zakładac nowego topicu wiec pytam ponownie - JAKIE JEST NAJWYDAJNIEJSZE CHLODZENIE (AC) DOSTEPNE W NECIE W POLSCE DLA ATHLONOW(do 200 moze 250zl) . Jezeli mozecie podajcie jakies linki

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

mechl!n ten JIUHB 0307VPMW chodzi u mnie na 2ghz przy 1.425v (prime95) natomiast 2100 przy 1.5v (prime) co swiadczy o jego duzym potencjale - wiem ze tobie bardziej przydatne byloby ile robi na 1.9v ale jak wyzej pisalem nie mam mozliwosci sprawdzenia i nie wiem czy to jest wina zasilacza czy proca.  

Nie chcem zakładac nowego topicu wiec pytam ponownie - JAKIE JEST NAJWYDAJNIEJSZE CHLODZENIE (AC) DOSTEPNE W NECIE W POLSCE DLA ATHLONOW(do 200 moze 250zl) . Jezeli mozecie podajcie jakies linki

POZDRO

Zalman 7000 w Discotechu - chyba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za odpo.

Jeżeli zaś chodzi o najwydajniejsze AC to IMO (nie jestem expertem- od roku "jadę" na WC) oto moi faworyci:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11461722

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11496872

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11641285

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11456988

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=11479912

Nie chcę na siłę uszczęśliwiać Cie WC- powiem tylko że za te pieniądze (250zł) masz całkiem wydajny (napewno wydajniejszy od najwydajniejszego wentyla) zestawik WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raptor w dicotechu i w Siriusie nie jest napisane, ,ze jest dla socket A tylko dla p4 i a64 - moze wiesz cos wiecej i czy bedzie pasowac do 8rda+ .

Dzieki za linki mechl!n. Chcialbym qpic tego zalmana 7000 - napislaem do siriusa czy bedzie kompatybilny z socket A - moze dostane jakas odpowiedz . Co do WC to mogłbym qpic jakis zestaw - tylko boje sie poniewaz nigdy nie mialem doczynienia i nie widzialem (moze u Lancera ) WC . A napewno na poczatku mogłbym cos spiepszyc - jakis przeciek czy cos i moglbym cos zjarac - RYZYKO . A jak juz cos czasami zjebie w kompie, cos uszkodze :) to chodze wqrwiony dzien lub dwa .

POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat
  Cytat

Raptor w dicotechu i w Siriusie nie jest napisane, ,ze jest dla socket A tylko dla p4 i a64 - moze wiesz cos wiecej i czy bedzie pasowac do 8rda+ .

Podobno jest wersja dla SocketA - ale nie dam sobie głowy uciąć :)

Dla zainteresowanych - dzisiaj dostalem odpowiedz z siriusa i nie maja wersji zalmana 7000-cu dla Socket A.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A czmu Waszym zdaniem tylko 9 tydziien jest dobry? Ja mam obecnie 7 i chodzi na 2250MHz na 1.55V (1.625 dla Prime95), a na 2400 przy 1.725V (1.775 dla Prime95) - na NMC 8TTX2+ (moja plyta nie dodaje kilkunastu mV). Oczywiscie jest to egzemplarz wyselekcjonowany z 20-tu sztuk, ale wiekszosc 7-go tygodnia jest w stanie chodzic na 2250MHz ponizej 1.65V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

he, he, a ja zamieniłem durnia na antka 17oo+..

mam DLT3C, JIUHB 0308 SPMW...

na razie idzie nieśmiał (kupiłem go w sobote dopiero...) na 11x141 (1.5 Volt) i sie przymierzam do ciut więcej, ale abit kg7 i zwykłe AC pewnie nie pociągną zbyt wiele...

na razie, na tym co w sigu 5700 3DMarków...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

he, he, a ja zamieniłem durnia na antka 17oo+..

mam DLT3C, JIUHB 0308 SPMW...

na razie idzie nieśmiał (kupiłem go w sobote dopiero...) na 11x141 (1.5 Volt) i sie przymierzam do ciut więcej, ale abit kg7 i zwykłe AC pewnie nie pociągną zbyt wiele...

na razie, na tym co w sigu 5700 3DMarków...

No faktycznie idzie ciut nieśmiało :D. Pozostaje mu jeszcze zapas około 1GHz :twisted: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

...Qrde nie wiem co jest na co stawiacie??? 

Wlazlem do wina przy 2470 - zrobilem sandre i po minucie zwis przy 1.775 , ,zapodalbym 1.9 ale to jest niemozliwe. Czy to zasilacz???

- akurat wietrzylem pokoj - okno otworzone

Podejrzewam, ze moze to byc wina chlodzenia. Ja mam podobnie w przypadku mojego wentylatora (Volcano 6Cu+). Procek pod nim wymieka powyzej 2400MHz przy wiekszych napieciach. Po zalozeniu radiatora Zalmana 6000Cu od razu byla poprawa - smigal o kilkadziesiat MHz dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Którego wybrac  JIUHB    0306  czy  0307 czy 0308 czy 0309 VPMW    ?????????

L=1.5V Operating Voltage

U=1.6V Operating Voltage

K=1.65V Operating Voltage

M=1.75V Operating Voltage

--Tbred B--

AXDA1700DLT3C <--Tbred B 266FSB 1.47Ghz Stepping JIUHB

AXDA1700DUT3C <--Tbred B 266FSB 1.47Ghz

AXDA1800DUT3C <--Tbred B 266FSB 1.53Ghz

AXDA1900DUT3C <--Tbred B 266FSB 1.6Ghz

AXDA2000DUT3C <--Tbred B 266FSB 1.67Ghz

AXDA2100DUT3C <--Tbred B 266FSB 1.73Ghz Stepping AIUHB

AXDA2200DUV3C <--Tbred B 266FSB 1.8Ghz