OphisR Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Witam wszystkich jestem nowym forumowiczem a to mój pierwszy post. Mam Notebooka ASUS A3H jest już po gwarancji i chciałbym go wyczyścić w środku z kurzu bo już wiatraczek dosyć głośno pracuje, a komputer czyszczenia jeszcze nie miał. Odkręciłem wszystkie śrubki jakie były ale są tam jeszcze zatrzaski, które uniemożliwiają zdjęcia pokrywy notebooka. Ma ktoś może jakiś rysunek z rozmieszczeniem owych zatrzasków? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 (edytowane) obudowe podwazasz zapałkami i starymi kartami kredytowymi - to jest najbardziej delikatny sprzęt, żeby nie poniszczyć obudowy rysunku nie mam ale po 1: odkręć wszystkie zaślepki od ramu dysku i posprawdzaj czy tam nie ma ukrytych śrub po 2: zabraleś się chyba za to trochę od [gluteus maximus] medala - żeby wyczyścić lapka z kurzy a dokladniej wentylator w większości laptopów wystarczy zdjąć klawiaturą ale niech wypowiedzą się posiadacze tej marki Edytowane 29 Lutego 2008 przez Burns Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Możesz dać zdjęcie spodu to Cię dalej poprowadzę bo trudno mi pisać wiem tylko "odruchowo"(nie śmiać się, nie wiem jak opisać jak nie mogę pokazać, a wiem dobrze jak to ustrojstwo rozebrać :P) jak go otworzyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OphisR Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Po południu pożyczę cyfrówkę i podeślę foto. Z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 (edytowane) To producent nie udostepnia czegos takiego jak service manual z instrukcja jak rozkrecic to na czesci pierwsze :o ? Edytowane 3 Marca 2008 przez MaSell Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 To producent nie udostepnia czegos takiego jak service manual z instrukcja jak rozkrecic to na czesci pierwsze :o ?Nie wiem jak w necie, ale w serwisie to nawet nowe modele się naprawia bez manuali . Jak znasz jeden model z serii to już wszystkie rozłożysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OphisR Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Oto mój laptop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaluzaaa Opublikowano 3 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2008 Otwierasz. odkręcasz 4 śrubki od uchwytu z procesora. Procka spirytusem przeczyść. Nowa pasta. Radiator wykąp porządnie. A wentyl odkurza plus sprężone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OphisR Opublikowano 20 Lipca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2008 Nie łączy mi wtyczka od zasilania w w ASUS A3H odkręciłem wszystkie możliwe widoczne śrubki i udało mi się podejrzeć, że gniazdo od zasilania się ukruszyło, możliwe, że uda mi się je naprawić albo wymienić, ale nie mogę zdjąć z tego pieroństwa obudowy. Po odkręceniu obudowy zdołało mi się ją tylko ulżyć i zauważyłem, że pod spacją i w okolicach wentylatora są jakieś metalowe słupki które blokują zdjęcie obudowy, ale zajrzałem pod przycisk spacji i nic nie znalazłem - żadnej śrubki. Kto mi podpowie jak zdjąć tą przeklętą obudowę. Nie uśmiecha mi się z taką [ciach!]łą do serwisu iść bo podejrzewam, że słono będzie mnie to kosztować.. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...