Skocz do zawartości
case

radek 9100 i gigabyte GA-7VA pilne

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj przestraszyli mi kumpla w sklepie ze radek 9100 i ta plytka sie gryza i jakos obrazu jest do [gluteus maximus] , radek jakis noname jest wiec ja stawiam ze to pewnie badziewna karta , slyszal ktos moze o problemach z 9100 i kt400 ? bo koles mowil ze to na wiekszosci plyt sa te problemy tylko na msi chodzi dobrze 8O

sam mam GA-7VA i 8500 saphire i chodzi jak zyleta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no nie bylbym taki pewny tego koledzy.

ja slyszalem ze gryzie i to nie raz...ale chodzi tu wylacznie o gigabyte'a.

mojemu koledze sie gryzie, kolesiowi u ktorego kupowalem sie gryzie, poza tym kilka razy na forum czytalem jak wlasnie ci ludzie z radeonami i gigabyte'ami narzekali. i nie chodzilo tu tylko o 9100, ale rowniez o 9500 i 9700pro. poszukaj na tym forum, to zobaczysz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

choc jasna sprawa jest ze sporo ludzi ma wlasnie gigabyty i radeonki i nic im sie nie gryzie, wiec moze zalezy to od wersji (moze mieli jakies wczesniejsze egzemplarze) lub bios nowszy wgrac trzeba. tego juz nie wiem. a msi kt4v jest b.dobre i stabilne,wiec za cene 400zl (mniej chyba) spokojnie brac mozna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ostatnio szukalem sobie Radka na allegro, to przy opisie aukcji powercolora 9100L (tego chudego) sprzedajacy napisal, ze karta zle wspolpracuje z "tanimi plytami na kt400" i zeby jak ktos chce ja do takiej plyty to zeby najpierw sie z nim skonsultowac. Nie wiem niestety nic wiecej.

Sam mam plyte DFI AD77 Inf. na KT400 i kupilem (na allegro wlasnie) Herculesa 8500LE. Ciekawe jak bedzie pracowala. Ma dotrzec gdzies kolo likendu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak ostatnio szukalem sobie Radka na allegro, to przy opisie aukcji powercolora 9100L (tego chudego) sprzedajacy napisal, ze karta zle wspolpracuje z "tanimi plytami na kt400" i  zeby jak ktos chce ja do takiej plyty to zeby najpierw sie z nim skonsultowac. Nie wiem niestety nic wiecej.  

Sam mam plyte DFI AD77 Inf. na KT400 i kupilem (na allegro wlasnie) Herculesa 8500LE. Ciekawe jak bedzie pracowala. Ma dotrzec gdzies kolo likendu.

powercolor 9100L...no comment...to to ze wszystki zle wspopracuje, bo jest poprostu beznadziejne...chociazby ta tasma ktora jest wyprowadzona z karty by monitor podlaczyc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bzdura jakich mało! Gdy porównywałem z kumplem swoje grafy (on miał R 9500Pro) to jemu ani raz zonek niewyskoczył. Męczyliśmy tego radka na może 10 kompach z kt400 (głównie gigabyte) i nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...