michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 dziś bawiłem się rivatunerem i podkręciłem grafike ;) do 626/1347/1200(2400) czyu nie przecholowałem i obroty wentylatora mam na 70% w crysis na standarowych taktowaniach miała max 70*C ile wy wyciagacie ze swoich graf i jakie obroty wentyla dajecie dołaczam screena grafa to gigabyte GTX280 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 dziś bawiłem się rivatunerem i podkręciłem grafike ;) do 626/1347/1200(2400) czyu nie przecholowałem i obroty wentylatora mam na 70% w crysis na standarowych taktowaniach miała max 70*C ile wy wyciagacie ze swoich graf i jakie obroty wentyla dajecie dołaczam screena grafa to gigabyte GTX280 też mam tego Gigabyt-a , pytanie jakie masz temp. w idle ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 no to niewiele wyciagnales musze powiedziec . Ja mam standardowo cos takiego.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) no to niewiele wyciagnales musze powiedziec . Ja mam standardowo cos takiego.... ja podkręcałem tak na ślepo od tak poprostu przy 2D mam 50*c na 40% fan a teraz na 70% fan mam 47*c - 44*c w grze nie sprawdzałem bo nie wiem ile można z niego stabilnie wyciągnąc ;) jak się dowiem to Tyle wyciągne hałas wiatraka mi nie wadzi fakt że na 100% jest irytujący ;) a gdzie w rivatuner przypisac obroty do trybu pracy karty?? Edytowane 2 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Ile ty masz stopni w pokoju, ze masz w idle 50*C przy 40% wiatraka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Ile ty masz stopni w pokoju, ze masz w idle 50*C przy 40% wiatraka?hmm ja wiem z 25 stopni no tez mi się wydaje że mi sie grzeje troszki w idle fakt że komp do kaloryfera daleko nie ma ale to az takie wpływu nie ma ogółem jakiś mój komp piecykowaty jest. ale jak gram np w crysisa na full i 40% wiatraka w high3D i everest pokazuje mi 70stopni około. ale może to on ma jakieś przekłamanie :blink: przed chwilą zmieniłem wyyglad na Aero i karta wskoczyła na wyższe takty i tem skoczyła do 46stopni na 70% wentylatorka. jutro opisze dokładniej tempy. ale to chyba raczej dokoncze w dziale z OC nie bede tutaj zasmiecał ;) a wy jakie macie tempy?? Edytowane 2 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Umnie w idle 41-43stopnie obroty 38%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Umnie w idle 41-43stopnie obroty 38%. ale tem procesora czy otoczenie jak to everest nazywa? ja mam 44*C procesor graficzny i 38*c otoczenie procesora graficznego ;) teraz lece jutro po szkole sie pobawie może obiadek na grafie usmarze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Temp otoczenia to 33-34stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 A u mnie w IDLU 55C (40% RPM) xD ale komp jest wsadzony w biurko i w dodatku z tyłu mam ścianę tak w odległości 20cm od tyłu obudowy Mowa oczywiście o gtx280 @sideband - też mówisz o gtx280 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 ja mialem w spoczynku od 50 do 60*C a w stresie do 90*C przy 40% wentylatora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 Nie 260 , 260 ma takie samo napięcie w 2d oraz takty co 280. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja u siebie praktycznie kazda gre jak wlaczam to zapodaje wiatrak na 100 procent bo inaczej po oc po chwili wystepuja artefakty a przeciez jak gram to i tak wiatrak w tle mi nie przeszkadza :) a takty jakie mam u siebie to 738@1475@1250 ,w ogole sie dziwie jak koega wyzej pisze ze karta wchodzi mu w tryb 3d po wlaczeniu trybu aero to troche dziwne sadze ze tak nie powinno sie dziac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja u siebie praktycznie kazda gre jak wlaczam to zapodaje wiatrak na 100 procent bo inaczej po oc po chwili wystepuja artefakty a przeciez jak gram to i tak wiatrak w tle mi nie przeszkadza :) a takty jakie mam u siebie to 738@1475@1250 ,w ogole sie dziwie jak koega wyzej pisze ze karta wchodzi mu w tryb 3d po wlaczeniu trybu aero to troche dziwne sadze ze tak nie powinno sie dziac AERO jest wymagjące i jak je włącze to GPU-z pokazuje mi takty jak w 3D a nie jak 2D a ja na takich taktach jakie mam bede w domu testował, teraz jestem w szkole i nie mam swojego kompa :razz: @spoxxx jaka masz grafike tzn jakiej firmy i jakie miałeś fabrycznie takty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 U mnie Aero nie powoduje zmiany taktów. Specjalnie przed chwilą wyłączałem i włączałem, czy może jakies chwilowe skoki są, ale cały czas trzyma 2d. Z tym, że ja grafy nie OCuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Covall Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Witam wszystkich, to mój pierwszy post. Ostatnio złożyłem sobie nowy komputer i mam problem z podłączeniem tv do karty graficznej. Jest nią właśnie gtx 260, a przesiadłem się z Radka 9200 (z którym w ogóle problemów nie było, jeżeli chodzi o podłączenie pod niego tv). Problem jest nie tyle w podłączeniu bo to wykonałem bez problemu ale w tym że nie mogę uzyskać żadnego obrazu na telewizorze. Karta wykrywa podłączony telewizor, włącza się konfigurator i tam już same problemy. Mam telewizor CRT a wykrywa mi go jako HDTV (nie wiem, może to normalne) i czego bym nie ustawił, to i tak nie działa. Zdjęcie kabla którego używam, jest w załączniku. Proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 U mnie Aero nie powoduje zmiany taktów. Specjalnie przed chwilą wyłączałem i włączałem, czy może jakies chwilowe skoki są, ale cały czas trzyma 2d. Z tym, że ja grafy nie OCuję. u mnie od razu jak tylko zmienie to grafa zmienia takty na 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 U mnie również styl Aero i takty 2d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) U mnie również styl Aero i takty 2dto nie wiem co mam z grafa po podkręceniu zapodam wyniki z GPU-z Date:2008-11-03 18:59:56 GPU Core Clock [MHz]:626.0 GPU Memory Clock [MHz]:1200.0 GPU Temperature [°C]:59.0 GPU Temperature [°C]:51.0 PCB Temperature [°C]:49.8 Fan Speed [%]:76 Fan Speed [RPM]:2497 to był max stres grałem 10min crysis warhead, full detail DX10, 1024x768 x4 x16 ;) Edytowane 3 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 (edytowane) mmm, no to kupiłeś GTX 280 żeby grać w 1024x768... :P gratuluję... Edytowane 3 Listopada 2008 przez wozaq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 W DX 10 więcej jak 1280/1024 z AA i FSAA raczej nie pójdzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 nie wiem, ja osobiście już wolałbym sobie darować te AA lub je zmniejszyć i grać w wyższej rozdziałce ;) jak kto woli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 no co prawda to prawda. Zreszta w dzisiejszych czasach wszyscy maja raczej LCD gdzie obraz ostry jest jedynie w nominalnej rozdzielczosci. Zmiejszanie jej aby pograc płynnie przy wlaczonym AAi FSAA i mija sie z celem bo i tak obraz bedzie rozmyty ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 Ja Warhead'a pykałem w 1920x1200 na gracz z teksturami na max i to było dobre... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 rozmyty obraz to już "naturalne" AA :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 3 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2008 HeHe.. Panowi takie szybkie pytanie... ile pkt macie w 3DSmarQ06 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) mmm, no to kupiłeś GTX 280 żeby grać w 1024x768... :P gratuluję... niestety ja mam stary monitor CRT 17 cali i co poradzić :( niedługo bedzie 22'' ale do tego czasu na tym malenstwie trzeba se radzic. wiec w wyzszej rozdzielczosci nie ma sensu grac :P a wiec po co?? wiec czego tu gratulować?? kompa mam tydzien niecały i dałem kupe kasy (jak na moje mozliwosci) wiec na monitor poczekam jeszcze z tydz moze 2 ;) @AveMartin ja mam 13.800 ;) Edytowane 4 Listopada 2008 przez michuuu92 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 HeHe.. Panowi takie szybkie pytanie... ile pkt macie w 3DSmarQ06 ? ORB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 Jest z boku. Default Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 4 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2008 (edytowane) Małe spostrzeżenie. Najnowsze sterowniki 180.43 działają bez zarzutu na wszystkim oprócz X48 :(. Nawet na X58 działają dobrze :). Jest problem na każdej płycie z X48 i objawia się on w następujący sposób : gramy w grę karta pracuje na taktach 3D, po chwili spada fps i mamy tryb low power3D. Potem jest tak ( po restarcie), że karta nie chce wchodzi w tryb 3D tylko w low power. Nawet wtedy nie działa OC z poziomu rivatuner aby ręcznie wymusi takty. Sprawdzone na kilku płytach z X48. Coś spatolili chłopaki z NV :(.(mowa o gtx260) Edytowane 4 Listopada 2008 przez Gregor1230 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...