krogoth111 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Witam serdecznie wszystkich. Zakupiłem telewizor Samsung 32" LCD LE32R82B. Chcę do niego podłączyć komputer by odlądać filmy dvd które mam na dysku. Obraz podłączę przez Komputer (DVI) -> TV (HDMI) Jak mam podłączyć dźwięk? 1. Komputer (mini jack) -> TV (mini jack) 2. Komputer (mini jack) -> TV (chinche) W media markt nie znali odpowiedzi na moje pytanie i mówili że jak podłączam przez HDMI to mam audio. Coś mi nie gra bo z grafiki komputera to audio nie pójdzie. Proszę o pomoc bo chcę kupić kable i nie chciałbym się pomylić. I ostatnia sprawa. Ceny kabli są bardzo różne. Miałem w ręku kabel DVI HDMI za 49zł i za 149zł i generalnie nie widzę różnicy. Więc warto kupować HAMA za 149zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Dzwięk wypusc na głosniki komputera. W takim układzie nie ma mozliwosci puszczenia audio do tv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ew. podlacz kompa np. do wiezy. Co do kabla - nie, nie warto. To jest polaczenie cyfrowe, wiec nie ma strat jakosci na kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 Ok a więc kupuje kabelek za 49zł. Ale trudno mi uwierzyć że jak podłącze kompa przez DVI HDMI to o audio na tv mogę pomarzyć, szkoda bo miernie będzie sie oglądało DVD na super TV z głośniczków komputera :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicuś Opublikowano 4 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2008 http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=322909567 Ja używam takiego kabla i jest ok.Masz obraz i dzwięk jednocześnie bez zbędnych ceregieli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 dokładnie co poprzednik zapodał. Jakość tego kabla będzie rewelacyjna do rozmiaru Twojego televizora. I tak będziesz puszczał zwykłe dvd, dvix itp. nie potrzebujesz kabla hdmi. Chyba że: podłączysz tv pod wejście "pc" w tv jest to D-sub i do kompa DVI lub D-sub z przejścióweczką ale gorzej z dzwiękiemi bo ja mam od kompa puszczone do wzmaka no ale żeby poszło na tv to "czincz-czincz" tak mi się zdaję. Ale jak nie masz dobrego źródła dźwięku to lepiej nie kombinuj i zakup taki kabel jak zapodał Ci wicuś pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krogoth111 Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 Bajka polega na tym że ja chcę oglądać HD filmy które mam na dysku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hesos Opublikowano 5 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2008 (edytowane) filmy hd z dźwiękiem z tv?? o stary szkoda uszu na to. Zainwestuj w jakieś głośniki jeszcze albo podepnij kompa pod jakąś wierze jak masz. A jeśli chodzi o obraz no to tylko kabel hdmi Chociaż Twój tv nie obsługuje full hd więc masz max rozdziałkę 1366x768 więc dla oszczędności możesz podłączyć kablem dvi>d-sub i podpiąć w gniazdo tv pod nazwą "pc" i też uzyskasz taką rozdziałkę i będzie hulać a i parę zł zostanie w kieszeni. Edytowane 5 Marca 2008 przez Hesos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...