Yas666 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 - Procesor Intel CORE 2 EXTREME 3,00 GHz BOX QX6850 8M LGA-775 1333 FSB - 36 miesięcy gwarancji - Asus P5N-E SLI - 36 miesiący gwarancji - Pamięć Geil Black Dragon 4x2048 MB DDR2 800 MHz CL5 - 60 miesięcy gwarancji - Karty graficzne 2 x Geforce 8800GT 512 MB DDR3 600/1800MHz PCI Experss x16 - 24 miesiące gwarancji cji - Dysk twardy 500 GB WD Caviar SATA II - 36 miesięcy gwarancji - BLU-RAY Lite-On DH-4O1S - 24 miesiące gwarancji - DVD RW Samsung 20x20 - 24 miesiące gwarancji producenta - Czytnik kart SD - 24 miesiące gwarancji - Zasilacz Chieftec 1000W - 36 miesięcy gwarancji - Obudowa Raidmax Sagitta - 36 miesięcy gwarancji Proszę pisać wszystko, co jest w tym komputerze wadliwe lub czy coś nie zgrywa się ze sobą! pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Powiem tak wyglada mi to po prostu na żarty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yas666 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Powiem tak wyglada mi to po prostu na żarty No dobra ale powiedz co o tym sądzisz, a nie że żarty! ;) Zastanawiam się nad takim kompem i chcę wiedzieć czy to będzie dobry zakup! ;) Edytowane 8 Marca 2008 przez Yas666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Może warto poczekac na nowe Quady Płyta jezeli SLI to NF 780i albo 750i I grafika moze GTS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) No dobra ale powiedz co o tym sądzisz, a nie że żarty! ;) Zastanawiam się nad takim kompem i chcę wiedzieć czy to będzie dobry zakup! ;) Jakie jest przeznaczenie komputera (poza grami) i skąd pomysł na 1000 WAT (jeśli już tej marki to CFT-1020-14C 1020W) 8GB RAM ciężko wykorzystać do gier nie słyszałem o takiej która wymaga 4GB. Znacznie więcej do wydajności przyczynią się 2 HDD oddzielnie lub 4HDD parami spięte w raid. Swoją drogą wątpię by te kości zadziałały 4 w tej płytce jako 800. Edytowane 8 Marca 2008 przez dwaIP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yas666 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Jakie jest przeznaczenie komputera (poza grami) i skąd pomysł na 1000 WAT (jeśli już tej marki to CFT-1020-14C 1020W) 8GB RAM ciężko wykorzystać do gier nie słyszałem o takiej która wymaga 4GB. Znacznie więcej do wydajności przyczynią się 2 HDD oddzielnie lub 4HDD parami spięte w raid. Swoją drogą wątpię by te kości zadziałały 4 w tej płytce jako 800. A teraz może tak: Czy opłaca się go kupić do 5 tysięcy złoty? Może warto poczekac na nowe Quady Płyta jezeli SLI to NF 780i albo 750i I grafika moze GTS Dobra ale co ma być takiego w tych nowych Quadach? Jakie różnice? Grafika gts się różni niewiele to to już pomijam! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 A teraz może tak: Czy opłaca się go kupić do 5 tysięcy złoty? Dobra ale co ma być takiego w tych nowych Quadach? Jakie różnice? Grafika gts się różni niewiele to to już pomijam! ;) :) Może na części jeśli się da to drożej sprzedać. Nawet SLI nie zadziała w pełni bo karty są 2*16 a płyta wydoli 8. Trzeba do takiego zestawu płytkę która będzie miała 2*16 nie 2*8 i PCI-E 2.0 zamiast zabytkowego już 1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) -Procesor Intel CORE 2 EXTREME 3,00 GHz BOX QX6850 8M LGA-775 1333 FSB - 36 miesięcy gwarancji Śmiech na sali... Drogie, nieopłacalne, stare, bez sensu. :huh: - Asus P5N-E SLI - 36 miesiący gwarancji Stare, słabe, awaryjne, szrot, 3fazy, 2x pciex8 :unsure: - Pamięć Geil Black Dragon 4x2048 MB DDR2 800 MHz CL5 - 60 miesięcy gwarancji Nienajgorsze. - Karty graficzne 2 x Geforce 8800GT 512 MB DDR3 600/1800MHz PCI Experss x16 - 24 miesiące gwarancji cji No name?? :rolleyes: - Dysk twardy 500 GB WD Caviar SATA II - 36 miesięcy gwarancji Może być. Choć w tej klasie zdecydowanie poszedłbym w któregoś raida. - BLU-RAY Lite-On DH-4O1S - 24 miesiące gwarancji Po co??!! <_< - DVD RW Samsung 20x20 - 24 miesiące gwarancji producenta Modelu brak? :rolleyes: - Czytnik kart SD - 24 miesiące gwarancji - Zasilacz Chieftec 1000W - 36 miesięcy gwarancji Po co tyle? I jeszcze chief? <_< - Obudowa Raidmax Sagitta - 36 miesięcy gwarancji Kwestia gustu, ale taki zestaw pakować w tą tandetną budę? Edytowane 8 Marca 2008 przez QRVICH Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 (edytowane) Zestaw żal :-| Do 5k zł proponuje: MOBO: Evga 780i SLI Procesor: jakiś E8400@4ghz?? ;] RAM: 4x1GB np. OCZ Reaper, kupujesz dwie parki po 2x1GB/ ewentualnie Mushkin :) GPU: hmm...2x8800GT 512mb (firma dowolna) HDD: 2x 250GB Seagate 7200.10 do RAID 0 DVD: wedle uznania Buda: j.w Zasilacz: BeQuiet DarkPower P7 Pro 550W Edytowane 8 Marca 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Co bedzie w nowych Quadach dowiemy sie jak one wyjdą.A co do grafiki to wiadomo 88GTS jest jeżeli dobrze pamietam 10% lepszy od od GT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 i po co ten blue ray? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 No autor chce zaszpanować:P A tak naprawde to zbedny wydatek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskaliber Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Co bedzie w nowych Quadach dowiemy sie jak one wyjdą. O ile się kiedykolwiek doczekamy <_< Co do zestawu, widac, ze skladany dla szpanu i bezsensowny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piwor Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 problem komputronik co najdroższe, kopiuj wklej i masz kolejnego klienta który chce xtreme a nie wie nic o OC... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 "Nowe" quady to zaraz pół roku będą już na rynku :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 8 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2008 Powiem tak wyglada mi to po prostu na żarty Nie obrażaj się, ale Twój post też tak wygląda. Jak nie masz zamiaru pomóc, to nie pisz postów. Zestaw żal :-| Do 5k zł proponuje: MOBO: Evga 780i SLI Procesor: jakiś E8400@4ghz?? ;] RAM: 4x1GB np. OCZ Reaper, kupujesz dwie parki po 2x1GB/ ewentualnie Mushkin :) GPU: hmm...2x8800GT 512mb (firma dowolna) HDD: 2x 250GB Seagate 7200.10 do RAID 0 DVD: wedle uznania Buda: j.w Zasilacz: BeQuiet DarkPower P7 Pro 550W A od tego pana możesz się uczyć konretności. Zestaw podany przez fredka jest optymalny. Dodam tylko kilka rzeczy od siebie: ram chyba lepiej 2x2 od mushkina. można i warto poczekać na płyty z chipsetem nforce 790, ale 1. nie wiem kiedy będą. 2 możesz potem zmienić. co do grafiki to nie wiem czy każda 8800GT będzie dobra, bo niektóre mają problemy z głośnością. Polecam poczytać na ten temat. DVD samsung 20x jest ok, ale upewnij się, że wybrałeś model na SATA. zasilacz: ten co podal fredek i zaden inny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Co do grafy to może mały update...mianowicie myślę że godna uwagi byłaby 8800GT od Gigabyta z Zalmanem, lub Galaxy z CM HP i zworkami do podnoszenia napięcia (całkiem przydatny bajer przy OC)- chociaż co do tego chłodzenia pojawiają się rożne spekulacje, jedni piszą że cichutkie a inni że głośne, aczkolwiek z tego co ostatnio czytałem zwolniony do około 50% jest bardzo OK :D p.s ramki faktycznie lepiej 2x2GB :wink: Edytowane 9 Marca 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Nie obrażam sie, jeżeli autor na prawde ma zamiar coś takiego kupić to ok.Jak dla mnie to wyglada jak by Yas666 spojrzał na pierwszy lepszy sklep internetowy i wybrał najdroższe komponenty.Po co? Nie wiem.Pewnie się mylę wiec nie bierzcie sobie do serca mojej wypowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorest Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Jak dla mnie to wyglada jak by Yas666 spojrzał na pierwszy lepszy sklep internetowy i wybrał najdroższe komponenty.Po co? Nie wiem. a ja zgadzam się z @mattis'em. jeśli ktoś zwraca się z prośbą do forumowiczów to niech poświęci choć chwilę i poczyta tak by jego wiedza umożliwiała mu zklecenie choćby 10zdań na temat. PROC: QX6850 jest dla ludzi którzy wiedzą po co im to. sorry @Yas666 ale nie wydaje mi się by tak było. HDD:w tej klasie cenowej sprzętu: RAID 10, 4x seagate .11 500GB, 32MB (*320AS) Zasilacz: corsair HX620W ps.to nie jest 'atak' tylko konstruktywna_krytyka_typu_mocniejszego :lol: Edytowane 9 Marca 2008 przez sorest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yas666 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Co do tego sprzętu, to jest on gotowy! Gdybym miał sam szukać to pewnie wybrałbym coś innego i pewnie inne części! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 I ten gotowy zestaw masz zamiar kupić za 5K zł? Jeżeli JA BYM MIAL TAKI WYBóR I BYM MIAL TAKA GOTOWKE TO BYM KUPIL A POZNIEJ NA CZESCI SPRZEDAL DROZEJ:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yas666 Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 Co do zestawu, widac, ze skladany dla szpanu i bezsensowny... Z tym się zgodzę! Pytałem się mojego brata, który ma obeznanie w tym i nie wszystko jest do końca dobre w tym kompie, ale jak już napisałem w poprzednim poście jest on już złożony! ;) Gdybym sam składał to nawet nie pisałbym wiadomości na tym forum, tylko dobrał części i dowidział się co myśli o tym znająca się osoba! Tak na marginesie to rezygnuje z tego kompa! Na dzień dzisiejszy wolałbym e6850 niż tego qx6850, co prawda ten qx nie jest zły! ;) Ale z tego co wiem to pamięci mogłyby być lepsze, płyta główna oraz zasilacz! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 9 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2008 (edytowane) Powinienes powiedziec ze wolałbyś E8XXX a nie E6850:) Edytowane 9 Marca 2008 przez mattis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yas666 Opublikowano 10 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2008 Zszedł za 5000zł! ;) (ten komp o którym wcześniej pisałem) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 11 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2008 No mieć pieniądze i można by takiego kupić i na częsci sprzedać drożej.Ale te 5k zł trzeba miec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...