Skocz do zawartości
Gość dandus

Firefox& Java

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z aplikacją Java niby wszystko zainstalowane instalacja przebiega bez problemów kończy się sukcesem i na tym koniec. Używam przeglądarki firefox gdy odpalam strone która potrzebuje Java to przeglądarka się zawiesza i wyłącza poza tym w panelu sterowania powinna być ikona Java i też takiej nie ma co jest nie tak?? Instalowałem parokrotnie i zawsze to samo ma Viste ale pamiętam kiedyś nie było z tym problemów ostatnio coś się zj... robiłem format i dalej to samo . Szukałem rozwiązania na stronie Java Sun ale nic co tam rodzili nie działało w przeglądarce mam wszystko włączone. Skoro nie ma ikony w panelu to coś z instalacją ale co??

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problem z aplikacją Java niby wszystko zainstalowane instalacja przebiega bez problemów kończy się sukcesem i na tym koniec. Używam przeglądarki firefox gdy odpalam strone która potrzebuje Java to przeglądarka się zawiesza i wyłącza poza tym w panelu sterowania powinna być ikona Java i też takiej nie ma co jest nie tak?? Instalowałem parokrotnie i zawsze to samo ma Viste ale pamiętam kiedyś nie było z tym problemów ostatnio coś się zj... robiłem format i dalej to samo . Szukałem rozwiązania na stronie Java Sun ale nic co tam rodzili nie działało w przeglądarce mam wszystko włączone. Skoro nie ma ikony w panelu to coś z instalacją ale co??

Pozdro

Podpinam się pod ten temat.

Też ostatnio cierpię na błędy z Javą, z tym, że posiadam XP Prof. Nie pomaga reinstall ani Javy, ani Firefoksa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista to system z przesadzonymi zabezpieczeniami. Najwidoczniej instalacja nie kończy się sukcesem. Instalator przelatuje, jest napis "OK", ale plików na dysku brak.

Jeśli masz Firefox 3 beta, to wróć do wersji 2.xxx.

Mam nadzieję, że instalujesz najnowszą wersją Java. Jeśli tak i są problemy, to poszukaj troszkę starszej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Vista to system z przesadzonymi zabezpieczeniami. Najwidoczniej instalacja nie kończy się sukcesem. Instalator przelatuje, jest napis "OK", ale plików na dysku brak.

Jeśli masz Firefox 3 beta, to wróć do wersji 2.xxx.

Mam nadzieję, że instalujesz najnowszą wersją Java. Jeśli tak i są problemy, to poszukaj troszkę starszej.

uzywam visty Sp1 oraz Firefoxa 3 PRE (czyli najnowsza wersja mozliwa) nie ma najmniejszego problemu z JAvą...ta kwiec to nie tak jak powyżej kolega napisał.. ale serio nie mam pojęcia co jest zle ... moze przeinstalujcie FF...a przed reinstalem zróbcie czyszczenie rejestru

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzywam visty Sp1 oraz Firefoxa 3 PRE (czyli najnowsza wersja mozliwa) nie ma najmniejszego problemu z JAvą...ta kwiec to nie tak jak powyżej kolega napisał..

To, że u Ciebie to nie powoduje problemu nie stanowi od razu reguły :) Zdziwił byś się jak wczesne wersje różnych programów są podatne na różne systemy i ich konfiguracje :). A tu i Vista nowa i FF też nowy - oprogramowanie raczej jeszcze niestabilne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi