Skocz do zawartości
smerf

Monitor Gateway

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Planuje kupić nowy monitor. Mój Nec 1501 jest świetny i nie do zdarcia ale jednak te 15" boli.

Planuje zakupić monitor firmy Gateway, mianowicie ten :

http://allegro.pl/item332283191_piekny_gat...p_fv_gw36m.html

Czy jest to dobry wybór ? Czy marka jest warta swojej ceny ( czy rozpadnie mi się po 2 dniach ) .

Z tego co się naczytałem na gogle.pl i forach to najlepiej odświeżanie 2ms , ale 5 ms aktualnie też jest dobre :)

Monitorek wypasiony i za niewielką cenę ( patrząc na konkurencje w tym "wypasie" i przedziale cenowym )

Czekam na opinie na temat marki , a może i samego sprzedawcy :)

Pozdrawiam i mimo że jestem nowy na forum. Liczę na waszą pomoc .

Smerf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadam monitor marki Gateway i bardzo go sobie chwalę :) . Też zastanawiałem się nad tym modelem, ale ostatecznie wybrałem mniejszy model z lepszą matrycą. Jednak wszystkie Gatewaye mają te same bardzo fajne cechy, tzn regulacja w każdej płaszczyźnie bez żadnej blokady (bardzo wygodne), wszystkie możliwe wejścia, PIP oraz gwarancja door to door. A co do sprzedawcy to Funtech jest bezpośrednim importerem tych monitorów w Polsce, także nie masz się czego obawiać. Polecam :) .

Edytowane przez St.Anger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też stoję przed wyborem monitora LCD do 700zł (panorama) i byłem zdecydowany na LG L196WTQ-SF za 666zł w agito.pl, ale kurde ten gateway mnie ciekawi za 700zł dostajemy 22'', HD Ready :-P itp, warto?, ma ktoś ten monitor?

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem już zapytanie o ten monitor do kupujących. Czekam na odpowiedzi. Może ktoś już go dostał. Według mnie to jest okazja i bardzo ciekawy monitor. Opinie na innych forach są podzielone. Ale ci co są na nie mówią teksty typu :

Kup sobie lepiej LG 20" za 1200zł z jakimiś tam funkcjami

Ale to jest 1200zł nie 700zł ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

monitory 22 calowe nie sa juz takie drogie, a z gatewayami roznie jest,... to jest jak to mowia ryzyk fizyk... oczywiscie moze to byc dobry wybor i trafi sie calkiem sprawny egzemplarz :) ale zamiast tych oszczednych 700 zl lepiej nieco dolozyc i kupic takiego w miare taniego Samsunga SM 223BW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te gateway są z jakiś wystaw z USA, noszą minimalne ślady użytkowania itp, także dąłem sobie spokój, a byłem już na tego gateway napalony, dobrze że pewien user przeczytał dokładniej opis niż ja i napisał mi skąd one pochodzą :), postanowiłem dołożyć więcej kaski i kupiłem Samsunga SM 2032BW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co możecie powiedzieć o Gateway FPD 2185W? Wyposażenie świetne (dużo alternatywnych wejść, matryca PVA, pivot..) za niecałe 700zł. Monitor głównie do filmów, neta i prac biurowych. Monitory są powystawowe z małymi wadami na matrycy.. obejrzałem i niektóre są prawie niewidoczne.

Warto brać takiego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście czytałem już o tym monitorze.. od jakiegoś czasu pełno go na tym forum ;). Obejrzałem go jakiś czas temu w saturnie i MM. Kolory w sumie takie średnie, ale ok.. Gorsza rzecz że nie ma pivota.. przy programowaniu albo pisaniu dłuższych dokumentów bardzo by się przydała taka opcja..

nie ma jakiejś alternatywy w tej cenie? 21-24" z pivotem do 700zł? TNka też ujdzie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikomu nie polecam jakichkolwiek monitorów marki Gateway.

Marka ta nie ma oficjalnego polskiego importera, a wszystkie importowane do Polski sztuki są egzemplarzami poserwisowymi, co tłumaczy niską cenę tego sprzętu. Kupowanie takiego monitora to prawdziwa loteria - albo padnie po tygodniu, albo wytrzyma kilka lat i wciąż będzie wyświetlał w miarę poprawny obraz. Słowem - nie warto się w to pakować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale skoro nie ma alternatywy to będe musiał zaryzykować. Do sklepu z gatewayami nie bede miał daleko, więc mam nadzieje że po kilku zamianach trafię na sprawny egzemplarz.. w wysyłkę też bym się nie pakował..

Ja się zdecydowałem na zakup tego monitora i mi już służy dobry miesiąc. Jedyna wada matrycy to 1 mały paproch na pixelu (o powierzchni 2/9 pixela :P). Poza tym piszczą mi cewki od sekcji zasilania (czasami nawet buczą przy jasności<85% :P) ale pewnie gdy się bardzo zdenerwuję to wezmę je zakleję pewnym klejem wg instrukcji zaklejania cewek w zasilaczu (gdzieś na tym forum to chyba nawet jest ;) ). Ja monitor szczerze polecam. Co próbuję porównać do jakiegokolwiek (nawet nowego) monitora to aż śmiać mi się chce ;)

Chociaż ja akurat kupiłem swojego za 1200zł z możliwością wymiany w razie czego ;) Te tańsze wersje mogą być wadliwe nie tylko ze względu na matryce ale również inne krzaczki więc bym się chwilę zastanowił.

Edytowane przez sos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi