limerro Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 skoro wysokie FSB jest kosztem timingow to chyba nie za dobrze, bo z tego co wiem lepiej miec niskie timingi, niz wysokie FSB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) skoro wysokie FSB jest kosztem timingow to chyba nie za dobrze, bo z tego co wiem lepiej miec niskie timingi, niz wysokie FSB. 1241052[/snapback] mozna wszysko wy stabilizowc co chcesz 2-2-2-11 200Mhz sisoft 3100mb/s 2.5-3-3-11 217 sisoft 3250mb/s co lepiej sie oplaca by -=Merlin=- Edytowane 28 Stycznia 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 skoro wysokie FSB jest kosztem timingow to chyba nie za dobrze, bo z tego co wiem lepiej miec niskie timingi, niz wysokie FSB. 1241052[/snapback] Widze ze nie zrozumiales o co chodzi w tej zabawie z epoxem. Celem jest wycisniecie maksymalnego FSB. Szybkosc zapisu i odczytu pamieci mnie wogole nie obchodzi. Jak bede chcial miec 260 mhz fsb przy 6-2-2-2 to kupie ram za 600 zl kostka. Testy maja tylko pokazac ile plyta potrafi, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Widze ze nie zrozumiales o co chodzi w tej zabawie z epoxem. Celem jest wycisniecie maksymalnego FSB. Szybkosc zapisu i odczytu pamieci mnie wogole nie obchodzi. Jak bede chcial miec 260 mhz fsb przy 6-2-2-2 to kupie ram za 600 zl kostka. Testy maja tylko pokazac ile plyta potrafi, 1241071[/snapback] no masz całkowita racja, zeby miec takie timingi przy 250memclk to tzreba naprawde niezłe kości :lol: Nawet słynne hynixyD43 nie mają takich timingow przy tych czestotlowosciach. Merlin zaraz wgram twojego biosa i wyciagne ta zworka.. zobaczymy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Jestem z powrotem. Ten post wklejam w paru miejscach bo pojawily sie glosy ze albo komp mi ledwo dziala z takim fsb albo ze wrzucam jakies fotomontaze. 250 mhz fsb, synchro, 11-3-3-3 vmem 2,9 ale wystarczy 2,7 spokojnie, vdd 2,0v sle starczy 1,6 v Screen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Jestem z powrotem. Ten post wklejam w paru miejscach bo pojawily sie glosy ze albo komp mi ledwo dziala z takim fsb albo ze wrzucam jakies fotomontaze. 250 mhz fsb, synchro, 11-3-3-3 vmem 2,9 ale wystarczy 2,7 spokojnie, vdd 2,0v sle starczy 1,6 v 1241178[/snapback] jestem wszoku nastepny bios jest skonczony *update* 8RDA+_Johnson_SE_0.1_E4_ED_Bpl_3.09C_28.01.05 Beta testa vorm ( http://forum.purepc.pl ) @wisnia666 by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J-A-J-O Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Jak skończony to wrzuć na serwer, mam ochote potestować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
limerro Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) bicie rekordu ? w takim razie to sztuka dla sztuki - tyle powiem :-) choc milo, ze Merlin w ogole sie wzial za przerobke biosa :-) Edytowane 28 Stycznia 2005 przez limerro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 @wisnia666 - gdzie jestes twojej pomocy potrzebuje skonczylem teraz bios by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) Jak skończony to wrzuć na serwer, mam ochote potestować :D 1241197[/snapback] czekam pierw na @wisnia666 a pusniej dla wszystkich "taka regula" by -=Merlin=- Edytowane 28 Stycznia 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Merlin: kiedy mozna sie spodziewac tego BIOSu dla DFI? dobra robota z johnsonem! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 jestem jestem, przeciez przed chwila wyslem wiad na priv:) no czekam na to nowe cudu, bo stargo nie wgralem spowrotemi n iebawilm sie ta zworka bo chwilowo mialem inne zajecie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 jestem jestem, przeciez przed chwila wyslem wiad na priv:) no czekam na to nowe cudu, bo stargo nie wgralem spowrotemi n iebawilm sie ta zworka bo chwilowo mialem inne zajecie. 1241248[/snapback] juz wysylam cie , ja sie troche gubie juz na dwoch komp. pisze i mi sie troche poj..balo jak tam jumper wywaliles go??? bo jak masz rev 1.0 ,, 1.1 to wywal go by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FrostTG Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Ja też mam 8rda w rev.1.1 z tego co piszecie mam wyciganac zworke odpowiedajacom za regulacje szyny fsb. Wisnia ma taka sam rev jak moja napisz jak ci działa bios od Merlina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Merlin: kiedy mozna sie spodziewac tego BIOSu dla DFI? dobra robota z johnsonem! 