Lemar Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) Nie wiem jaką myszke wybrać . Mam do wydania ok. 70-80zł. Przydałaby się jakaś do gier, bo dosyć dużo gram. Zastanawiałem się nad : Jakimś laserem A4techa Razer Diamondback Chameleon (75zł) Czytałem że ten razer lubi piszczeć lewym przyciskiem :blink: Czy jest to bardzo uciążliwe i przeszkadza ?? A może da się to naprawić - naoliwić ?? Są z nim jeszcze jakieś problemy ?? A może zaproponujecie innego gryzonia ?? Chcę żeby wytrzymał jak najdłużej a nie żeby po roku nadawał się tylko do śmieci. Proszę o szybkie odpowiedzi. :D Edytowane 4 Marca 2008 przez Lemar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Lepiej wybierz "jakiś LED" a nie "jakiś laser" :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Lepiej wybierz "jakiś LED" a nie "jakiś laser" :wink: hmm. "jakiś LED" chyba chodziło ci o optyczną. Bo dioda LED to tylko oświetla podkładke, żeby sensor - kamerka coś widziała. Odpowiedż w stylu "kup jakąś myszkę" :D Naprawde lepiej optyczną ?? Może jakiś konkretny model podacie ?? Ile dpi było by najlepsze ?? Czekam na opinię innych :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 A4Tech X718BF Lasery mają problemy z dokładnością i działaniem na różnych powierzchniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pwlj Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 hmm. "jakiś LED" chyba chodziło ci o optyczną. Bo dioda LED to tylko oświetla podkładke, żeby sensor - kamerka coś widziala a myszy laserowe nie maja optyki? ;] ja polece microsoft wheel mouse optical 1.1a, ale 400dpi nie kazdemu moze odpowiadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) hmm. "jakiś LED" chyba chodziło ci o optyczną. Bo dioda LED to tylko oświetla podkładke, żeby sensor - kamerka coś widziała. Odpowiedż w stylu "kup jakąś myszkę" :D Naprawde lepiej optyczną ?? Może jakiś konkretny model podacie ?? Ile dpi było by najlepsze ?? Czekam na opinię innych :razz: Tak jak pisze pwlj - po prostu nie będę mówił : "kup mysz optyczną a nie optyczną" czyli właśnie jestem daleki od powiedzenia i uściślenia do :"kup jakąś myszkę"! Utarło się co prawda [błędnie] że często "ludzie mówią" przy wyborze pomiędzy myszą optyczną LED a optyczną laserową coś w stylu "kup optyczną a nie laserową" ... pomijam fakt że też wolę modele z podświetleniem LED ... przynajmniej na razie. Nawet myszki "mechaniczne" zwane też "kulkowymi" poniekąd są urządzeniami optycznymi. Wałki którymi porusza kulka mają obracające się "koła" ze "szprychami" ... to "koło" jest umieszczone między emiterem światła (można nawet zobaczyć prymitywną soczewkę w emiterze) a odbiornikiem [czyli optyka] ... ilość tych szprych w myszy "kulkowej" ma swoją drogą wpływ na rozdzielczość. Ja osobiście polecam A4tech X-718BF - po zobaczeniu kilku logitechów, microsoftów nadal wolę 718BF (nawet jeśli pominiemy cenę) Edytowane 5 Marca 2008 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 718BF Tym bardziej że chyba są teraz na allegro... są ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lemar Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Która z tych była by najlepsza ?? Razer Diamondback Chameleon A4-TECH X-718BF Microsoft Wireless IntelliMouse Explorer 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...