Skocz do zawartości
qasq

Opinie Na Temat Sprzętu Który Jutro Kupię

Rekomendowane odpowiedzi

Gigabyte P31-DS3L 199zł

E2160 180 zł

2x1GB OCZ PC800, CL4, platinum rev 2.0 140zł

Galaxy 8600GT (1,2ns,CoolerMaster)512MB DDR3/128kbit/HDTV 339zł

{

model chipsetu GeForce 8600GT

wielkość pamięci 512MB

typ zastosowanej pamięci GDDR3 (128bit)

taktowanie rdzenia 600MHz

taktowanie pamięci 1600MHz

ilość potoków renderujących (ROP) 8

ilość jednostek PixelShader 32 (zunifikowane)

ilość jednostek VertexShader 32 (zunifikowane)

RAMDAC 400 MHz (podwójny)

typ złącza karty graficznej PCI Express

rodzaj wejść/wyjść wyjście DVI (x2); wyjście video (HDTV)

obsługiwane standardy DirectX 10; OpenGL 2.0

zaawansowane technologie Shader Model 4.0, nVidia Quantum Effects, nVidia PureVideo, nVidia GigaThread, nVidia Lumenex, DVC (Digital Vibrance Control), High-Precision Dynamic-Range, Geometry Shaders

}

Moje pytanie dotyczy 2 rzeczy, czy to dobra grafika? (ewentualne zmiany w tej samej cenie prosze) i druga sprawa czy to chociaz prowizorycznie ruszy na takim zasialaczu noname ?:/ Chociaż zeby dało się podziałać do początku maja... prowizorka mam na myśli 350W.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta, proc, ram - jak najbardziej ok.

Co do grafiki - 512 MB na tej karcie praktycznie nic Ci nie da, lepiej kupic tanszego palita 8600gt sonic+, ktory kręci się jak wariat (zwykle bez v-moda osiąga taktowania 8600gts), posiada pamięci 1.0ns oraz znosne chlodzenie, no i na pewno bedzie wydajniejszy od tego, co wybrales (szczegolnie po v-modzie, ktory jest banalny).

Za troche ponad 400zl masz juz 8800gs - jesli tylko jestes w stanie, dorzuc do tej karty - roznica miedzy nią a nawet mocno kręconym 8600gt jest ogromna.

Zasilacz koniecznie do wymiany, chieftec / modecom / amacrox 400W bedzie tutaj optymalnym (a nawet przyszlosciowym) rozwiązaniem.

Edytowane przez darkx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus GeForce 8800GS 384MB /192bit/ DDRIII HDTV 2xDVI

[EN8800GS/HTDP/384M/A]

Cena:435zł

taka moze byc ?

jak ten zestaw ma sie do mojego aktualnego (xp 2200+, 512MB,GF6800XT,Asrock viat kt400) ? wiem ze to duzy skok, ale % jaki to przyrost? I kolejna sprawa, jaki system do tego? WinXP musi byc 64bit? Czy Vista? jak to bedzie współdziałało ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

XP może być 32bit. Czuje ze większość jeszcze na nim siedzi.

Skok będzie spory. Nikt nie powie Ci o ile % bo tego nie da się zmierzyć.

W Ulubionym widziałem 8800GS za 390zł. Koniecznie zasiłka do niego minimum MC-350W!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście ze 8800gs, choc w sumie za 100zł więcej można mieć 3870. Tak można!! MILANS sprzedaje za 489zł :D, a na allegro tez można znaleźć za ok 500zł. No ale przez takie dokładanie po 100zł to można do 8800gtx dojść ;) Więc zależy czy autor ma kasę, a jak nie to zostaje też jeszcze 3850. Na allegro stoją po ok 400zł nówki.

A poza tym to zestaw bardzo OK.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to chociaz prowizorycznie ruszy na takim zasialaczu noname ?:/ Chociaż zeby dało się podziałać do początku maja... prowizorka mam na myśli 350W.

Nawet o tym nie mysl.

Ramy byle jakie 800 bym wziął - jak sam kupowałem też tak zrobiłem.

Edit: o właśnie - znacznie lepszym pomysłem będzie jedna kostka ramek tanich i zasilacz a później 2 kostka ramek, niż wszystko na tym nie wiadomo czym puszczać.

Edytowane przez q8ic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi