DDR2 Opublikowano 4 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Sierpnia 2008 *DDR2 miałeś testować i zapodac wyniki g.skilla 2x2 gb F2-8800CL5D-4GBPI 2x2GB DDR2-1100 CL5-5-5-15 bo nie chciałbym brac w ciemno no chyba ze lepszym rozwiazaniem bedzie parka APOGEE DDR 2 R2-1150-4GDGT 2x2gb Nie doszły do mnie te nowe jeszcze w gskill i mushkin są problemy z dostępnością nowego psc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 (edytowane) w ramach obowiązku 8gb apogee cl4 800mhz 2,12 z pod biosu Edytowane 5 Sierpnia 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2008 Od poniedzialku siedza u mnie takie o to pamiatki: A tak sie kreca poki co ( po szybkim kursie Jarka aka DDR2 :) Wielkie dzieki za poswiecony czas ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroziu Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Czy mógłbym prosić o test tych G.Skilli Pi jak dotrą. Interesuje mnie czy chodzą przy 800 na 4-4-4-12 oraz jak jest z ich temperaturą przy takiej żałosnej częstotliwości :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Teścik z sieci G.SKILL PI Serie PC2 8800 CL5 4GB Link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Przy 1,9V 1168 całkiem ładnie 2,1V 1180mhz ciekawi mnie jak stabilność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 6 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2008 No ładnie to wygląda więc jakby się u Ciebie pojawiły to daj znać (DDR2) no chyba że zawitają u Ciebie G.Skill PC2 9600 CL5 PI Series 4GB Kit :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Właśnie jedna parka przyjechała w przyszłym tygodniu powinno być więcej rozpocząłem testy powiem tak przy 2,3V są ciepłe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 71proste Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Przy 1,9V 1168 całkiem ładnie 2,1V 1180mhz ciekawi mnie jak stabilność 1168 1.9v bardzo ladnie 1180 2.1v zadna rewelka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 ddr2, a są może zestawy g.skill PI 2x1gb ? z tego co wyczytałem, chyba tak :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 1168 1.9v bardzo ladnie 1180 2.1v zadna rewelka Jak na 2x2gb to całkiem ładnie ddr2, a są może zestawy g.skill PI 2x1gb ? z tego co wyczytałem, chyba tak :D Są ale mało kto zamawia 2x1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Tak przy okazji moich nieszczęsnych modułów a-data 1066, przy 2.1V są strasznie gorące, coś jak za czasów starych powerchipów sprzed dwóch lat, więc domniemuję, że nie są na nowych powerchipach. Co ze współczesnych kostek mocno się grzeje przy niezbyt wysokim napięciu? Nowe promosy? Próbowałem ściągnąć radiatory, ale nawet godzinna zabawa z suszarką nie przyniosła efektów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUSZEK2323 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Właśnie jedna parka przyjechała w przyszłym tygodniu powinno być więcej rozpocząłem testy powiem tak przy 2,3V są ciepłe mam nadzieje ze to nie ta parka co dziś u Ciebie zamówiłem w sklepie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Nie to parka do testów raglamentują coś zamówiłem 10 przyszły 2 na przyszły tydzień 4 szt z zamówionych 12 jak testuję to zawsze 12 chodzi na ramach i max 2,3V muszę sobie załatwić corsaira fana on jest ok P.S Każdy ram sprawdzam nie każdy testuję (miałem z kilkoma parkami ocz jaj i wróciły, teraz sprawdzam każde na ustwienich fabrycznych) c.d.n teraz pora na max 1,9V Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez DDR2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Te pamiatki poprostu miazdza konkurencje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Czy mógłbym prosić o test tych G.Skilli Pi jak dotrą. Interesuje mnie czy chodzą przy 800 na 4-4-4-12 oraz jak jest z ich temperaturą przy takiej żałosnej częstotliwości :PNie testowałem dokładnie ale coś 1,9V 4-4-4-12 pamięci raczej chłodne w dobrze wentylowanej obudowie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroziu Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie testowałem dokładnie ale coś 1,9V 4-4-4-12 pamięci raczej chłodne w dobrze wentylowanej obudowieDzięki wielkie. O to mi chodziło. Nie powiem kuszą te pamiątki. Z drugiej strony te apogee też nie są najgorsze. Jedno jest pewne. Moich Patriotów 4x1Gb muszę się pozbyć bo są gorące jak cholera - jedna wielka grzałka (nie da się ich przytrzymać dłużej niż parę sekund bo parzą) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Symbian Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Czy ja wiem czy RAM-y tak nagrzewaja wnetrze obudowy. Ja bym raczej obstawiał grafike i proca. Najlepiej daj na przod i tyl 12cm i po klopocie. Bez kombinowania memkami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lama1 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Wszystko ladnie cacy , ale jak dlugo te kosci moga chodzic z tymi taktami powyzej 1000MHz ?? Moje Cruciale tez spoko smigaly 1134MHz 24/7 przez 2 miesiace teraz przy takich taktach nie wstaja nawet na napieciu 2.4 poprzednio chodzily miesiac na 2.2V potem zaczely fikac to im dalem 2.3V az w koncu sie na owychg 2.3 komp przestal uruchamiac to im odpuscilem i teraz chodza jak w sigu na 2.2V Tak marudze ;) bo mam wlasnie zamiar przeskoczyc na 2x2GB ktore by mogly nonstop chodzic na minimum 1150MHz DDR2.pl Mozesz cos polecic ?? 2x2GB tak zeby owe 1150MHz bylo 24/7 taak, cruciale te lepsze...nie lubią napiecia vwyzszego niz,2,2 ,,, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mroziu Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Czy ja wiem czy RAM-y tak nagrzewaja wnetrze obudowy. Ja bym raczej obstawiał grafike i proca. Najlepiej daj na przod i tyl 12cm i po klopocie. Bez kombinowania memkami.Sprawdzając organoleptyczne stwierdzam, że 2 najcieplejsze elementy w obudowie to radiator na NB oraz radiatory na pamięciach. Zatem muszą nieźle podgrzewać atmosferę. Wentylatory już są. Z tyłu Fander 120mm wyciągający z przodu jakiś NoiseBlocker (ale go wywalam, bo za słabo wieje) wciągający. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 DDR2 Crucialami 2x2Gb tez sie zajmujesz? Interesuje mnie ta nowa seria ktora zamiast 2.2v ma 2.0v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Te nowe G.skille mają jedną wadę... cenę... Wcale mi się nie uśmiecha płacić za Powerchipa więcej niż za Microna... :lol: A co gorsza - w tej cenie są już bardzo fajne DDR3 2x2 GB D9 / Samsung w najgorszym wypadku :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VIRU$ Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Te nowe G.skille mają jedną wadę... cenę... Wcale mi się nie uśmiecha płacić za Powerchipa więcej niż za Microna... :lol: A co gorsza - w tej cenie są już bardzo fajne DDR3 2x2 GB D9 / Samsung w najgorszym wypadku :] Jakie ddr 3 masz na myśli . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czocza Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Dołączam się do pytania @VIRU$ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 DDR2 testowales juz moze nowe Mushkiny? np. XP X-REDLINE, bo sie zastanawiam czy nie zmienic moich ocz'tow :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 DDR2 testowales juz moze nowe Mushkiny? np. XP X-REDLINE, bo sie zastanawiam czy nie zmienic moich ocz'tow :)Tak testowałem 1050-1070 max Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 A co z crucialami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jeśli ma się kości, które śmigają 500-510MHz to nie ma sensu się zajmować Mushkinami X-Line. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 X-line XP2 PC6400 - 1100 MHz DDR max X-line Redline PC8000 - 1080 MHz DDR max Jakie ddr 3 masz na myśli . Goodramy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Bardzo zaskoczyły mnie RedLine ale nie X. 2x2GB PC2-8000 ofc. Niesamowicie niski potencjał OC :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...