Skocz do zawartości
bialyikar

Hibernacja

Rekomendowane odpowiedzi

Czy da się ustawić w Windowsie XP Hibernacje, jako skrót np. na pulpicie? Chodzi mi o jakiś wpis w rejestrze, czy coś takiego, przyporządkowany do jakiegoś skrótu na pulpicie. Wiem, że da się tak z natychmiastowym wyłączeniem komputera, ale czy jest taka możliwość z Hibernacją? Chciał bym to zrobić, ponieważ zwykła Hibernacja po przez Start> Zamknij system> Hibernacja nie chce mi działać. Komputer zupełnie nie reaguje na taką czynność. Za to da się go za hibernować po przez jakiś program (czasowe wyłączenie kompa z opcją hibernacji), lub jeśli się wyloguje i dopiero wtedy włączę Hibernację. może po prostu wytłumaczy mi ktoś dlaczego mi ona nie działa? Opcja Hibernacji we właściwościach zasilania jest włączona.

Wolnego miejsca na dysku C: mam jakieś 4.5Gb, a Windows podaje, że na Hibernację potrzebuje jakieś 1.5Gb, więc problem nie leży raczej w ilości miejsca na dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To potwierdza, że ten system jest do granic możliwości durny, bo już nie wiem co powiedzieć. Po instalacji świeżego systemu wszystko działało, zrobiłem obraz i po pewnym czasie odtworzyłem ten obraz i już się wszystko pierdzieli (znaczy się Hibernacja :(). Ogólnie program działa, działają wszystkie inne "tryby" za wyjątkiem Hibernacji! Przy Hibernacji pojawia mi się okienko z informacją "Wystąpił problem z aplikacją SHUTDWN.EXE i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty.". Nie mogę normalnie!!!!!!!!!!!!!

A tak przy okazji, to dzięki za pomoc, ale ten program jak zwykle mi nie działa!? :(

Edytowane przez kari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

problem w tym, że to "shutdown" nie działa na każdym sprzęcie, nie wiedzieć czemu

sprawdź jeszcze http://www.grc.com/wizmo/wizmo.htm

skopiuj exe gdzie bądź i zrób do niego skrót z odpowiednim parametrem ('hibernate' lub 'standby' w zależności od tego jaką opcję "alternatywnego wyłączenia" preferujesz)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi