Pecet86 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Witam ! Skladam komputer dla znajomego i mam mu wybrac karte graficzna i sie zastanawiam miedzy : NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB DDR3 PCI-E (Core 570 MHz, memory 700 MHz) czy XpertVision GeForce 8600 GT 256MB DDR2, PCI-E (Core 540 MHz, memory 700 MHz) Roznica w cenie jest niewielka ale nie wiem ktora sie bedzie lepiej spisywala w grach ? Reszta komputera to: mobo (nie najlepszy wybor ale liczyla sie cena) ASRock 939S56-M, 1 gb ram, athlon 64 3500+ zastanawiam sie jeszcze nad zasilaczem ale mysle ze 400 wystarczy, czy sie myle ? Z gory dzieki za pomoc, i chcialem zastrzec ze nie jestem zadnym fachowcem wiec pytanie moze byc dla Was smieszne :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Ta pierwsza, zasilacz zależy jakie 400w :) Możesz śmiało brać jeden z tych: Amarcox Warrior AX450, Modecom MC400 (NIE Feel!), Chieftec GPS-400AA, właściwie to wystarczyłby do tego zestawu spokojnie 350W. W ogóle komputer jakiś nietrafiony ;) Poczytaj dział co kupić może w budżecie jaki kolega przewidział uda Ci się coś lepszego zmontować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet86 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 a z czym nie trafiony ten komputer ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SinRock Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Jeżeli chodzi o kartę to bierz z ddr3 i sie nie zastanawiaj. Jeżeli o zasilacz, to spokojnie 350 wystarczy, jednak osobiście brał bym tego amacroxa co polecił balck war. Płytę główna jak chcesz koniecznie coś pod 939 to kliknij w link co mam w sigu, właśnie wystawiłem Assusa na sprzedaż który jest o niebo lepszy od tego Asrocka.... :wink: Co do proca, to może jakiegoś x2? a jak nie masz kasy to najlepiej selekta jednojajowego? Akurat sie tak składa ze płytkę i procka mam na sprzedaż i na pewno było by to lepsze rozwiązanie niż asrock + athlon 64 3500+... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet86 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Tylko ze jest sprawa tego typu ze ten komputer nie bedzie do podkrecania bo sie kolega na tym zupelnie nie zna, glownie to do grania po sieci i ogladania filmow wiec mysle ze taki wystarczy czy sie myle ? A tego amacroxa chyba nie kupie bo nie moge nigdzie znalesc, dodam ze mieszkam w UK. Wiecie cos na temat zasilaczy Trusta albo Colors-ITa ? Edytowane 16 Lutego 2008 przez Pecet86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Wiecie cos na temat zasilaczy Trusta albo Colors-ITa ?Tak, to największe shity bierz: Amarcox Warrior AX450, Modecom MC400 (NIE Feel!), Chieftec GPS-400AA Edytowane 16 Lutego 2008 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pecet86 Opublikowano 16 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2008 Zadnego z tych trzech wymienionych nie ma na ebayu ani w 2 najlepszch internetowych sklepach komputerowych wiec one odpadaja ! I przedewszystkim nie zalezy mi na zasilaczu do podkrecania ! tylko takim ktory pociagnie ten sprzet i bedzie chodzil stabilnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Zadnego z tych trzech wymienionych nie ma na ebayu ani w 2 najlepszch internetowych sklepach komputerowych wiec one odpadaja ! I przedewszystkim nie zalezy mi na zasilaczu do podkrecania ! tylko takim ktory pociagnie ten sprzet i bedzie chodzil stabilnie.Na tych zasilaczach bym nawet nie uruchomił kompa. Nie wiadomo, czy będą stabilne, a na pewno będą głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simon68 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Co od grafy to na mój gust cena do wydajności będzie najlepsza GAINWARD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novy154 Opublikowano 17 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2008 Sratatatatata. 375 zł za takie coś? Kpisz, kolego? :> Jak juz 86gt, to sonic + Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...