MuStaFaa Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 nie martwcie sie, u mnie tez cewki graja ale nie w zasilacza a na grafie. :) Wstepnie, po przebojach z plyta i sterownikami do grafy, ukonczylem pierwszego 3dSmarka06 z wynikiem 17160 pkt. Jest to wiej niz poczatkowo 9800 pkt ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 No tak, ale wynik w smarku 05 o 10k mniejszy niż zazwyczaj ;) Fakt, faktem nie piszczy - thx. do benchow mozesz wylaczac synchronizacje, do gier wlaczac i bedzie gitara B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 No tak właśnie mam zamiar zrobić - dzięki za pomoc. Swoją drogą, dlaczego zasilacz piszczy, a nie karta od takiej ilości FPSów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2008 Ale Vsynca włączaj tylko do gier gdzie masz stałe ponad 60 FPS (zakładając że masz odświeżanie 60 Hz), bo poniżej tego Vsync działa kiepsko i wyraźnie zmniejsza wydajność, zwłaszcza przy tym odświezaniu. Często gdy bez Vsynca jest 35-40 FPS, po włączeniu Vsynca ilość spada do stałych 30. To niestety wada tej funkcji. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem był by frame limiter ustawiany z poziomu sterowników. Wybierasz ile FPS chcesz max mieć i po problemie, zero skakania FPS-ów jak przy Vsyncu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markus1 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Witam! Dokonałem ostatnio zakupu (nowe psu) i zastanawiam się teraz czy warto podkręcać kartę przy mojej konfiguracji czy może poczekać trochę na nowe Phenomy i zmienić proca (ze wzgl. efekt skalowania karty procesorem?) doradźcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 (edytowane) No tak właśnie mam zamiar zrobić - dzięki za pomoc. Swoją drogą, dlaczego zasilacz piszczy, a nie karta od takiej ilości FPSów Ja miałem to samo, Twoja zasiłka nie wyrabia przy takim poborze. Zainwestowałem w Enermaxa MODU+82 625 i nic nie ćwierka...... ćwierkają cewki na grafie ale to już norma :rolleyes: . Edytowane 26 Października 2008 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 26 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2008 Jak nie wyrabia skoro ten zestaw bierze max 450W i to z dużym zapasem te 450W - poza tym napięcia trzyma idealnie - odchylenia prawie zerowe. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 karty nvidi tak maja wczeniej mialem 8800gt i bylo to samo w miedzy czasie zmienilem zasilacz naanteca i grafe i dalej tosamo swierka jak swierkalo i nie ma sie czym przejmowac :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) U mnie na karcie 8800GTS - nie ćwierkało. Wsadziłem EVGA SC GTX 280 i zaczęła się jazda. W menu gier piski i trzaski. Po uruchomeniu gry już było spokojniej. Zmiana zasiłki na ENERMAX i po problemie. Nic nie ćwierka - niezależnie od ustawień. Totalna cisza. Edytowane 27 Października 2008 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 27 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2008 (edytowane) Żebyście słyszeli jak HD4870X2 u kolegi cwierka na Korsarzu 650W :lol: Lepiej budy nie otwierać. I żadnych wygaszaczy 3D. Może to faktycznie ma związek z zasiłką (ale nie koniecznie z jej mocą), chociaż hałas z karty? :blink: Edytowane 27 Października 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Na początku nowego miesiąca ma się pojawić w sprzedaży TR HR03 GTX :) Już suszę zęby na niego :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Nie spotkał się już ktoś z próbami modyfikacji sterów w celu odblokowania SLI na starszych chipsetach Intela? Bo stery pod SLI na X58 już są. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 Kiedyś wyciekły od nvidii stery , na których działało sli na chipsetach intela , ale to było czasu serii 6 i 7. Jak nvidia sama nie zapoda wsparcia dla innych chipów , to nie oczekuj , że ktoś inny to zrobi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michuuu92 Opublikowano 28 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Października 2008 czy ktos jest mi w stanie powiedziec czy GTX280 zmieści sie w ta bude Buda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Nie spotkał się już ktoś z próbami modyfikacji sterów w celu odblokowania SLI na starszych chipsetach Intela? Bo stery pod SLI na X58 już są.Nie spotkałem się, ale myślę, że to kwestia oprogramowania /Biosu/, w końcu np. na X38 mamy 2x16, na x48 też, ale pewnie kluczem jest BIOS, tak przynajmniej wynika z ogólnego szumu w internecie. Skoro nVidia traci na sprzedaży dzięki dobrej ofercie ATI to mogłaby odblokować SLI na innych chipsetach niż swoje. Pamiętacie jak kiedyś nvidia próbowała wmówić że jest konieczny dodatkowy chip aby na x58 SLI działało? Teraz okazuje się, że wystarczy modyfikacja BIOS i sterowników.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Jak wiadomo nowe stery 18x.xx poprawiają zarządzanie energią , ale nadal podczas oglądania filmów włącza się tryb low power 3d. Ale wystarczy zapodać te same takty i napięcie w trybie low power 3d jakie są w trybie 2d. Już nie potrzeba kombinować rivą , wystarczy zmodyfikować bios :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Wie ktoś może czemu nie mogę nic pobrać ze strony Guru3d.com ?? Ciągle mi zwraca: ForbiddenYou don't have permission to access /Videocards---NVIDIA-ForceWare-Vista_c32.html on this server. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Mam dokładnie to samo już chyba kilka miesięcy. Mam neostradę. Edytowane 29 Października 2008 przez MariuszDW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 W czym problem połączyć się przez proxy , tpsa ma nawet własne proxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hyper_2002 Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Mam dokładnie to samo już chyba kilka miesięcy. Mam neostradę. Udało się... spróbuj tak: TUTAJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 O, fajny patent (działa). A jakoś nigdy mi nie zależało z tym guru (wcześniej chodziło). Można znaleźć pliki gdzie indziej. Proxy parę razy wklepywałem do oglądania TV z UK. Tak tylko potwierdziłem fakt do posta wyżej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Jak wiadomo nowe stery 18x.xx poprawiają zarządzanie energią , ale nadal podczas oglądania filmów włącza się tryb low power 3d. Ale wystarczy zapodać te same takty i napięcie w trybie low power 3d jakie są w trybie 2d. Już nie potrzeba kombinować rivą , wystarczy zmodyfikować bios :wink: .O którym systemie piszesz, pytam bo pod XP w czasie oglądania filmów na sterch 180.43 u mnie jest tryb 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 Zarówno pod xp i vistą podczas oglądania filmów działa tryb low power 3d , czyli tak jak nvidia sobie umyśliła. Na poprzednich sterach karta wchodziła odrazu w tryb 3d podczas oglądania filmów. Przypominam , że tryb 2d - 300/600/100 1.03v , a low power 3d - 400/800/300 1.06v. Także sprawdz rivą podczas oglądania filmu jakie masz aktualne takty :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 (edytowane) Sprawdzone RT edit: sprawdziłem też pod Vistą jak widać początek jak u MariuszDW, ale potem jest 2D. Hmm... nie wiem o co kaman ale nie będę się z tego powodu smucił Edytowane 30 Października 2008 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 29 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2008 A u mnie chodzi jak sideband powiedział. Z tym, że na początku przez chwilę jest full 3d. Potem opuszcza takty na to "low". Stery 180.42/Vista x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Na początku nowego miesiąca ma się pojawić w sprzedaży TR HR03 GTX :) Już suszę zęby na niego :P Tylko że u nas pewnie będzie dostępne na mikołaja :( Też czekam z niecierpliwością aż dostanę to cacko w swoje łapki. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 ostatnio mialem takie male udzadzonko co mierzy pobor pradu i musze powiedziec ze jestem w szoku.... moj zestaw w idle pobiera okolo 150 W a w stresie jakies 320W !! Mozna byłoby sadzic ze pociagnie wiecej. W ramach ciekawostek robilem ostatnio tez testy X58 i CF na 4870 i pobor mocy to jakies 360W w 3Dsmarku06 :) Nie tak zle ... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 Czyli mity,że do gtx280 potrzeba zasilacza ponad 550W są nieprawdziwe ;)a 650W pociągnie dwie takie karty :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 31 Października 2008 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2008 BTW nareszcie przestalem sie przejmowac wysokimi temp GTX-a hehe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dari555 Opublikowano 2 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Listopada 2008 (edytowane) Czyli mity,że do gtx280 potrzeba zasilacza ponad 550W są nieprawdziwe ;)a 650W pociągnie dwie takie karty :PDokładnie, wyobraź sobie że mój sprzęt z sygnaturki chodzi na mojej archaicznej zasiłce (4 lata) bez problemów, a zasiłka ma takie parametry: http://www.cooling-masters.com/articles.php?id=23&page=0 A ludzie piszą że musi być silna linia 12V, chyba że ktoś uważa za silną linię 12V 1x22A... tak samo na pudełku pisze min 500W!!! Myślę, że poprostu producenci kart graficznych mają układ z producentami zasilaczy i interes sie kręci, a naiwni kupują nowe zasiłki po 700W i więcej.... hehe... Edytowane 2 Listopada 2008 przez dari555 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...