dzikidaniel Opublikowano 19 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2008 Nadrill jak sam poszukasz i znajdziesz odpowiedzi to będziesz miał poza więdzą satysfakcje :) Zobacz temat o Twojej płycie, wejdź w dział o podstawowych zagadnieniach i bedzie oki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Nadrill jak sam poszukasz i znajdziesz odpowiedzi to będziesz miał poza więdzą satysfakcje :) Zobacz temat o Twojej płycie, wejdź w dział o podstawowych zagadnieniach i bedzie oki :) Dobra, zobaczyłem że moja wersja BIOSu to Revision 0304. Na stronie pewnego sklepu jest komentarz ad. mojej płyty: mam na tej plycie amd x2 3800+, 2x1gb geil ddr2-800 cl5. na biosie 0304 moje geile leca juz na ddr2-800 cl4, czyli jak duzo drzosze ultry. polecam! Działa mu 2rdzeniowec na moim BIOSie. Czyli muszę updejtować? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 ... Działa mu 2rdzeniowec na moim BIOSie. Czyli muszę updejtować? Tu jest lista CPU do tej płyty i numerki bios od kiedy dane CPU jest obsługiwane. http://support.asus.de/cpusupport/cpusuppo...amp;model=M2N-E Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 No dobra, ale tam jest 10 rodzajów 5000+... Który to mój? No i jak będzie mój BIOS go wspierał, to nie muszę robić updejta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dwaIP Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Twój jest taki : X2 5000+ (DS),1MB,rev.G2,65W Tu jest ostrzeżenie o nie używaniu EZ-Flash przy jakimś starym bios. http://support.asus.de/download/download.a...amp;model=M2N-E Dlatego wolał bym użyć Phoenix Award BIOS flash tool version 1.18. Pod DOS na dyskietce. Poczytaj jakieś instrukcje a jeśli nie zrozumiesz co i jak to staraj się skorzystać z pomocy osób mających doświadczenie we wgrywaniu bios. Trzeba się przenieść z takimi pytaniami w inne miejsca forum bardziej odpowiednie do wgrywania bios i instalacji nowych RAM i CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nadrill Opublikowano 20 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2008 Twój jest taki : X2 5000+ (DS),1MB,rev.G2,65W Tu jest ostrzeżenie o nie używaniu EZ-Flash przy jakimś starym bios. http://support.asus.de/download/download.a...amp;model=M2N-E Dlatego wolał bym użyć Phoenix Award BIOS flash tool version 1.18. Pod DOS na dyskietce. Poczytaj jakieś instrukcje a jeśli nie zrozumiesz co i jak to staraj się skorzystać z pomocy osób mających doświadczenie we wgrywaniu bios. Trzeba się przenieść z takimi pytaniami w inne miejsca forum bardziej odpowiednie do wgrywania bios i instalacji nowych RAM i CPU. Jak spod DOSa? W XP chyba nie ma DOSa :huh: Chyba że mówisz o tym jak się włącza komputer, to wtedy instaluje się BIOS? No mam napęd dyskietek, podobno spod ASUS update ludziom się psuje, ale jaki program służy do updatu z dyskietki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...