DANA Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Pytanie jak w temacie, dla mnie wszystkie te nagrywarki są takie same i nie wiem czy ten Pioneer DVR-215 to trafiony strzał?! Nagrywarka musi byś SATA i to właściwie wszystko co wiem na pewno... Proszę o jakieś opinie, ktoś może ma ten model, kompletnie się nie orientuję w tym temacie, a kupić coś trzeba :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AlienMks Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Sam mam nagrywarkę Pionnera lecz inny model, co można o niej powiedzieć. Jest bardzo starannie wykonana, ma bardzo dobre właściwości nagrywania jak i odczytu. Napęd jest bardzo cichy co jest niewątpliwie plusem. Myślę że możesz brać, ale poszukaj w innym sklepie bo w komputroniku dosyć drogo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Kupuję w Apollo, a link do Komputronika bo fajny opis mają po prostu. Dla porównania: DVDR Pioneer DVR-215 - "opis" z Apollo, ale cena dobra :) i Pioneer DVD+/-RW DVR-215 - OPIS z Komputronika, ale cena żenuła :wink: Ten sam sprzęt, ale opisy i ceny bez porównania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilek Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 Ten Pioenner co podałeś to bardzo dobry napęd. Może tez sie rozejrzeć za Asusem DRW-2014BLT. "Wnętrze" takie same jak w tym Pioneerze powyżej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANA Opublikowano 23 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2008 No to jednak dobry strzał w tego Pioneera :D Dzięki AlienMks i emilek Może jeszcze jakieś opinie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mck Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 No to jednak dobry strzał w tego Pioneera :D Dzięki AlienMks i emilek Może jeszcze jakieś opinie... nie wiem jak DVR-215 ale DVR-212 wg testu na cdrinfo ma słabą korekcje błędów przy odczycie i słabo radzi sobie z zabezpieczeniami, natomiast dobrze nagrywa i jest w miarę cicha być może w DVR-215 poprawili korekcje błędów sam potrzebuje kupić nagrywarkę na SATA, priorytetem jest dla mnie właśnie odczyt, nagrywać będzie sporadycznie czyli nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia. Zastanawiam się nad ASUS DRW-2014L1T Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humax5400 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 nie wiem jak DVR-215 ale DVR-212 wg testu na cdrinfo ma słabą korekcje błędów przy odczycie i słabo radzi sobie z zabezpieczeniami, natomiast dobrze nagrywa i jest w miarę cicha być może w DVR-215 poprawili korekcje błędów sam potrzebuje kupić nagrywarkę na SATA, priorytetem jest dla mnie właśnie odczyt, nagrywać będzie sporadycznie czyli nie ma to dla mnie wielkiego znaczenia. Zastanawiam się nad ASUS DRW-2014L1T Ja mam tą nagrywarkę. Jest bardzo cicha, nigdy nie miałem tak cichego napędu. Trochę wolno odczytuje nośniki. Najlepiej mieć 2 napędy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...