Skocz do zawartości
ddadam

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jestem blisko zakupu tego zestawu, mam jednak pytanie czy te podzespoły mogą się "gryźć"? Zestaw ma służyć głównie do słuchania muzyki, oglądania filmów - także HD (da radę z Full HD?), przeglądania net, może czasem jakaś gra. Planuje OC, najlepiej proc ok. 3GHz.

Intel Pentium DC E2180 2,0 GHz (S775) BOX

Gigabyte GA-P31-DS3L

OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2

CoolerMaster Elite 330 Black-Silver

Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC

Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32 MB, SATA II)

GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI Sonic+

SB Live! 24 bit (mam już)

monitor mam

Wszystko kupuję w komputroniku bo to i tak najtańszy sklep w mojej okolicy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, jestem blisko zakupu tego zestawu, mam jednak pytanie czy te podzespoły mogą się "gryźć"? Zestaw ma służyć głównie do słuchania muzyki, oglądania filmów - także HD (da radę z Full HD?), przeglądania net, może czasem jakaś gra. Planuje OC, najlepiej proc ok. 3GHz.

Intel Pentium DC E2180 2,0 GHz (S775) BOX

Gigabyte GA-P31-DS3L

OCZ Technology 2x 1GB DDR2 800MHz Platinium Rev2

CoolerMaster Elite 330 Black-Silver

Zasilacz Modecom MC-350ATX 2.0 PFC

Seagate 500 GB Barracuda 7200.11 (32 MB, SATA II)

GeForce 8600 GT Palit 256MB HDTV & DVI Sonic+

SB Live! 24 bit (mam już)

monitor mam

Wszystko kupuję w komputroniku bo to i tak najtańszy sklep w mojej okolicy ;)

Chcesz full HD weź ATI, nVidia może też być dopiero w serii 9xxx, wcześniej nie miała wsparcia, choć ktoś pisał, że nowe 8800GT już z full HD sobie radzi, ale chyba tylko u niego? Stare 8600GT/GTS na pewno nie da rady.

Radeon 3650 odpowiada wydajnościowo 8600GT albo je przewyższa i ma pełne wsparcie dla HD, więc tą polecam do takiego zestawu (220zł).

W komputroniku? przepłacisz 10-20%, lepiej kup sobie lepszą obudowę za oszczędzone pieniądze a sprzęt w wysyłkowym sklepie.

Edytowane przez maxymili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podać konkretne linki to tej karty 3650? Wersja 512 czy 256MB? Zła jest ta obudowa?

EDIT:

Któraś z tych kart?:

Asus 512 MB

Asus 256MB TOP

Obudowa niezła, ale są znacznie lepsze, cięższe lepiej tłumią drgania, z grubszej blachy, bardziej ergonomiczną konstrukcję z lepszymi torami wentylacji na przykład ta ma inaczej ustawione dyski i lepszą wentylację:

chieftec SH-01B-B-B

Co do Radeona 3650 lepiej z 512mb ale jak Ci będzie brakowało pieniędzy to 256 do tej grafiki jeszcze wystarczy, dopiero 3850 już nadaje się w większości gier do wysokich rozdzielczości i wtedy potrzeba 512mb, bo by zaczęło ciąć. Jak tylko proste gry/niskie rozdzielczości to 256 starczy.

Wg mnie jak nie grasz w większej niż 1024*768 to ten asus 3650 256 ddr3 Ci starczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi