Skocz do zawartości
Grape

Program Emulujący - Bez Rootkitów I Upierdliwego Reklamiarza

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Moje pytanie wyda się banalne, ale zaczyna mnie ta sprawa powoli irytować. Czy istnieje jakiś darmowy program emulujący, który nie zawiera żadnych niechcianych i niebezpiecznych "bonusów"? Daemon Tools i Alcohol z góry odpadają, bo są naszpikowane syfem jak dobra kasza skwarkami ;) Prosiłbym o polecenie czegoś "czystego" - najlepiej darmowego. Z góry dziękuję.

Pozdrawiam

Edytowane przez Grape

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam - Daemon Tools Lite podczas instalacji automatycznie zaznacza dwa "syfy" do zainstalowania, ale nic nie stoi na przeszkodzie by je odznaczyć ...

Po prostu trzeba się oduczyć mechanicznego klikania Dalej Dalej Dalej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daemon nie zawiera zadnego syfu. Chyba ze ktoś nie potrafi podczas instalacji odznaczyc kilku opcji...

To popełniłem błąd. Myślałem, że niechciane elementy siedzą bezpośrednio w samym programie, a wyszło na to, że komponenty zawierające syf można bez problemu odznaczyć. W takim razie sprawa jest rozwiązana.

ja tam używam plugina do total commandera - sprawuje się dobrze :)

Mógłbyś napisać coś więcej na ten temat. Zainteresowało mnie to. Jak się nazywa ten plugin?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz plugina który montuje obrazy jako napędy?

oczywiście... :) ja mam wszystko co potrzeba w moim TC - potrafi więcej niż cały windows :D

Virtual Disk się nazywa... F5ujesz iso do folderku, potem wałsciwości, wybierasz czy ma to być fdd, hdd, cd/dvd, literkę wybierasz i montuje :). Z doświadczenia wiem tylko żeby nie naciskać przycisku toogle state bo stanie się coś złego :)

polecam lekturę http://totalcmd.pl/download

Edytowane przez PelzaK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mizerny trochę ten plugin to TC - obsługuje tylko BIN, ISO i IMG. W dodatku jak się zainstaluje sterownik do tego, to automatycznie się ładuje jego usługa w Windowsie. Kiedy chcemy przenieść ten plik, za każdym otworzeniem sytemu (nie TC) wyskakuje błąd, że nie można go załadować.

IMO, trochę to nie potrzebne biorąc pod uwagę jak małym i podręcznym programem jest darmowy (w przeciwieństwie do TC) Daemon Tools, który obsłuży zdecydowanie więcej obrazów.

Edytowane przez koparka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że niektórzy ludzie nie trudnią się nałogowym przetwarzaniem pirackiego oprogramowania :) więc taki plugin w zupełności wystarcza. Mi tam się nic nie wywala przy starcie TC.

Ja tam wolę mieć 1 program który potrafi wszystko niż 100 malutkich programików które potrafią jedną rzecz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi