Skocz do zawartości
vesper

Procek Dla 8800gts Rev. 2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jakiś czas temu kupiłem 8800GTS 512MB, jako przysłowiowy kwiatek do korzucha (Athlon X2 3800+). Jako, że 8000 pkt w 3DMark mnie niezadowalało to postanowiłem zmienić platformę na Intela.

Mam już kupioną płytkę - Foxconn P35A-S, a reszta części pozostała z poprzedniego konfigu. Pytanie: co do tego? W tym momencie mam około 350~400 zł i zastanawiam się czy lepiej kupić coś z serii E21xx czy E4x00.

Najpóźniej w lipcu będę tam miał Wolfdale, teraz chodzi mi głównie o to, żeby 'uruchomić' komputer na ferie (w tym roku niestety tylko tydzień ;( i mieć w dobrą wydajność w 1280x1024. Wynik w 3DMarku powyżej 11000 tys. też byłby mile widziany.

PS Później brać E8200 i kręcić wyżej czy E8400 i nie żyłować płyty?

EDIT: Czy jest różnica w oc między serią E21xx a E4xxx? Czy któreś z nich wykręce dużo wyżej na tej płycie + ewentualnie Ultima 90?

Edytowane przez vesper

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam już kupioną płytkę - Foxconn P35A-S, a reszta części pozostała z poprzedniego konfigu. Pytanie: co do tego? W tym momencie mam około 350~400 zł i zastanawiam się czy lepiej kupić coś z serii E21xx czy E4x00.

Najpóźniej w lipcu będę tam miał Wolfdale

Skoro i tak zamierzasz zmieniać, to nie ma co się zastanawiać i wydawać 100zł więcej - e2160 i kręcisz do 3.2ghz, ten proc spokojnie wystarczy do tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi