kemot01 Opublikowano 30 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2008 (edytowane) Dokonałem właśnie zakupu nowej kary graficznej ASUS HD2600PRO 512MB DDR2 128BIT AGP mam płytę główną ASRock P4i45GL/GV/PE Niestety po jej podłączeniu, podłączeniu dodatkowego zasilania (zasiłka 500w) i załączeniu komputera na ekranie monitora wyświetla się komunikat o braku sygnału. :blink: (wszystko jest podłączone, dobrze dokręcone i dociśnięte jak należy) Tak jakby płyta w ogóle nie widziała czy nie rozpoznawała karty ??? W sklepie w którym kupowałem powiedziałem sprzedawcy jaką mam dokładnie płytę główną (producent symbol wszystko ) oraz parametry komputera i zapewniał mnie że wszystko będzie działać bez problemu . :mur: Sprawdzałem na drugim komputerze i tam po włożeniu do slota komputer odpala , instalują się stery itd Czy ktoś ma jakieś sugestie, będę wdzięczny za jakąś pomoc ps W komputerze tym normalnie działa geforski 6600 agp x8 Edytowane 30 Stycznia 2008 przez kemot01 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Monitor podłączony bezpośrednio czy przez przejściówkę? moze przejściówka uszkodzona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 skoro 6600 dziala, to i ten radek powinien. mam nadzieje ze sprobowales po prostu wyjac karte i wlozyc jeszcze raz? dla pewnosci mozesz tez zrobic clear cmos. komp z ta karta piszczy? a moze winda sie laduje? (wlacz, poczekaj czy bedzie dzwiek logowania) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot01 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Monitor podłączony bezpośrednio czy przez przejściówkę? moze przejściówka uszkodzona?Na innym komputerze działa więc to nie to skoro 6600 dziala, to i ten radek powinien. mam nadzieje ze sprobowales po prostu wyjac karte i wlozyc jeszcze raz? dla pewnosci mozesz tez zrobic clear cmos. komp z ta karta piszczy? a moze winda sie laduje? (wlacz, poczekaj czy bedzie dzwiek logowania) Podłączałem tę kartę kilka razy, cały problem w tym że komp nie piszczy Win Xp też się nie ładuje, w ogóle martwa cisza jakby w ogóle nie widział tej karty Co się dzieje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zasilka 500W marki X :?: Ale nawet jak to szrot to powinien odpalic biosa... Chyba ^_^ Wyciagnij 6600, przejedz Drvie cleanerem system ( usun stery nv ), zresetuj CMOS, wsadz radka, zresetuj i powinno sie zaladowac. Pozatym mozesz sprawdzic na innym monitorze? Bo radek moze dopiero zaladowac obraz po odpaleniu sie windowsa... Kolejnosc lekko odwrotna bo ciezko bez grafiki usuwac sterowniki [; pierwsza kawa in progress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot01 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zasilka 500W marki X :?: Ale nawet jak to szrot to powinien odpalic biosa... Chyba ^_^ Wyciagnij 6600, przejedz Drvie cleanerem system ( usun stery nv ), zresetuj CMOS, wsadz radka, zresetuj i powinno sie zaladowac. Pozatym mozesz sprawdzic na innym monitorze? Bo radek moze dopiero zaladowac obraz po odpaleniu sie windowsa... Kolejnosc lekko odwrotna bo ciezko bez grafiki usuwac sterowniki [; pierwsza kawa in progress Pozatym mozesz sprawdzic na innym monitorze? Bo radek moze dopiero zaladowac obraz po odpaleniu sie windowsa... Na innym działa bez problemu a i zasiłka tam jest firmy shit 350w Co do reszty resetu cmosa itd spróbuję jak tylko wrocę z pracy Dzięki za podpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Może po prostu radek ten nie lubi tej płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msb Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pewnie płyta sobie nie radzi sobie nowinkami... Jeśli nie masz najaktualniejszej wersji BIOSu na płycie... to wgraj najnowszą może pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kemot01 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pewnie płyta sobie nie radzi sobie nowinkami... Jeśli nie masz najaktualniejszej wersji BIOSu na płycie... to wgraj najnowszą może pomoże. Byłem w serwisie , trafiłem na sensownego gościa zrobiliśmy upgrade biosa ale niestety to nic nie dało . Ta płyta po prostu nie "lubi " się z radeonami zwłaszcza tymi trochę nowszymi (sprawdziliśmy jeszcze jednego szafirka o podobnych parametrach i było to samo ) Zrobili mi zwrot kasy i zamówiłem geforca 7300 gs Dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na moją prośbę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pabliq Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 No to wymieniłes gf 6600 na coś porównywalnego albo nawet i słabszego ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2008 (edytowane) Toś zrobił interes życia z tym 7300 ;). Było wsadzic tam jakies 7600 jak coś ;) . Edytowane 31 Stycznia 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...