lspider Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 1250 jest za duża' date=' żeby ją zatopić. [/quote'] W takim zbiorniku jak mam z pewnoscia zmiesci sie Eheim 1250... Moj 1048 jest na prawde bardzo cichutki, a po utopineniu stal sie nieslyszalny :twisted: Namówiłeś mnie. Wsadziłem Eheima w pojemnik i postawiłem na dole budy, zamiast koszyków 3,5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 Witam mam pare pytań co do przerobienia Atmana 305 na niezatapialną, kupiłem już króćce 3/4 jak mnie pamięć niemyli, niestety w miescach gdzie powinny być wrkęcane latają jak żyd po pustym sklepie :( Wymyśliłem kilka rozwiązań, zastosować plastikowe redukcje które dostałem razem z pompką, wkleić na jakiś silikon, poxipol czy coś klejopodobnego czy może użyć taśmy teflonowej do wkręcania ??? Dodam, że z krócców niezrezygnuje bo ma to jakoś wyglądać. Może ktoś ma zdręcia przerobionego Atmanika, jeżeli tak prosiłbym o wrzucenie na skrzynke qwik@o2.pl. Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordRene_PL Opublikowano 7 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2004 zastosować plastikowe redukcje które dostałem razem z pompką, wkleić na , poxipol czy coś klejopodobnego Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi. Juz sobie odpowiedziales Zdjecia ci jutro wysle jak w dzien zrobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MACIOR Opublikowano 8 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2004 Dzięki wielkie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 mam takiego pytania kiedys na allegro widzialem taki przekazniki chyba 12 na 220 zeby pompka sie zalaczala ze startem kompa gdzie cos takiego mozna dostac ? chyba ze macie jakies projekty ? ps prosze o wyrozumialosc jestem nowy w wc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th0m4S Opublikowano 13 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2004 w kazdym sklepie elektronicznym... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vowthyn Opublikowano 7 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2004 Planuje przerobic AT-306 na inline sposobem podanym przez Sailence, tzn przez wkęcenie króćców we wlot pompki (wylot chyba też??) Chodzi o to, że pompki jeszcze nie mam (idzie poczta) wiec nie mam dobrego rozeznania jak dokladnie wyglada, a musze wcześniej zlecić znajomemu wytoczenie odpowiednich mosiężnych króćców. Moje pytanie dotyczy wymiarów, tzn chce zastosować króćce takie jak mam w całym układzie (NK 10/12) Pytanie dotyczy głównie szerokości króćca w miejscu gdzie jest gwint. Jaki ma być szeroki, żeby dobrze pasować w otwór wlotowy pompy? Czy trzeba tez wkrecac króciec na wylot (czy może ten, który jest fabrycznie zamontowany w pompce wystarczy?) Czy otwór w pompce trzeba/można rozwiercać na większy (mam np taki króciec, ale w miejscu gwintu średnica jest ze 4 cm na oko). O czym dodatkowo powinienem pamiętać? (mam zamiar uszczelnić gwint silikonem do klejenia akwariów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 9 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2004 Strasznie dawno mnie u was nie było ;> Wstyd się przyznać.... Mam pytanie. Jak wyciszyć tego potwora - EHEIM 1250. Na razie lezy sobie na gąbeczce i warczy przeokrutnie. Zatapiać nie chce bo nie po to at-305 w pięknym zamknięciu made by my self poszedł na półke... zeby teraz sie od nowa w zatapianie bawić ;> A i jeszcze jedno. Ile wody wchodzi wam do całego układu? Wczoraj wymieniałęm wodę i dokłądnie wchodzi mi 300ml. +- 5%. Mam 3 bloki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misyo Opublikowano 28 Grudnia 2004 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2004 Jaka szansa, że ktoś coś mi odpowie? ;> Sorry ale od 10 listopada już trochę czasu minęło.. a serio mnie to ciekawi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...