Skocz do zawartości
wujekoswiecim

Hp Pavilion Dv6740ew...

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, tym razem sprzęt jest na chipsecie nForce, karta grafiki 8400M GS, Gigabit LAN, jakiś układ dzwiękowy HD Conexant. Udało mi się znaleźć sterowniki do wielu urządzeń, ale LAN i dwięk pozostaje nieodgadniony, ktokolwiek słyszał ktokolwiek wie proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hp ma jedną z lepszych stron z downloadem dla laptopów jakie widziałem (ta wiem,że niewiele widziałem ;) )

Miałem w łapkach 5 róznych modeli HP z 3 różnych serii (w tym 6xxx) i znalazłem wszystkie stery bez problemu.

pzd

tak ale mi chodzi o stery do windowsa XP a z tym już nie jest łatwo niestety ...;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i w czym masz problem? Sterownik pod XP będzie nazywał się tak samo jak pod Vistę - więc zagadka chyba nie jest trudna?!!!

szukasz wtedy w innych modelach

a zwlaszcza na stronie hp.com bo na pl nie wszystko jest

Edytowane przez Burns

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i w czym masz problem? Sterownik pod XP będzie nazywał się tak samo jak pod Vistę - więc zagadka chyba nie jest trudna?!!!

szukasz wtedy w innych modelach

a zwlaszcza na stronie hp.com bo na pl nie wszystko jest

a mianowicie właściwie juz tylko z Gigabit Ethernetem żadne sterowniki z chipsetów nForce nie działają, po prostu paranoja..

wcześniej jak jeszcze była Vista zrobiłem sobie screena z menedzera urządzen i tam jednoznacznie pisze, że jest to kontroler od nVidii, ale tak jak napisałem wyżej żadne stery od nVidii nie chcą się tego dotykać.

Wyglada to tak:

Dołączona grafika

screen z CPU-Z też mówi, że jest to chipset jest to uklad nVidii, wiem, że niekoniecznie to oznacza, ze sieciówka LANowa jest nVidii, ale na screenie z Visty widać, że jednak tak.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich.

Na gwałt potrzebuję pomocy dotyczącej całej paczki sterów do dv7640ew na Windows XP. Jeśli ktokolwiek mogłby pomóc to proszę o odp lub kontakt jasiaczykjakub@gmail.coml

Przez Vistę nie mogę pisać pracy dyplomowej, a odwdzięcze się jak tylko będę mogł.

Pozdro 4 all

PS problem jest tym większy, że nawei visty odzyskać nie mogę.

Edytowane przez yahoo999

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosze o pomoc.

HP Polska wypielo sie na nas, jedyna nadzieja w tych ktorzy zrobili sobie swoje wlasne recovery discs.

Bardzo prosze o kontakt osoby ktora jest w stanie przeslac mi kopie swojego recovery disc.

Zainstalowalem Viste z plytki i nie moge nigdzie dostac softu do czytnika lini papilarnych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska!

Błagam was, zmiłujcie się.

Wydaje mi się, iż nie jest wielkim wysilkiem zrobic recovery disk dla visty (tej zainstalowanej przez HP) spakowac plytki do koperty i wyslać mi. Obiecuje odpłacić mojemu wybawcy za to poświecenie :)

moj @ krosniewski@gmail.com

ZLITUJCIE SIE

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HP nie ma i nie będzie miał sterowników do Win XP i Win 7 :/

Może ma ktoś sterowniki do Win 7 które działają :D

Jak macie to dajcie znać skąd lub może udałoby się gdzieś je wrzucić :D

Edytowane przez Wnusio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska!

Błagam was, zmiłujcie się.

Wydaje mi się, iż nie jest wielkim wysilkiem zrobic recovery disk dla visty (tej zainstalowanej przez HP) spakowac plytki do koperty i wyslać mi. Obiecuje odpłacić mojemu wybawcy za to poświecenie :)

moj @ krosniewski@gmail.com

ZLITUJCIE SIE

Nie wiem po co Ci recovery... wkładasz płytę z taka sama Vista jaką masz na naklejce licencyjnej i instalujesz. Sterowniki znajdziesz na stronie HP i takowym sposobem masz czystego Windowsa bez "dodatkow" od HP :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no już mi wszystko działa.

ściągnąłem pakiet sterowników do Windows 7 i chodzi :D

tylko do płyty głównej musiałem zainstalować sterownik do visty żeby było ok.

Ale wszystko cacy chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi