Yaq Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Witam Ściągnąłem z internetu 2 zdjęcia, które w oryginale są kolorowe. Ktoś następnie w jakimś programie graficznym przerobił je na czarno białe - i takie ja posiadam. Po wrzuceniu do folderu zauważyłem, że po lewej stronie w "szczegółach" zdjęcia te są widoczne jako miniatury, ale w kolorze! Wobec tego czy da się jakby odwrócić proces zmiany tych zdjęć z kolorowych na czarno-białe? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jeśli to są jakieś RAW to całkiem prawdopodobne - w takim razie powinien wystarczyć program do edycji raw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaq Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jest ktoś w stanie mi podać link z opisem jak to zrobić ? I czy może mi ktoś wyjaśnić fakt, dlaczego zdjęcie czarno-białe widziane jest w szczegółach jako kolorowa miniatura? Skoro tak to musi być jakiś sposób aby zobaczyć to zdjęcie w normalnych rozmiarach również w kolorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Jesli to jest RAW, to wewnatrz pliku sa wszystkie dane sciagniete z matrycy, w tym informacja o kolorach. Dowolny program do wywolywania rawow rozwiaze Twoj problem. Jakie rozszerzenie ma ten plik tak w ogole? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaq Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 .jpeg Czyli wtyczką do Photoshopa Camera Raw powinienem dać radę to zrobić ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2008 Nie, bo to nie RAW, tylko JPG... szczerze mowiac w tym momencie lekko zglupialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yaq Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 No ja się z takim czymś pierwszy raz spotkałem dlatego mnie to zaciekawiło :) I tak jak pisałem, skoro pokazuje mi miniaturę kolorową to na pewno da się zobaczyć to zdjęcie w normalnych rozmiarach również w kolorze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 po prostu miniaturka zapisana w jpgu jest kolorowa - jeśli jpg ma taką opcję bo fotoszop zapisuje jakieś miniatury ale w psd.. czy w jpg też da się to zrobić to nie pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maks! Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 takie rzeczy to tylko w rawie ;> jpg co najwyżej możesz "pokolorować" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANalfabeta Opublikowano 14 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2008 takie rzeczy to tylko w rawie ;> jpg co najwyżej możesz "pokolorować" :) I tu Cię zaskoczę. Mam jpg-a ściągniętego z netu na ktorym jest zmiksowany obraz pewnej osoby i jakiejs pumy czy czegos takiego. Ale w miniaturce wyswietlanej przez system jest juz tylko zdjecie tej osoby Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 15 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2008 no to mówię, że widocznie jpg umożliwia zapisywanie miniaturek w sobie, celem szybszego podglądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...