1241246[/snapback] ja pracuje nad nowym biosem dla DFI troche bedzie jeszcze trwalo , to bedzie mix NF2 & NF4 by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) mam już najnowszy bios na swojej płycie.. nie wstaje, pokazuje migające C1 na wyswietlaczu i koniec. Szukam kogos z kraak z plyta 8rda, 8rda+ ew z programatorem flashy. Edytowane 28 Stycznia 2005 przez wisnia666 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domeryk Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 mam już najnowszy bios na swojej płycie.. nie wstaje, pokazuje migające C1 na wyswietlaczu i koniec. Szukam kogos z kraak z plyta 8rda, 8rda+ ew z programatorem flashy. 1241330[/snapback] -=Merlin=- mam pytanie ten biosik co teraz skonczyles ma juz mozliwosc wyciagniecia FSB powyzej 250?? wlasnie dzis za godz kupuje Sempka 2400+ i bede chcial testowac :) jak bedzie skonczony prosil bym o wyslanie domeryk@go2.pl Thx :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 -=Merlin=- mam pytanie ten biosik co teraz skonczyles ma juz mozliwosc wyciagniecia FSB powyzej 250?? wlasnie dzis za godz kupuje Sempka 2400+ i bede chcial testowac :) jak bedzie skonczony prosil bym o wyslanie domeryk@go2.pl Thx :) 1241355[/snapback] tak to jest mozliwe alle narazie jest problem z tym biosem bo ja w includ. Cpc Off (T2) on chodzie alle ja nie wiem jak jest z rev 1.0 ,, 1.1 i niewiem jak go sprawdziec do wszystkich Informacia kto mam dwie 8rda+ zeby sprawdziec ten bios i momuc @wisnia666 by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Bios ist sprawdzony ist dobry kto jest hentny na bios ???? by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Bios ist sprawdzony ist dobry kto jest hentny na bios ???? by -=Merlin=- 1241588[/snapback] Ja poprosze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 (edytowane) @wisnia666 tutaj jest link jak nie wstaje mobo po flash to prosze to zastosowac czeba tylko z modifikowac BAT http://www.bootdisk.com/bootdisk.htm http://hrc.webzeppelin.hu/-=BIOS=-/ABIT_NF...3;/nf2flash.zip by -=Merlin=- Edytowane 28 Stycznia 2005 przez by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 no spoko, tylko moja plyta oprocz zasilania wiatrakow to teraz jest martwa <_< tzn, nic sie nie dzieje, najpierw kod FF a poznej C1 ktory miga, grafy nie odpala a tym bardziej nie wyskauje awdflash. No nic jak do poniedzialu nikt z podobna plyta lub programatorem sie nie odezwie to za kaske sobie zrobie, tyle ze bym nei chcial placicic :D Takie ryzyko beta testera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Najprostsze rzeczy jak clear cmos, wyciaganie baterii robiles??? Moze sprobuj z insertem wcisnietym odpalic kompa i moze cos sie ruszy. Szkoda ze sie tak stalo, na szczescie koszta nie sa straszne i bedzie potem wszystko ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 WinFlash po załadowaniu pliku wyświetla mi - Bios binary file check sum error ..... coś jest nie tak .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnson Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Wlasnie mialem pisac ze mam ten sam komunikat, sciagalem 3 razy plik, uruchamialem z 2 roznych dyskietek i plyty cd i nic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 WinFlash po załadowaniu pliku wyświetla mi - Bios binary file check sum error ..... coś jest nie tak .... 1241818[/snapback] to jest niemozliwe ja sprawdzielem ten bios bardzo dokladnie opowiec co robiles dokladnie krok po kroku z flash zrobiles czy nie Opowiadaj by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Obecnie mam Twój wczesniejszy bios. Poprostu włączam WinFlasha, opcja UPADATE Bios i wyskakuje error. Próbowałem ładować oryginalny bios Epoxa - bez problemów, ściągałem kilka razy, sprawdzałem poprawność archiwum...wszystko ok. Jakieś sygestie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 co sie dzieje panowje moze mi ktos opowiedziec ??? by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
by -=Merlin=- Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Obecnie mam Twój wczesniejszy bios. Poprostu włączam WinFlasha, opcja UPADATE Bios i wyskakuje error. Próbowałem ładować oryginalny bios Epoxa - bez problemów, ściągałem kilka razy, sprawdzałem poprawność archiwum...wszystko ok. Jakieś sygestie? 1241831[/snapback] juz go opracowuje zaraz zobaczymy by -=Merlin=- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vis Opublikowano 28 Stycznia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2005 Może by ktoś inny spróbował ? Jacyś chętni na sali?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...