Gość dandus Opublikowano 22 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2008 Mam problem z aplikacją Java niby wszystko zainstalowane instalacja przebiega bez problemów kończy się sukcesem i na tym koniec. Używam przeglądarki firefox gdy odpalam strone która potrzebuje Java to przeglądarka się zawiesza i wyłącza poza tym w panelu sterowania powinna być ikona Java i też takiej nie ma co jest nie tak?? Instalowałem parokrotnie i zawsze to samo ma Viste ale pamiętam kiedyś nie było z tym problemów ostatnio coś się zj... robiłem format i dalej to samo . Szukałem rozwiązania na stronie Java Sun ale nic co tam rodzili nie działało w przeglądarce mam wszystko włączone. Skoro nie ma ikony w panelu to coś z instalacją ale co?? Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Mam problem z aplikacją Java niby wszystko zainstalowane instalacja przebiega bez problemów kończy się sukcesem i na tym koniec. Używam przeglądarki firefox gdy odpalam strone która potrzebuje Java to przeglądarka się zawiesza i wyłącza poza tym w panelu sterowania powinna być ikona Java i też takiej nie ma co jest nie tak?? Instalowałem parokrotnie i zawsze to samo ma Viste ale pamiętam kiedyś nie było z tym problemów ostatnio coś się zj... robiłem format i dalej to samo . Szukałem rozwiązania na stronie Java Sun ale nic co tam rodzili nie działało w przeglądarce mam wszystko włączone. Skoro nie ma ikony w panelu to coś z instalacją ale co?? Pozdro Podpinam się pod ten temat. Też ostatnio cierpię na błędy z Javą, z tym, że posiadam XP Prof. Nie pomaga reinstall ani Javy, ani Firefoksa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dandus Opublikowano 2 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2008 czy jest ktoś na tym forum co może pomóc bo już naprawde nie wiem co mam zrobić oprócz format dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Vista to system z przesadzonymi zabezpieczeniami. Najwidoczniej instalacja nie kończy się sukcesem. Instalator przelatuje, jest napis "OK", ale plików na dysku brak. Jeśli masz Firefox 3 beta, to wróć do wersji 2.xxx. Mam nadzieję, że instalujesz najnowszą wersją Java. Jeśli tak i są problemy, to poszukaj troszkę starszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kruper11 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Vista to system z przesadzonymi zabezpieczeniami. Najwidoczniej instalacja nie kończy się sukcesem. Instalator przelatuje, jest napis "OK", ale plików na dysku brak. Jeśli masz Firefox 3 beta, to wróć do wersji 2.xxx. Mam nadzieję, że instalujesz najnowszą wersją Java. Jeśli tak i są problemy, to poszukaj troszkę starszej. uzywam visty Sp1 oraz Firefoxa 3 PRE (czyli najnowsza wersja mozliwa) nie ma najmniejszego problemu z JAvą...ta kwiec to nie tak jak powyżej kolega napisał.. ale serio nie mam pojęcia co jest zle ... moze przeinstalujcie FF...a przed reinstalem zróbcie czyszczenie rejestru Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 To jest dokładnie tak jak pisałem. Stare instalatory (tu pewnie instalator Java) nie radzą sobie w systemie Vista (przynajmniej bez SP). Spróbuj pobrać instalator z innej strony, bo może jest walnięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Kwietnia 2008 uzywam visty Sp1 oraz Firefoxa 3 PRE (czyli najnowsza wersja mozliwa) nie ma najmniejszego problemu z JAvą...ta kwiec to nie tak jak powyżej kolega napisał..To, że u Ciebie to nie powoduje problemu nie stanowi od razu reguły :) Zdziwił byś się jak wczesne wersje różnych programów są podatne na różne systemy i ich konfiguracje :). A tu i Vista nowa i FF też nowy - oprogramowanie raczej jeszcze niestabilne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...