superboi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Witam ponownie. Na starego topa juz nikt nie odpisuje wiec postanowilem nowego zlaozyc ;p Sluchajcie. Mianowicie interesuje mnei ssprzet do ok. 3000zl i tak teraz szczegoly : -sprzet sluz;by do tworzenia muzyki z tym ze karte dziekwoa juz mam -nastepnie do grania rowniez.. jakies nowsze tytuly -interesuje mnie tak ze SLI i jakby ktoe smogl wytlumaczyc jaka MOBO do tego i dlaczego . -Lekkie oc tez przewidziane -jesli chodzio grafike to preferuje GF'y natomiast procesory oczywsicie Intelka bo wszyscy tak go chwala :P heh ;) pozdrawaim :) p.s czy to mozliwe zeby intel core 2 duo e8500 kosztowal ~780 zl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kvazi555 Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 OEM tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xantype Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 jak juz brac plyte pod pod Sli to cos topowego w stylu EVGA nForce 780i SLI a reszta to juz wg uznania Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 20 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2008 OEM tak. A OEM to bez tego chlodzenia podtsawowego czy jak ? bo zupelnie tego nie ogarniam :S No plyta fajna tylkoze o 150 zl za droga.. nie wiem co czyni ja tak droga chyba mozliwosc 3-way SLI Jakiejs w grnaicach 400-500 zl pod SLI sie nie znajdzie ? Podajcie jakies woje propozycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ciężko będzie o coś dobrego. Generalnie to napisz po kiego grzyba ci SLI. Poza tym bierz E8200 i podkręć go. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 (edytowane) Tanie i dobre mobo to Asus P5N-D, ale w SLI to ja bym się nie pakował, lepiej weź jedną a porządną karte. Edytowane 21 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2008 a jednak :> odradzacie SLI ? hmm czyli co zaoszczedze na plycie ? Tylko teraz jaka plyte do procka E8400 ? I pamieci zeby sie nie gryzlo nic ze soba ? No E8200 moge podkrecic i E8400 tez heh :P tez sie zastanawiam nad tym bo czesc osob tez mi radzi wybrac jednak e8200 A karta 8800gts ? czy 9800 gtx ? to roznica nie calych 100 zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 proponuje DFI Lanparty Dk P35+E8200+8800GTS (9800GTX to podkręcony 8800GTS) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 a czy do gier nie bedzie lepszy e8400 ? czy jest jakas znaczaca roznica powiedzy tymi dwoma procesorami e82 - e84 ? a plyta hmm chyba spoko a pamieci do tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 czy jest jakas znaczaca roznica powiedzy tymi dwoma procesorami e82 - e84 ? taktowanie... to znaczy jak chcesz miec wiecej niz oferuje E8400 to go wez a jak ci wystarczy tyle to kup E8200 i lekkie o/c i smiga jak e8400 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 E8200 od E8400 rożni się tylko i wyłącznie taktowaniem ;] tego E8200 podgonisz spokojnie a zawsze troche kasy zostanie w kieszeni. Jeśli masz kase to Mushkin Sp2+ 2x2GB a jeśli masz mniej kasy to 2x1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosa64 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 SLi jest nieopłacalne, to raz. Jakiś spec polecił EVGa 780i, czyli największe [ciach!]o na rynku. Zwykłe kondziory, OC do 480MHz na FSB, niekontrolowane zwisy i inne atrakcje. W życiu nie brać tego syfu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 SLI się sprawdza w grach. Coraz więcej tytułów wspomaga SLI. Ale ma sens wyłącznie wtedy gdy: - masz monitor 19x12 lub 25x16 i chcesz grać w maksymalnych ustawieniach. Jeśli masz mniejszy monitor to wystarczy Ci jedna dobra karta. - kupujesz dwie dobre karty do SLI (od 8800 wzwyż). Robienie SLI ze słabszych kart mija się z celem bo osiągasz wydajność jednej, lepszej. Składając SLI musisz się liczyć z zakupem odpowiedniej płyty, mocnego zasilacza (>500W) oraz koniecznością dobrej wentylacji bo robi się ciepło w obudowie. Tri-SLI sobie odpuść. Za gorąco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scyzor 663 Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 ja twierdze ze SLI jest potrzebne tylko wtedy gdy komus nie wystarcza wydajnosc 9800... a komu nie wystarcza taka wydajnosc.... jak skladac SLI to 2x 9800 albo wogle (no moze jeszcze 2x 8800GTS) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 22 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2008 No to mam mniejszy monitor wiec sobie odpuszce w takim razie :) I tak zreszta nie jestem jakims maniakiem gier :P No interesuje mnie 4 gb chyba mniej nie kupowac nie bede . Tylko nie jestem pewien co do tych pamieci bo lsyzalem ze potrafia sie grysc z plyta glowna ;/ A co myslicie o tych OCZ'kach albo Crosair'ach ? Czytalem gdzies jakis czas temu ze z tym e8400 to czasem ejst ciezko jak sie dobrej plyty niedobierze, wiecie cos na ten temat wiecej moze ? A i teraz.. hmmm.. jesli chodzi o grafike to jakiej firmy ? Bo nie ma zielonego pojecia Oo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 No to mam mniejszy monitor wiec sobie odpuszce w takim razie :) I tak zreszta nie jestem jakims maniakiem gier :P No interesuje mnie 4 gb chyba mniej nie kupowac nie bede . Tylko nie jestem pewien co do tych pamieci bo lsyzalem ze potrafia sie grysc z plyta glowna ;/ A co myslicie o tych OCZ'kach albo Crosair'ach ? Czytalem gdzies jakis czas temu ze z tym e8400 to czasem ejst ciezko jak sie dobrej plyty niedobierze, wiecie cos na ten temat wiecej moze ? A i teraz.. hmmm.. jesli chodzi o grafike to jakiej firmy ? Bo nie ma zielonego pojecia Oo ? Jeśli składasz sobie pierwszy komputer albo miałeś długą przerwę, to proponuje zrobić PC'ta złożonego z cichych elementów. Jeśli nie jesteś maniakiem gier oraz podkręcania a spędzać będziesz dużo czasu np. pracując na nim, to warto kupić: - solidną obudowę wyposażoną w cichy zasilacz i ciche wentylatory. Może jakiś Antec. - jak nie będziesz podkręcał to proponuje pasywne chłodzenie na CPU oraz GPU. - wycisz sobie dysk domowym sposobem lub kup coś dedykowanego. Zobaczysz, że nic tak nie cieszy, jak niesłyszalny komputer. Tylko najpierw musisz mieć porównanie do jakiegoś głośniejszego modelu ;) Co do RAM. Jak nie kręcisz to kup, normalne, tańsze pamięci. Nie przepłacaj. 4 GB jeśli będziesz miał Vistę i planował grać. Dla XP wystarczy 2GB. Co do wyboru mobo, zajrzyj do popularnych topiców na tym forum. Każda płyta ma swoje plusy i minusy. Poczytaj. PS. Zwracaj uwagę na to jak piszesz. Brak polskich znaków i literówki możesz eliminować, używając Firefoxa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 hmm :) Mam porównanie bo mój stary sprzęt jest głośny jak cholera :P No cisza by sie przydała, owszem tylko czy to nie wiąże się z dodatkowymi kosztami ? To nie tak, że nie mam zamiaru podkręcać PCeta , tylko po prostu jeszcze tego nie robiłem ale chciałbym sie też co nie co pobawić ;) Mam takie pytanie jeszcze. Jak będę pracował na XPku i będę miał te 4GB np. 2x 2GB to system wykryje mi 3 GB czy 2 GB bo z tego co słyszałem to XP wykrywa normalnie 3GB ? Może lepiej wybrać 2 GB o większych częstotliwościach np. 1066 mhz czy to raczej sie nie sprawdzi ? Jak mam w opis płyt głównych "typ obsługiwanej pamięci" i np. DDR2 -667 -800 . To muszę liczyć sie z tym że mocniejszych pamięci tam nie włożę czy sie mylę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 hmm :) Mam porównanie bo mój stary sprzęt jest głośny jak cholera :P No cisza by sie przydała, owszem tylko czy to nie wiąże się z dodatkowymi kosztami ? To nie tak, że nie mam zamiaru podkręcać PCeta , tylko po prostu jeszcze tego nie robiłem ale chciałbym sie też co nie co pobawić ;) Mam takie pytanie jeszcze. Jak będę pracował na XPku i będę miał te 4GB np. 2x 2GB to system wykryje mi 3 GB czy 2 GB bo z tego co słyszałem to XP wykrywa normalnie 3GB ? Może lepiej wybrać 2 GB o większych częstotliwościach np. 1066 mhz czy to raczej sie nie sprawdzi ? Jak mam w opis płyt głównych "typ obsługiwanej pamięci" i np. DDR2 -667 -800 . To muszę liczyć sie z tym że mocniejszych pamięci tam nie włożę czy sie mylę ? Musisz wybrać: czy chce dopłacić do wyciszenia komputera czy kupować wyczynowe pamięci, których szybsze działanie zauważysz w 3dmarkach i liczeniu SuperPI (bo w grach będzie +1fps)? Każdy procesor (prawie każdy) możesz podkręcić o kilkanaście procent nawet bez podnoszenia napięcia. Wtedy nie podnosisz napięcia i temperatury. Jak kupisz procesor w wersji OEM to nie płacisz za seryjny wentylator Intela, który i tak pewnie zmienisz - jeśli chcesz mieć ciszę. Tylko wersja OEM na krótszą gwarancję (CPU się raczej nie psują, więc to ma małe znaczenie) XP 32-bit będzie widział trochę ponad 3GB RAM. Przy obecnych cenach pamięci możesz kupić 2x2GB ale one trochę mnie wolniejsze. Systemy 64bitowe będą widziały 4GB. Jeśli płyta obsługuje 800Mhz to sprawdź na stronie producenta, czy nie wyszedł nowszy BIOS, wprowadzający obsługę szybszych kości. Wracając do obudowy. Jeśli chcesz mieć naprawdę cicho bo musisz się liczyć z wymianą wentylatorów nawet w nowej obudowie. Ja musiałem wymontować seryjne 120-tki z Coolermastera bo dla mnie były za głośne. Zamontowałem jedne z najcichszych wentyli - Noctua. Szukaj naprawdę cichego zasilacza bo ja musiałem robić fanswapa (wymiana wentyla z zasilaczu) bo stał się najgłośniejszym elementem. Kup sobie jeden duży i cichy dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 hmm.. to w takim razie jakie pamieci opłacałoby sie kupić ? 2x 2gb ? Rozumiem ze gdybym kupił e8500 OEM to i tak musiałbym załatwić sobie jakiegos powiedzmy Mugena :> Myślałem nad dwoma dyskami po 250 gb ale nie wiem czy to dobry wybór, albo zwyczajnie nad jednym 500gb. Słyszałem że posiadanie 2 dysków dodatkowo w RAIDzie jest opłacalne dla ludzi zajmujących się obróbką video. Ciekawe jak sie to odnosi do tworzenia muzyki. Jakiej kwoty takiego wyciszenia mógłbym sie spodziewać ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Raid 0 znacznie przyśpiesza pracę systemu, więc w sumie mogłoby Ci się to przydać. A 2 dyski nie będą ąz tak dużo głośniejsze od jednego. Możesz je też wyciszyc bardzo niedrogo (jeśli zrobisz to sam). Potrzebna będzie tylko obudowa po jakimś cd-romie i maty wygłuszające, imho najlepiej app, bo pochłaniają też ciepło i dysk będzie dodatkowo zimniejszy i piszę to z własnego doświadczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2008 Raid 0 znacznie przyśpiesza pracę systemu, więc w sumie mogłoby Ci się to przydać. A 2 dyski nie będą ąz tak dużo głośniejsze od jednego. Możesz je też wyciszyc bardzo niedrogo (jeśli zrobisz to sam). Potrzebna będzie tylko obudowa po jakimś cd-romie i maty wygłuszające, imho najlepiej app, bo pochłaniają też ciepło i dysk będzie dodatkowo zimniejszy i piszę to z własnego doświadczenia. O prosze akurat mam obuduowe po cd-romie. A moglbys podac jesli masz jakis link do sposobu wykonania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 (edytowane) szukaj na forum w dziale modyfikacje, na bank znajdziesz, a tak na szybko to mogę opisac to tak: wyklejasz wnętrze obudowy po cd-romie matami app, po kilka warstw z każdej strony, do momentu aż dysk będzie idealnie pasował i będzie się stykałz matami z każdej strony. skrzynke zamykasz i masz cicho. Nawet zapodam linkiem :D http://forum.purepc.pl/temat/Chlodzenie-Ko...nie-Hdd/196296/ A dokładniej to: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=230&page=2 Ale nie wierz w to co tam napisano żeby nie dawać tej skrzynki w wolną zatoke 5.25, ja mam właśnie tak wsadzoną i jest git, cicho i chłodno. Edytowane 24 Kwietnia 2008 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 24 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2008 E8400 DFI Lanparty Dk P35 caviar 2x250gb lub 500gb OCZ lub Crosair 2x 2gb 800mhz cl4 8800 GTS lub 9800 GTX <-- nie mam pojecia jakiej firmy :/ crosair 450W obudowa prawdopodbnie jakis coolermaster ale nie mam poejcia jaki zeby byl przestrzenny nie drogi i solidny przedewsyztkim to moj taki zestawki do ktorego sie przymeiorzam mneij wiecej ? co byscie mi doradzili do tego jeszcze ? moze plyta inna ? ktora karta ? czy zasilac zwystarczy na lekkie OC w przyszlosci ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zestaw ok Ram bym brał OCZ (z tych dwóch które napisałeś) Grafika wielkiej różnicy nie ma, taktowania wyższe ale jeżeli miałbym pieniądze to bym brał 98GTX Płyta ok, zasilacz wystarczy spokojnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zestaw ok Ram bym brał OCZ (z tych dwóch które napisałeś) Grafika wielkiej różnicy nie ma, taktowania wyższe ale jeżeli miałbym pieniądze to bym brał 98GTX Płyta ok, zasilacz wystarczy spokojnie A jak te OCZ sie kreca ? kurde powiedzieli mi dzis w sklepie ze 450W do takie go zestaweu nie starczy, ze lepij wziac 500W oO Jak moge to sprawdzic sam ? Nastepna sprawa, Co bsycie powiedzieli na to jakbym tą DFI wymienil na ASUSA P5K-E/WIFI-AP ? Jaka obudowa do tego ? Czy obudowa z zasilaczem np. Chifteca bylaby zlym wyborem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 A jak te OCZ sie kreca ? kurde powiedzieli mi dzis w sklepie ze 450W do takie go zestaweu nie starczy, ze lepij wziac 500W oO Jak moge to sprawdzic sam ? Nastepna sprawa, Co bsycie powiedzieli na to jakbym tą DFI wymienil na ASUSA P5K-E/WIFI-AP ? Jaka obudowa do tego ? Czy obudowa z zasilaczem np. Chifteca bylaby zlym wyborem ? Jakieś tanie OCZ typu Platinum czy Titanium są takie sobie...na więcej niż 1000mhz CL5 bym nie liczył, lepiej sprawdzą się jakieś Reapery czy Corsairy XMS2 Cl4, ewentualnie Kingstony Value Na Elpidach...1060mhz-1070mhz przy 2,3v powinny zrobić spokojnie ;] To w klepie ci jakieś kity wciskają z tym zasilaczem i chcą poprostu więcej zarobić i wcisnąć ci mocniejszy zasilacz....ten Corsair VX450W poradzi sobie spokojnie. Nie daj się nabić w butelkę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 tak tez myslalem.. ze z tym zasilaczem to jakies herezje dziwne.. Fredek te twoje DFI dobrze sie sprawuje ? Jak myslisz czy ten asus p5k-e dobrze bys ie sprawowal ? Koles w sklepie mi Kingstiony HyperX poradzil :> Znacie jakies obudowy dobre do tego nie bardzo drogie ? Takie zbey sie pomeiscil sprzet i zeby sie nic nie gniotlo ? no poprostu zeby bylo praktycznie i luzno :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3NV3R Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 XP 32-bit będzie widział trochę ponad 3GB RAM. Przy obecnych cenach pamięci możesz kupić 2x2GB ale one trochę mnie wolniejsze. Systemy 64bitowe będą widziały 4GB. Ściślej - XP widzi 4GB całej pamięci szybkiego dostępu, a więc: RAM, pamięć na karcie grafiki oraz cache procesora. Jeśli zrobisz SLI z 2x 8800GTX, to system maxymalnie wykryje ci tylko 2,5GB ramu. Systemy 64-bitowe ze względu na rozszeżony rejestr, obsłużą dużo więcej pamięci. Co do visty 32-bit, to obsługuje ona bodaj 8GB całej pamięci, więc na jakiś czas wystarczy. Co do zestawu, to ja bym złorzył taki: Core 2 Duo E8200 DFI LanParty LT P35 (UT się nie opłaca, ale jak zostanie kaski, to możesz pójść w X38) T2R(S) 2x2GB Mushkin Redline albo Adata Xtreme HDD według uznania, ale najlepiej Samsung i nie więcej niż 500GB, bo się staje nieopłacalne EVGA 8800GTS z KO ACS3 (cena niższa od 9800GTX ale lepsze OC) Corsair 450-520W Dowolna obudowa Antec'a albo Sharkoon Rebel 9 2x 12cm Noiseblocker/Thermaltake SilentCat/Akasa/Nocuta/Xthermal/Fander Na CPU polecam Pentagrama nowego, coś na K... xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredek Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 (edytowane) tak tez myslalem.. ze z tym zasilaczem to jakies herezje dziwne.. Fredek te twoje DFI dobrze sie sprawuje ? Jak myslisz czy ten asus p5k-e dobrze bys ie sprawowal ? Koles w sklepie mi Kingstiony HyperX poradzil icon_wink_smile.gif Znacie jakies obudowy dobre do tego nie bardzo drogie ? Takie zbey sie pomeiscil sprzet i zeby sie nic nie gniotlo ? no poprostu zeby bylo praktycznie i luzno icon_wink_smile.gif DFI sprawuje się znakomicie :wink: Asus p5K-E jest na pewno lepszy od wersji Pro i tez będzie jak najbardziej OK. Zamiast Kingstonów HyperX brałbym zwykłe value na Elpidach jak już wspomniałem ( zobaczysz czy na kościach pisze ELPIDA) ewentualnie Mushkin Sp2+ w zielonych radiatorkach, ponoć A-daty extreme 800mhz tez nie są złe. Z obudów to polecam CoolerMaster Elite 330/331/333 itd oraz Sharkoon rebel 9, są też tanie Anteci czu Thermalteki :) Edytowane 26 Kwietnia 2008 przez Fredek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superboi Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 (edytowane) Moje takie ostatnie, pytania. Jak GF8800gts albo 9800gtx to jakiej firmy wybrac ? Czy jest jakas wieksza roznica ? Pamiec: no i sie zatrzymalem, bo nie wiem jakie pamieci kupic w koncu. 2x2gb tylko jakie w granicach 300 zl . mushkin , OCZ , Corsair a moze co innego ? Przewiduje lekkie OC w przyszlosci. zasilacz 450W starczy na luzie ? czy "powinien" starczyc :P ? ( jak z tego E8400 bede chcial zakrecic 4,2ghz to mi zasilacz starczy ? hmm ?) Edytowane 1 Maja 2008 przez superboi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...