domeryk Opublikowano 10 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2005 tyle że on aż 25zł kosztuje.. nie mam tyle sianka na taką rozpustę :) 1380426[/snapback] Pamięci masz odpowiednie i zasilacz ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 No własnie zasilacz musi byc dobry, bo na codegenie to niezajedziesz daleko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 witam chciałem kumplowi, co ma epoxa 8rda , sprzedac 2x256 ddr 400 twinmos ale u niwgo dziala tylko 1 kośc ,jak wsadze 2 to mobo piszczy, a u mnie na abicie obie chodzą wiec sie pytam czemu tak moze byc??? i czy epox i twinmosy też się nie lubią??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Spubój zaktualizowac bios, pozatym czesto bywaja problemy z TwinMosami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
archaon Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 ja tam mam takie pamiatki i dobrze jest. za to z kingstonami to za cholere nie moge pracowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 niedługo terba będzie asrologa i porady wrózi zeby wiedzieć czy pamieci pujda czy nie :D :mur: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 JA mam kingstony i sobie smigaja :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Ja czytalem, ze Geile nie wspolpracuja z Epoxem 8Rda+, ale u mnie spoko dzialaja :) Mialem tez kingstony i bez zadnych problemow chodzily. Coz kazdy egzemplarz widocznie jest indywidualista :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 To bardziej zalezy od kosci na jakich sa wykonane pamieci niz od marki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 co do zasiłki... no niestety mam codegena 300W (ale za to kupionego za 20zł :D )...do słabszego procam powinien wystarczyć (grafa gf 2 mx więc luz).. co do memorek... ma kingostny.. na 2,9v oraz na poloozowanych timingach powinny polecieć na 430 DDR :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 11 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2005 co do zasiłki... no niestety mam codegena 300W (ale za to kupionego za 20zł :D )...do słabszego procam powinien wystarczyć (grafa gf 2 mx więc luz).. co do memorek... ma kingostny.. na 2,9v oraz na poloozowanych timingach powinny polecieć na 430 DDR :) 1383435[/snapback] kup zasilke firmowa :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Kup jakiegos Modecoma 300W nawet a bedzie duuzo lepiej, niemasz mocnego konfigu wiec mode com pociagnie, a terz drogi nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 12 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2005 co do zasiłki... no niestety mam codegena 300W (ale za to kupionego za 20zł :D )...do słabszego procam powinien wystarczyć (grafa gf 2 mx więc luz).. co do memorek... ma kingostny.. na 2,9v oraz na poloozowanych timingach powinny polecieć na 430 DDR :) 1383435[/snapback] Np coś takiego tanie a dobre http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Loki] Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) ja mam glupi problem jak cholera. Wiec zaczelo sie od tego, ze od czasu do czasu jak komp chodzil dluzej i go wylaczylem, to nie dalo sie go odpalic. Musialem odczekac jakies 10 min i zaczynal normalnie dzialac. Po jakims czasie, podczas pracy windy pojawil sie niebieski ekran, restart kompa i potem juz dysk nie dzialal. Pomyslalem ze to przez zasilacz, wiec kupilem Modecoma. Podpialem zapasowy dysk 4gb i na nim ciagnalem. Po jakims czasie.. tzn ostatnio komp odpalal sie tak za 4 razem. Zazwyczaj na POST pokazywalo sie C1 (niby problem z ramem, ktory przerzucalem od slotu do slotu) i wlaczal sie jakis smieszny dziwiek (:D). Wczoraj padl kolejny dysk.. ten 4gb w takich samych okolicznosciach.. no i teraz jak odpalam kompa to ciagle rusza juz za 1 razem bez problemow. Czy to przez plyte walily sie dyski ? Mam nadzieje ze to nie plyta do wymiany bo 2 miesiace temu skonczyla sie gwarancja.. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez [Loki] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 A kondensatory na plycie sa ok? Moze to jest problem (takie nie uruchamianie sie i BSOD wlasnie do tego pasuje). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Albo kontroler dysków na mobo cos sie krzaczy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Loki] Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) A kondensatory na plycie sa ok? Moze to jest problem (takie nie uruchamianie sie i BSOD wlasnie do tego pasuje). huh, a jak to sprawdzic? Boje sie do niego podpiac nowego dysku.. chociaz wczoraj tez mialem jakies problemy z instalacja XP i Samsungiem 160gb. Tzn format ok kopiowanie plikow ok a potem po restarcie stal w miejscu.. BSOD to mialem 2x.. i za kazdym razem padal jakis dysk ;P Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez [Loki] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 skombinuj kontroler na pci i pod niego podepnij dyski/dysk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Loki] Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 a na kontrolerze mam pewnosc ze kolejne dyski nie pojda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Popatz na kondensatory (takie "beczulki" :) ) czy nie sa napuchniete / czy cos sie z nich nie wylewa (brazowy glut). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttzz Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) ,[Apr 13 2005, 13:24]a na kontrolerze mam pewnosc ze kolejne dyski nie pojda ? 1386395[/snapback] nie masz pewnosci, ale sprobowac nie zawadzi ...jesli masz taki kontrolerpci, tamten na mobo wylacz calkiem. jesli masz dyski na gwarancji to nie ma sie znow czego bac. chyba tylko straty cennych danych obejrz ten kondenstatory na plycie, to moze byc tez ich wina. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez Muttzz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Loki] Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) no wlasnie, kondensatory ale moze jakies szczegoly co i jak ? bo ja jestem pod tym wzgledem zielony. sprawdzilem je przed chwila. 4 sa napeczniale i cos sie z nich leje, wiec chyba tu tkwi problem.. Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez [Loki] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Witam Jestem posiadaczem plyty ep-8rda3i ... masakra poprzedni soltek mial pod prockiem w gniezdzie czujnik ... tu nie ma .echh to jak ma byc dokladny tem pomiar ???, Doczytalem rozniez ze i czipset nie ma takiego czujnika ... echh kondensy sa do niczego juz sa jak balony po 3 mieisacach ... pozatym ten system z wyswietlaczem na plycie jest do bani polowa numerkow jest restrikted (czy jak to sie pisze) i [gluteus maximus] sie nic nie dowiesz nawet stabilizatory sa bez radiatorkow ... CO TO MA BYC stary slotek sl 75kav mialm kondziolki GIT i do tego radiatoprki .. echh masakra takie gowno mi wcisneli w sklepie proca mam xp 3200 ... i tez problem bo nie chce chodzic na 200 Mhz musialem ustawic 166 zeby wogle zainstalowac system. 2 sprawa to oprogramowanie dolaczone do plyty glownej .. zalosc nie dali zadnego softu do przetaktowania plyty czy monitorowania temp .... no ale nie dziwne ze nie dali bo zapomnili wsadzic w plyte termistorki czy inne czujniki pozdrawiam Niezadowolony posiadazc epoXa poWered by SkleJka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 (edytowane) mam pewien problem: na FSB 200 komp chodzi stabilnie ... na FSB 215 restart kompa po wgraniu sie systemu... dalem timingi na optimal napiecie procka na 1.80V Vdimm na 2.90... dalej nic komp nie wstaje.. reszta kompa: - Amd Athlon XP+ 2500@3200 - 2204 Mhz / FSB 11x200 / 1.80V - Epox 8RDA+ ver2.x Nforce2 400Ultra Nvidia SoundStorm - WinFast GF6600 300/550@500/725 - Hynix 3.6ns & CRC-U01 - Pentagram Freezone QVC-120 Cu+ (30-35`C CPU) - KingMax 256DDR333MHz@400Mhz CL2.5/3/3/8 / 2.90V - NeoTec X3800 380W - Maxtor 80Gb @7200 8Mb cache AMD Athlon Non-Mobile 2500 i teraz pytanie ... czy to wina: a)biosu b)procka pamiec chyba odpada bo to samo sie dzieje na KinMaxach333 i na Hynixach D-43 dual chaneel 2x256ddr400 temp procka - 31-35`C non stop czy FSB to max tej plyty ? 8rda+ ver 2.x + radiatory na mostefy Edytowane 13 Kwietnia 2005 przez JedrzeJ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 13 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2005 no wlasnie, kondensatory ale moze jakies szczegoly co i jak ? bo ja jestem pod tym wzgledem zielony. sprawdzilem je przed chwila. 4 sa napeczniale i cos sie z nich leje, wiec chyba tu tkwi problem.. 1386584[/snapback] Wymień płytę albo kondesatory na nowe i będzie w porządeczku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JedrzeJ Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 ktore z tych ramow polecacie: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...st=0&p=1388810& zalezy mi na FSB200-210 (bios albo procek wiecej nie pojdzie) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 mam 2 pytania, co do mojej mobo, epox 8kra2i (via 600). - czy istnieje jakaś wersja biosu, w której mogę zablokować pci i agp, tak żeby non stop chodziły na 66mhz? - czy temp. chipsetu wynosząca 33stopnie (idle) niekorzystnie wpływa na możliwości oc? jak niekorzystnie, warto się paprać ze zmianą radiatora? ps. proszę nie bijcie, może i ten wątek był poruszany już w tym temacie, ale przeczytanie 113 stron nie jest łatwe :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Kolego ten wontek jest o całkiem innej płycie na nForcie 2 a nie na Kt 600, masz temat o kt600 wiec tam zadaj pytanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kukifas Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 acha, no to sorry, myślałem, że jest tylko jeden taki temat o epoxach pod soket A :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 14 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2005 mam 2 pytania, co do mojej mobo, epox 8kra2i (via 600). - czy istnieje jakaś wersja biosu, w której mogę zablokować pci i agp, tak żeby non stop chodziły na 66mhz? - czy temp. chipsetu wynosząca 33stopnie (idle) niekorzystnie wpływa na możliwości oc? jak niekorzystnie, warto się paprać ze zmianą radiatora? ps. proszę nie bijcie, może i ten wątek był poruszany już w tym temacie, ale przeczytanie 113 stron nie jest łatwe :( 1389082[/snapback] 1. Bios zapytaj Merlina 2. Zdały by się radiatory jakieś na Mosfety i mostek :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...