Skocz do zawartości
AlienMks

Jaka Karta Do Monitora 24" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, chcę kupić kartę graficzną do mojego komputera, gdyż sporo gram i mój 7900GS już nie daje rady. Posiadam monitor 24 cale i chciałbym grać płynnie w rozdzielczościach 1440x900. Mam do wydania 700 zł, ale nie wiem na co się zdecydować, gdyż nie lubię niepotrzebnie przepłacać. Chcę kupić kartę na pewno z rodziny NV :D do wyboru mam:

8800GS ok 450 zł

9600GT ok 500 zł

8800GT ok 630 zł

Podałem orientacyjne ceny kart z tego segmentu, teraz pytanie na co się zdecydować. Bo jeśli mam dopłacać np względem 8800GS do 8800GT 200 zł za 10% wydajności to ja dziękuje za taki interes :) chcę coś wydajnego i dobrego ale jednocześnie z dobrym wskaźnikiem cena/wydajność. Co możecie mi polecić drodzy usserzy ? Mile widziane opinie użytkowników wyżej wymienionych kart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bierz 8800GT. Różnica w nowych grach spora. Dla przykładu test na egiełdzie. W Crysisie różnica rzedu 20% pomiędzy 8800GT a 9600GT. 9600GT porównywalna wydajnościowo z 8800GS. A jak uważasz że styknie wydajność GSa to też dobry wybór :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Crysis jest obecnie najbardziej wymagającą grą i się licz z tym że jeśli na niej jest spora różnica to w późniejszych tytułach z piękną grafiką też proporcje będą podobne. Jesli chodzi o reszte gier to tam styka 8800GS.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi