Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Od piątku próbuję kupić w Rodanie pamieci Kingston HyperX 512MB PC370 (kręcą sie różnie 420-460) - nie ma, wpadłem więc na pomysł czy lepiej nie dopłacić i nie <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> tych GeIL DDR 512MB/433 PC3500 CL2 2x256 (to że dualDDR jest mi tak śrenio na ręke ale tańsze od jednej 512) lub Corsair DDR 512MB/400 PC3200 CL2 obie za 800 :| GeIL kręcą się do 456 przy CAS2 a Corsair do 440 CAS2. Z drugiej strony biorąc jakieś tańsze (no-name) pamięci za tą cene mogę mieć 1GB ramu DDR400 :| Nie wiem co wybrać :| - poradzcie szybko bo się jeszcze rozmyślę - wydać 800 na pamięć chyba zgłupiałem :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Escaper Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak masz kase to bierz te GeILe, albo Kingstony PC3500, ewentualnie OCZe 3700 EL jak znajdziesh, tylko pomyśl sobie że, zaraz wchodzi DDR-II i DDR400 będzie tyle warte co teraz SDR :roll: :lol: Ja na Twoim miejscu bym brał TwinMOSy DDR400 - na prawdę super jak za tą cene Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 po pierwsze DDR-II najwcześnej w 2005 roku będą, po drugie - TwinMOSy DDR400 pójdą na conajmniej 440MHz CAS2 :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak masz kase to bierz te GeILe, albo Kingstony PC3500, ewentualnie OCZe 3700 EL jak znajdziesh, tylko pomyśl sobie że, zaraz wchodzi DDR-II i DDR400 będzie tyle warte co teraz SDR :roll: :lol: Ja na Twoim miejscu bym brał TwinMOSy DDR400 - na prawdę super jak za tą cene kiedy niby te DDRII ma wejsc? czytales? napewno nie w tym roku a najszybciej za rok. Czasu jest wiec az nadto. A tak z innej bajki to ja wlasnie szykuje arta dla TPC z porownaniem pamieci. Beda mn. GeILe i Corsairy. Bierz GeILe. Za ta sama cene co Corsair masz masz sdzybsze uklady a jakosc niemal ta sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 po pierwsze DDR-II najwcześnej w 2005 roku będą, po drugie - TwinMOSy DDR400 pójdą na conajmniej 440MHz CAS2 :?: :P 8O :o :lol: ROTFL :lol: :o 8O :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 geil -to bentley wsród pamieci jeszcze nie widziałem recki (a widziałem ich koło 10 róznych testów porównawczych m.in. z corsair) by były słabsze od jakichkolwiek innych takze tylko GEIL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elh Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 A tak na serio, to ile te TwinMOSy DDR400 chodza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 no no widze ze Raptor to tutaj guru w oc ciekaw jestem do ilu dobijesz z tymi pamieciami. jak osiagniesz jakies ladne fsb to daj znac na forum :) GL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 po pierwsze DDR-II najwcześnej w 2005 roku będą, po drugie - TwinMOSy DDR400 pójdą na conajmniej 440MHz CAS2 :?: :P 8O :o :lol: ROTFL :lol: :o 8O :P O co chodzi :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ToMo Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak masz kase to się nie zastanawiaj i weź Geil-e Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 hehe a ja bym to trak zrobił: Kupił 2x 512 MB ramy 333 fsb i liczył po cichu ze bada sie dobrz ekręciły :) Nie ma co, mzona nmieć dwa razy wiecej ramu po tej samej cenie. A jak wiadomo ramu nigdy za wiele ... ps. mam zainstalowanego longhorna betę oczywiście.. i w mnadzerze zadań zaraz po uruchowmieniu windy mam zawalone 200MB pamięci.. wiec 1GB ramu w przszłości to bedzie chyba nic nadzwyczajnego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 hehe a ja bym to trak zrobił: Kupił 2x 512 MB ramy 333 fsb i liczył po cichu ze bada sie dobrz ekręciły :) Nie ma co, mzona nmieć dwa razy wiecej ramu po tej samej cenie. A jak wiadomo ramu nigdy za wiele ... ps. mam zainstalowanego longhorna betę oczywiście.. i w mnadzerze zadań zaraz po uruchowmieniu windy mam zawalone 200MB pamięci.. wiec 1GB ramu w przszłości to bedzie chyba nic nadzwyczajnego :) co do ilości wolnej pamieci po starcie to trzeba powyłączać zbędne usługi - na poprzedniej wersji beta miałem zajetego 120MB po starcie systemu. Co do DDR333 :| - zależy mi żeby pamięci chodziły na conajmniej 440MHz - miałem Seitec'i DDR333 kręciły się super na 412MHz CL2-2-5-3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 OKi wiecjak juz chesz kupowac takie spiderskie :) pmięci to chyba to wybierał bym Kongstony, to jrst chyba dobra propozycja :) cena tez sie przecież liczy a tu jest dośc wyraźna różnica . Ni ebtałem pod uwagę corsairów nei wiem czemu, po prostu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Śpieszy Ci się tak z ramem??Ja proponuje poczekać i jak będą to kupić 2x256 kingstona hyperX.Napewno taniej to wyniesie niż Corsair i Geil.I tak samo dobrze-IHMO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TwiN Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 Jak tylko masz wystarczającą ilość $ to bierz Geil. Wypasione pamięci, znakomite, kto wie nawet czy nie najlepsze. Do extremalnego OC w sam raz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IVO Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 From IVO to Raptor -> Które konkretnie Twinmosy masz na myśli (440 c2)? A to ROTFL olej, wiesz co piszesz. IVO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 19 Marca 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2003 IVO pytam się właśnie jakie TwinMOSy bo: Ja na Twoim miejscu bym brał TwinMOSy DDR400 - na prawdę super jak za tą cene ...proponuje poczekać i jak będą to kupić 2x256 kingstona hyperX.Napewno taniej to wyniesie niż Corsair i Geil. I tak samo dobrze....Właśnie z czasem jest problem - pracuje na 128MB i mnie krew zalewa, w Rodanie nie wiedzą kiedy będą mieli te pamiątki. Nie wiem czy tak samo się kręcą HyperXdobrze - fakt widziałem HyperX 370 chodzące na 242MHz CAS2 ale to był pojedyńczy przypadek, Kwiecień wykręcił 228MHz CAS2, a MF który ma takie same tylko 217. Czytałem trochę o GeIL i Corsair (niestety już odpadły z zawodów) że się nieźle kręcą - Corsair do 440 CAS2 a GeIL nawet do 456MHz - wydaje mi się że większe szanse mam na wyciśnięcie 440-466 na tych pamieciach niż na HyperX - paradoksalnie na zachodzie Kingston jest najtańszy - u nas najdroższ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...