Skocz do zawartości
dumpmuzgu

Komp Nie Wstaje Po Fontannie Z Wc :/

Rekomendowane odpowiedzi

wiec bylo tak. trysnelo mi z weża na grafe, mobo, molexy od zasilacza. wytarlem, nie zlokolizowalem innej wilgosci odpalam. spoko sie odpalilo grzebie cos tam w biosie, robie reset komp wstal i tak pare razy. gdy go wylaczylem, pochodzil pare sekund i sam sie wylaczyl, potem chodzil coraz krocej. za ktoryms razem z kolei kompletny trup. potem znowu na pare sekund sie wlaczyl. nastepnie sam sie zaczal wlaczac i wylaczac :/ teraz to juz denat totalny. zasilacz dziala, plyta dostaje prad i tyle moge stwierdzic na oko.

w zasadzie to najwiecej dostala grafa, plyta tylko pare kropel. teraz w ogole nie widze sladow po borygo na laminacie, 0 jakby nie bylo wycieku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie to samo, płyta poleżała kilka tygodni na półce i znów działa. Spróbuj ją dokładnie wysuszyć i wyczyścić, może wstanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba było najpierw to dobrze wyczyścić i osuszyć a potem włączać. Ludzie myli procki pod kranem i one potem działały - jak było dobrze wysuszone. Stało się to na włączonym kompie czy wyłączonym? Bo jak na włączonym to ciężka sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra to dzis jest tak. wysuszylem prawie odpalilem bo zatrzymala sie na wykrywaniu proca. restart to tamto wstalo wszystko ladnie. za ktoryms tam restartem znowu zatrzymala sie na wykrywaniu cpu. niestety tak zostalo. nic co znam nie pomoglo. clear cmos, safe boot, wyjmowanie bateryjki. po wyjeciu proca z socketu jest to samo 3 diody - wykrywanie cpu.

i tu wkracza sprawa z procem. od samego poczatku byl z nim problem. komp nie wstawal po restarcie z windy. musialem mu pomagac recznie. a i to dzialalo po 2och nacisnieciach rstu.

ostatnio pojawily sie problemy z rozruchem ale po resecie sie odpalil. nastepnego dnia to samo. dzis to samo jak juz pisalem.

teraz nie wiem czy to procek padl czy plyta zdechla znowu ale z innymi objawami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zasilacz dziala, grafa nie wiem bo sie plyta nieodpala ;] teraz pytanie czy mozna to naprawic czy sobie odrazu dac spokoj.?

Sam sobie odpowiedz.

Edytowane przez markee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi