Skocz do zawartości
krogoth111

Podłaczanie Komputera Z Telewizorem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich.

Zakupiłem telewizor Samsung 32" LCD LE32R82B.

Chcę do niego podłączyć komputer by odlądać filmy dvd które mam na dysku.

Obraz podłączę przez Komputer (DVI) -> TV (HDMI)

Jak mam podłączyć dźwięk?

1. Komputer (mini jack) -> TV (mini jack)

2. Komputer (mini jack) -> TV (chinche)

W media markt nie znali odpowiedzi na moje pytanie i mówili że jak podłączam przez HDMI to mam audio. Coś mi nie gra bo z grafiki komputera to audio nie pójdzie.

Proszę o pomoc bo chcę kupić kable i nie chciałbym się pomylić.

I ostatnia sprawa.

Ceny kabli są bardzo różne. Miałem w ręku kabel DVI HDMI za 49zł i za 149zł i generalnie nie widzę różnicy. Więc warto kupować HAMA za 149zł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie co poprzednik zapodał. Jakość tego kabla będzie rewelacyjna do rozmiaru Twojego televizora. I tak będziesz puszczał zwykłe dvd, dvix itp. nie potrzebujesz kabla hdmi. Chyba że: podłączysz tv pod wejście "pc" w tv jest to D-sub i do kompa DVI lub D-sub z przejścióweczką ale gorzej z dzwiękiemi bo ja mam od kompa puszczone do wzmaka no ale żeby poszło na tv to "czincz-czincz" tak mi się zdaję.

Ale jak nie masz dobrego źródła dźwięku to lepiej nie kombinuj i zakup taki kabel jak zapodał Ci wicuś

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

filmy hd z dźwiękiem z tv?? o stary szkoda uszu na to. Zainwestuj w jakieś głośniki jeszcze albo podepnij kompa pod jakąś wierze jak masz. A jeśli chodzi o obraz no to tylko kabel hdmi

Chociaż Twój tv nie obsługuje full hd więc masz max rozdziałkę 1366x768 więc dla oszczędności możesz podłączyć kablem dvi>d-sub i podpiąć w gniazdo tv pod nazwą "pc" i też uzyskasz taką rozdziałkę i będzie hulać a i parę zł zostanie w kieszeni.

Edytowane przez Hesos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi