Gość dia8el Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Witam SZukam gdzie najtaniej kupić legal windę. Znam i używam np skapiec. tamże znalazłem najtaniej windę za ok 230 zł http://www.skapiec.pl/site/cat/26/comp/7327 ale np na allegro chodzą profesjonale za 70 zł (heheh) http://www.allegro.pl/item328973502_micros...l_oem_dell.html Zadzwoniłem do MS i powiedziano mi, że taka wersja windy DELL jak sobie ją zainstaluje na moim blaszaku, to i tak jest NIELEGALNA! Co o tym myślicie? Czyli nie ma co się dać nabijać w butelkę przez gościa piszącego w opisie aukcji: "plyta instalacyjna systemu - zafoliowana razem z ksiazeczka, nigdy nie otwierana, jest napisane na niej DELL. " (hahahaha) Gdize najtaniej kupić więc windę, żeby była 100% legalna. Moze byc home, bo w zasadzie tylko ja uzywam kompa i glownie filmy,internet i gry. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Dell > nielegalna , ci ktorzy to kupuja na Allegro robia z siebie frajerow. Home oem > w kazdym sklepie kupisz to bez problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tak właśnie myślałem. A ilu tam tych jeleni jest na liście kupujących :D normalnie kopara opada jak łatwo można zarobić na ludzkiej głupocie X) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 (edytowane) Tak właśnie myślałem. A ilu tam tych jeleni jest na liście kupujących :D normalnie kopara opada jak łatwo można zarobić na ludzkiej głupocie X) Tak , tylko zauwaz jedno - koles w aukcji nie sciemnia jak inni walac bzdety o legalnosci. Ten napisal ,ze to jest do instalowania na komputerach DELLA , inni robia akcje w stylu > badz legalny , kupi windowsa , nalepka DELLA nie przeszkadza :lol2: :lol2: Edytowane 17 Marca 2008 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tak , tylko zauwaz jedno - koles w aukcji nie sciemnia jak inni walac bzdety o legalnosci. Ten napisal ,ze to jest do instalowania na komputerach DELLA , inni robia akcje w stylu > badz legalny , kupi windowsa , nalepka DELLA nie przeszkadza :lol2: :lol2:taaa no to juz chyba podchodzi pod raport do obslugi allegro? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 taaa no to juz chyba podchodzi pod raport do obslugi allegro? Jego aukcja nie , innych tak choc to sliska sprawa... Czesc takich aukcji opiera sie na niedomowieniu , nikt Ci nie pisze , ze masz to instalowac na stacjonarnym :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Jego aukcja nie , innych tak choc to sliska sprawa... Czesc takich aukcji opiera sie na niedomowieniu , nikt Ci nie pisze , ze masz to instalowac na stacjonarnym :razz:no tak... ;] Polak potrafi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sens Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tak z ciekawości zapytam: Interesuje mnie co w przypadku jeżeli osoba (jeleń) która kupiła taki system z naklejka dell, ma komputer firmy dell, albo chociaż obudowe tej firmy? Czy wtedy to też jest nielegalne? Czy policja przy ewentualnej kontrolui udowodniła by nielegalność? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Tak z ciekawości zapytam: Interesuje mnie co w przypadku jeżeli osoba (jeleń) która kupiła taki system z naklejka dell, ma komputer firmy dell, albo chociaż obudowe tej firmy? Czy wtedy to też jest nielegalne? Czy policja przy ewentualnej kontrolui udowodniła by nielegalność? Jak masz kompa DELL (nie tylko budę-prawdziwego DELL'a) to masz legal. Tak przynajmniej powiedzial mi gosc z MS... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Jak masz DELL'a to i masz juz system... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2008 Teoretycznie mozesz kupic uzywany, bez systemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 18 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2008 Czy ktoś z Was się orientuje, czy zakup Windows XP PRO stąd http://boxtesoft.com/catalog.php?id=12 to legalny zakup? I czy taki Windows można potem np finalnym sp3 spolonizować? cena ok 140 zł po przeliczeniu jest bardzo kusząca... ale nie wiem nic na temat tego sklepu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...