Skocz do zawartości
axl2000

Cooler Na @ 6400+ (~3360mhz)

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie Panie i Panowie, jaki cooler na ten grzejnik? Zamieszczam screena z ponad 20 minutowego wygrzewania procka, buda dobrze wentylowana, zamknięta, cooler BOX + pasta Arctic Ceramique, na tym foto procek nie kręcony (3200Mhz) a chce mu dorzucic 100-200Mhz bo tak byc musi ;)

Jaki konkretnie cooler i paste polecacie? 150-160zł moge przeznaczyć na to pod warunkiem ze schłodzi mi to ścierwo jakoś konkretniej niż 5C...

Aktualnie potrafi mi zresetować kompa albo wywalic BS'a i podejzewam ze to przez temperaturke...

EDIT: dodaje 2 foto po ponad 70 minutach wygrzewania przy leciutko uchylonej obudowie...3C mniej...

post-13870-1203936787_thumb.jpg

post-13870-1203941847_thumb.jpg

Edytowane przez Axl2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to co moze powodowac resety? Pamieci juz sprawdzalem (wsadzilem inne i sie reset zrobił), HDD sprawdzalem na błędy + temperatura (30C), Zasilacz sprawdzalem, grafika jest tylko dosc mocno wykręcona ale po odkręceniu tez mi sie zdazyl reset, w ciagu tygodnia mialem 2 takie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, jednak nie zauważyliście, że to AMD ;] A dla AMD 60 stopni to już sporo.

SunBeam Tuniq Tower 120 będzie najlepszym wyborem za tą cenę ;]

Ja bym na Twoim miejscu rozważył jeszcze ZeroTHERMa NV120 Nirvana oraz Xigmateka HDT-S1283.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi