Dijkstra Opublikowano 30 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2008 Elo, krótkie pytanie. Notebook z tytułu ma wyjście S-VIDEO 7-pin, na które wyrzucone jest też audio S/PDIF z sigmatela, jeśli wierzyć dellowi >link<. Zanim przystąpie do zdobywania przejściówki, chciałbym wiedzieć, czy ktoś to może testował - bo S-VIDEO 7pin jest w sumie dość rzadko spotykane i producenci zwykli na dodatkowych pinach wyprowadzać co i jak im się podoba. Dlatego: czy jestem skazany na szukanie kabla dell'a (nawet jeszcze nie namierzyłem part no., nie mówiąc o cenie), czy wyprowadzenia są standardowe i mogę sobie kupić dowolny taki kabel (co i tak nie będzie proste jak dotąd zauważyłem), ewentualnie sam go sobie polutować. Zasadniczo interesuje mnie tylko audio, video na razie odpuszczam. Z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 (edytowane) Poczytaj http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/sub/articlear_139161.html (zwłaszcza obrazek). Ogólnodostępne przejściówki wykorzystują tylko 2 piny- masę i sygnał- w przypadku, gdy mamy inny typ (A zamiast B lub na odwrót), wystarczy je tylko przelutować. Edytowane 1 Kwietnia 2008 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Tak, tylko ten artykuł dotyczy wyprowadzeń video, a ja tam mam cyfrowe audio S/PDIF, o czym nie ma tam wzmianki... skupiają się na video, które mnie na razie nie interesuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 1 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2008 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=246846&hl= - niby jest podany link do tego wyjścia razem z audio, nie wiem, czy pomoże. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Ale beka, wyszukiwarka nie znalazła mi tego tematu ^^ Dzięki wielkie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...