mroku91 Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 siema! Bawie się troche w nagrywanie i postanowiłem poprawić troche jakość nagrań. Zainwestowałem więc w dźwiękówke i sprzęt który ją pociagnie: Esi maya 44, athlon 64X2 2gb ramu i jakaś tam płyta głowna na sata no i mam taki program, ze jak podlaczam gitare do kompa to mam normalny odsłuch z jakimiś efektami reeverbem chorusem itp spro tych programow (guitar rig, amplitube, guitar combos...) no i na czystym dźwięku fajnie nie ma opóźnienia takiego i lepsza jakość ale.... non stop na drugim planie słysze buczenie (wcześniej miałem SB live i tego nie było wiec nie wina programu) buczenie pozostaje nawet kiedy odłącze gitare razem z kablem od kompa) Buczenie szczególnie uwydatnia się kiedy włącze jakiś kompesor albo przester wtedy jak przestaje gać jest niemal tak głośne jak gitara. co to kur... jest;.? nagrałem te chu.....we szumy.... http://www.voila.pl/144/m845p/?1 na poczatku podgłosilem line in na karcie i sciszyłem volume (więcej buczenie i troche szumów) w programie do gitary a pod koniec ściszyłem line in w karcie i podglosiłem voumie w programie (wiecej szumów i troche niej buczenia mam wyciszony mikrofon itp szumy są nie są od kabli. Proszenie pytać czy wyciszyłem mikrofon bo wyciszyłem, prosze nie mówić że szumy są od moniotra kabli, gitary, to też sprawdzałem. Stare stery są odinstalowane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Uziemienie kompa może zlikwidować to buczenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 6 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2008 A jak masz ustawioną zakładkę Zawansowane w opcjach nagrywania, pod suwakiem AnalogMix. Chodzi mi o ptaszka przy Record Without Monitoring. Mi czasem wariował Windows i odhaczał tą opcję i miałem przeróżne efekty przy nagrywaniu ze źródeł zewnetrznych - a to szumy/trzaski a czasem sprzężenie zwrtone z echem. :rolleyes: Może to głupie ale sprawdzić nie zaszkodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroku91 Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 no własnie moze byc problem z uziemieniem, ale jak to sprawdzić? jak sprawidzić czy jest uziemiona karta? bo bolec w gniazdku mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 no własnie moze byc problem z uziemieniem, ale jak to sprawdzić? jak sprawidzić czy jest uziemiona karta? bo bolec w gniazdku mamJak dotykasz wierzchnią częścią ręki obudowę to minimalnie kopie = brak uziemienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kutasss Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2008 Od biedy, można by kupić drut miedziany i podłączyć z jednej strony do obudowy, z drugiej do kaloryfera. Miałem kiedyś taki problem, przy zmianie akordów - jak puszczasz struny i przekładasz rękę. Jakby "pyknięcia", a czystość dźwięku też na tym cierpiała. Przyłóż rękę - najlepiej do tylnej strony obudowy, z wyjściami PS/2 itp, - a druga daj na kaloryfer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroku91 Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 [gluteus maximus] blada kaloryfer nie pomógł;p bu? to nie wina uziemienia,.. czyli nikt nie pomoze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 10 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2008 4 posty pod rząd.. Nieładnie - ZPP dla Ciebie. Jeżeli to się powtórzy będzie gorzej.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroku91 Opublikowano 17 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2008 (edytowane) zmieniłem zasilacz na mocniejszy i cichszy szumów znacznie mniej ale nadal są... Edytowane 17 Kwietnia 2008 przez mroku91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mroku91 Opublikowano 19 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Kwietnia 2008 to jak moge w innysposob aktualizować temat, zeby ktośmi pomogł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Poczekac. Pytanie poza tym jaki zasilacz miales i na jaki wymieniles ? Uziemienie w gniazdku masz ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...