Ram1rez Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2008 Witam wszem i wobec, mam nadzieje że ten temat nie będzie służył tylko mnie lecz pomoże i innym userą forum. Ostatnimi czasy mój EIZO T565 na kineskopie Sonego zaczął psocić a mianowicie "dawać po oczach". Zapewne koniec tego monitora jest bliski tak więc myślę że pora na zmianę, jednak jestem ograniczony budżetem w wysokości ok 600zł. W firmie rodziców posiadamy LG 192WS, którego uważam za znośny model monitora (jak na swoją cenę da się przy nim posiedzieć), i zastanawiam się nad nim... Jednak wczoraj dostałem olśnienia, ponieważ monitor ma służyć do wszystkiego: gry (najczęściej FPS), filmy, internet czasem grafika oraz programowanie, i czy monitor panoramiczny będzie odpowiednim wyborem? Na razie zastanawiam się nad kilkoma opcjami: 1. 19 Asus VW192S 2. LG 192WS 3. Samsung 940NW który z nich będzie dobrym wyborem? A może macie jakieś inne propozycje oparte najlepiej na doświadczeniach? PS. Jaka różnica jest między odświeżaniem matrycy GtG oraz Tr+Tf? Z góry dziękuje za pomoc :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Dołączam się do pytania. Rozmyślałem też nad 22" ale w sumie siedzę blisko monitora - 70-80 cm wiec 22" to chyba za duży? poza tym chciałbym, aby ten monitor miał pivot i jak najkrótszą reakcję plamki, bo dużo FPS gram zależy mi też, aby czarny kolor był czarny, anie szary. Co polacacie? Do 600-700 zł dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Dołączam się do pytania. Rozmyślałem też nad 22" ale w sumie siedzę blisko monitora - 70-80 cm wiec 22" to chyba za duży? poza tym chciałbym, aby ten monitor miał pivot i jak najkrótszą reakcję plamki, bo dużo FPS gram zależy mi też, aby czarny kolor był czarny, anie szary. Co polacacie? Do 600-700 zł dzieki Za 600-700 to nie wiem czy kupisz 20" spełniający te wymagania nie wspominając o 22" Ten w miarę powinien być OK ale rewelacji się nie spodziewaj: http://www.allegro.pl/item348708437_20_sam...norama_2ms.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Z 19" polecam NECa 93V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dia8el Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 (edytowane) Z 19" polecam NECa 93V.z tego co widzę, to jest to 4:3, a ja wolę panoramę. Proszę o propozycje. Jeśli ma być to lepsza jakość 20", zamiast słabej, taniej 22", to zaprponujcie 20"... albo może i nawet 19" skoro tak blisko niej siedzę? pozdro i jeszcze jedno pytanie czy biorac pod uwage granie i to, zeby nie bylo absolutnie zadnego smużenia - musze szukac 2ms, czy wystarczy 5ms(g2g) ? a i najlepiej jakby natywna miala 1280x1024 ,a nie te splaszczone 900... Edytowane 22 Kwietnia 2008 przez dia8el Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Bleee... 19" Wide... Bawiłeś się choć raz przez dłuższą chwilę takim wynalazkiem? Jak dla mnie odpada w przedbiegach. Zbyt niskie to jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kornelll Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Ja mam Gatewaya FPD 1975w i jestem bardzo zadowolony. Jestem zapalonym graczem i musze powiedziec ze monitor sprawuje sie super a do tego fajnie wyglada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CougaR2 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 No wiadomo, wszystkie wynalazki gejtłeja "sprawuja sie super" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Jako że nie było ruchu w moim temacie postanowiłem zabrać się sam za szukanie monitorka: W przedbiegach odpadły wszystkie padaki z matrycami 5ms oraz inne wynalazki typu Acer (ma fatalne kąty zupełnie jak LG 192WS). Testom poddałem 19" Samsung SyncMaster 931BW oraz 19" LG Flatron L196WTQ-SF. Muszę powiedzieć że w obecnej chwili jestem posiadaczem tego 2 :wink: Mocno zachęca 30 dniowa gwarancja na matrycę (1 piksel bee= wymiana monitora) Do tego całkiem dobry kontrast kąty i co najważniejsze matryca 2ms. Jeśli gdzieś dorwiecie ten monitor szczerze polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...