Skocz do zawartości
Kirk42

Scythe Ninja Plus Rev.b + Abit Ip35

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na dniach otrzymam wyżej wymienionego Abita i E4500. Mysle zeby troche to podkrecic, a zalezy mi rowniez na ciszy, czy bedzie to dobry wybor czy lepiej rozgladac sie za czyms innym? Dodam, że posiadam obudowe Cooler Master RC-331-KKN1-GP Elite, ktora jest bardzo przewiewna (przód wykonany jest ze stalowej siatki) a obudowa posiada z tyłu wentylator wciagający powietrze do obudowy).

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest wiele różnych opcji - rynek chłodzeń się rozwinął na tyle, że można przebierać. Podaj kwotę, którą możesz/chcesz przeznaczyć na całość.

Jeśli ma być naprawdę cicho to sugerowałbym zakupienie dwóch wentylatorów o prędkości obrotowej 800rpm i zamontowanie ich w obudowie. Ten wentylator z obudowy zaś albo zdemontować albo zamontować na wysokości karty graficznej na bocznym panelu.

Ninja oczywiście sobie poradzi, ale myślę, że można dobrać coś lepszego :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wybrałbym pewnie albo tańszego Tacensa Gelus Pro albo Scythe Mugen. W Siriusie oba są. Ten pierwszy jest mniej wydajny, ale ma kontroler obrotów i potrafi być naprawdę cichutki. Ten drugi jest całkiem wydajny, ale jest wielki, nie ma własnej kontroli obrotów, więc cała nadzieja w płycie głównej.

Nota bene, nie wiem czy Twój Palit i Chieftec pozwolą Ci wyciszyć komputer.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nota bene, nie wiem czy Twój Palit i Chieftec pozwolą Ci wyciszyć komputer.

Chieftec jest cichutki, ale palit nie, za niego tez sie zabiore, ale najpierw mysle o procesorze

A co do tego tacensa to jezeli cos ma miec regulator obrotow to wolalbym zeby byl on na kieszen 3,5'

Edytowane przez Kirk42

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi