lukaszek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Czesc Pomogliscie mi wybrac plyte glowna. Z tej plyty jestem bardzo zadowolony i prosze zebyscie mi pomogli jeszcze raz. Moj kolega kupuje sobie komputer. Kupi do tego geforce 9800 gx2 i sie pyta jaki procesor (bedzie krecic) bedzie dobry do tej karty zeby nie chamowal jej. Myslal nad c2d e8400. Z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 chamowalChyba hamowal. :) C2D E8400 + OC powinien dać radę, zastanowil bym się na E8200, bo to te same procki, różniące się mnożnikiem. Po OC powinny oba dać radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 8200 lubią się zatrzymać na ~3.8GhZ, co na forum widziałem już sporo razy, więc chyba lepiej <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 8400 ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 W tym wypadku wybrałbym E8400, mnożnik wyżej to zawsze lepiej :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A ten 8400 to do ilu by trzeba podkrecac. Dalo by rade na boxie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 4ghz conajmniej, żeby zobaczyć różnicę w smarkach i nietylko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A ten 8400 to do ilu by trzeba podkrecac. Dalo by rade na boxie ?Na boxie tyle nie zrobisz ... trzeba kupić chłodzenie typu ninja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A dlaczego w testach jest procek podkręcony z np.2.66 na 3.0 i widze spore wyniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stolara Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 skoro jest 9800gx2 to musi być dobry proc, ale jak chcesz to bierz E8200 i podkręć sobie do 3GHz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eckosx Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 A może niech sie zainteresuje 4 rdzeniami...Polacałbym Intel Core 2 Duo Q6600 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 eckosx, z calym szacunkim ale głupoty gadasz :) tylko e8x00.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klataa Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 eckosx, z calym szacunkim ale głupoty gadasz :) tylko e8x00.. Osobiscie mam 9800GX2 i minimum to albo quad conajmniej 3600mhz lub 2 rdzeniowe conajmniej 4gh. To jest minimum!! Ja dopiero na 4ghz qx9650 widze co grafa potrafi a na 4,5ghz dopiero pokazuje swoje skrzydła. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 taka grafe kupuje sie głownie pod gry, a jaka gra obsłuży 4jaja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 To czekajmy na 8-jajowce, może wtedy żaden proc nie będzie ograniczał 9800GX2... Ludzie myślcie troszku ;). E8x00 i koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 taka grafe kupuje sie głownie pod gry, a jaka gra obsłuży 4jaja?LostPlanet ;) A na poważnie tylko E8x00 warty jest uwagi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 (edytowane) To ma kupić e8400 i krecic na 4.0 ? Mnie to dziwi w testach ze jest po 3 ghz czasami 3,5. Aha prosze link do chlodzenia i do pasty Edytowane 5 Kwietnia 2008 przez lukaszek22 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 5 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2008 E8500 lub QX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 E8500 lub QX A nie lepiej e8400 i podkręcić bo czytałem ze te karty roznia sie tylko ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Bierz E8400 i kręęęć. Co do tych "kart" to masz racje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Nadal nie otrzymalem odpowiedzi konkretnej. 1. Prosze linka do chlodzenia i do pasty 2. Ile kolega musial by podkrecic tego 4.0 ? bo jak widze w testach maja po 3.0 ghz - 3.2 ghz. 3. Zlozyliscie by zestaw za 5500 zl (monitor 19, karta graficzna 9800 gx2, procesor c2d 8400, myszka tu razer deather czy jakos tak :DDDDDDD, buda tu mam AEROCOOL ExtremEngine 3T, dysk wd 320 16 mb, no i moze plyta taka jaka daliscie mi czyli DFI LanParty DK P35-T2, no i nagrywarka. Dalo by sie cos zlozyc za 5500 moze dolozyc do tego 200 zl max. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Może zapoluj na CORE 2 QUAD QX6800 http://www.allegro.pl/item341604560_intel_...nego_warto.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Może zapoluj na CORE 2 QUAD QX6800 http://www.allegro.pl/item341604560_intel_...nego_warto.htmlStara technologia i nie warto go brać. lukaszek22 ierz 8400/8200 i OC na 4GHz i powinno byc ok. Do 4GHz styknie nawet BOXowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 A jakby on brał tego quada q9450 musial by krecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 4ghz conajmniej, żeby zobaczyć różnicę w smarkach i nietylko.Pytanie nie tylko do autora zacytowanego postu, ale i do innych: mam rozumieć, że nie podkręcony E8400 będzie hamował 9800GX2? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszek22 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Odpisze mi ktos ? Jak moj kolega kupi tego q9450 to musi go podkrecac zeby 9800gx2 nie chamowal ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 (edytowane) Odpisze mi ktos ? Jak moj kolega kupi tego q9450 to musi go podkrecac zeby 9800gx2 nie chamowal ? Ta musi. Na jednej ręcy można policzyć gry które korzystaja z 4 rdzeni. Lepiej wziac 2 szybkie niż 4 wolniejsze. Za rok/dwa się to zmieni. Pytanie nie tylko do autora zacytowanego postu, ale i do innych: mam rozumieć, że nie podkręcony E8400 będzie hamował 9800GX2? :blink:Zdecydowanie. 3GHz to dobre dla 8800GTS/GTX... Edytowane 7 Kwietnia 2008 przez dzikidaniel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zdecydowanie. 3GHz to dobre dla 8800GTS/GTX...Myślę, że grubo przesadzacie z tymi taktowaniami i nie jest to tylko moje zdanie :wink: Nie wydaje mi się żeby NVidia dopuściła do sytuacji, w której jej najlepsza (na chwilę obecną) karta byłaby hamowana przez topowe modele procesorów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Myślę, że grubo przesadzacie z tymi taktowaniami i nie jest to tylko moje zdanie :wink: Nie wydaje mi się żeby NVidia dopuściła do sytuacji, w której jej najlepsza (na chwilę obecną) karta byłaby hamowana przez topowe modele procesorów.Poszukaj testów jak wygląda E8200 i E8200@3GHz z 8800GTS. Potem mów że przesadzam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mothman Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Poszukaj testów jak wygląda E8200 i E8200@3GHz z 8800GTS. Potem mów że przesadzam.Proponuję żebyś się nie oburzał, bo nie masz ku temu powodów, zastanów się za to nad drugim zdaniem z mojego poprzedniego posta. IMO gdyby sytuacja wyglądała tak jak to opisaliście NVidia strzeliłaby sobie samobója, bo, po co komu karta, której nie wykorzystamy w pełni nawet posiadając najlepszy proc na rynku? Testów coś nie umiem znaleźć, ale nasuwa mi się od razu drugie pytanie - czy różnica występuje gdziekolwiek poza 3DM? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 To taki przykład na szybko: LostPlanet. Co do drugiego zdania do którego mam się odnieść to owszem, gry napewno będą i lepiej śmigać ale to nie oznacza to że pełen potencjał będzie wykorzystany. I jeśli się nie mylę gdy weszła 8800GTX też nie było procesora który by wykorzystał pełen potencjał tej karty. PS. Nie oburzam się bo jak słusznie zauważyłeś nie mam powodu. Nie sadze bym się mógł oburzyć na osobe które nie wie że jest w błędzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...