Skocz do zawartości
Arczi

Czy Obudowa ~ 100zl Starczy... ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czy starczy taka oto obudowa: http://www.sklepit.pl/product_info.php?products_id=207129 tyle ze bez zasilki? (bez zasilki za okolo 100zł) Zasilka bedzie osobno. Tutaj jest miejsce zeby z tylu oraz z boku wlozyc wentylator (obecnie mam obudowe STEP 207) i tez mam wlasnie z tylu i z boku wentylator. Komputer mam zamkniety w szafce, takze nie ma sensu dawac wentylka z przodu. A w boku szafki mam wlasnie specjalnie wywierconą dziure, aby wentylator, ktory jest z boku obudowy miał skąd brac powietrze. Tak wiec w tej obudowie z boku bylby wiatraczek wdmuciach!ący powietrze, a z tylu wydmuciach!ący. Do tego na procku najprawdopodobniej siedziec będzie Karakorum. Dałaby rade taka obudowa? Z gory mowie, ze to jest max $$$ ile chce wydac na obudowe, i nie mam zamiaru dokladac kolejnych 20zl itd... Pozdro :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh chyba jakis zart. Pisze ze max moge wydac 100zl, a Ty mi dajesz obudowe za 120 i mowisz ze bedzie tansze. Lepsze to moze i tak, ale tansze? :damage_wall:

P.S. Poza tym allegro nie wchodzi w gre, tylko "zwykłe" sklepy.

Edytowane przez Arczi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chocby po to, ze kupilem podobny szajs jak Ty za 100zl... O szerokosci 18cm i teraz po zalozeniu Infinity bok sie nie domyka... Musze kupic nowa i znow kasa poleci... Nie mowiac juz o rezonansie dysku i ogolnej konstrukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie. Po kupieniu Karakorum na procka musialem przekladac calego kompa do drugiej obudowy (CM Elite) bo do Chiefteca sie nie miescil (nie ma to jak przekladanie wszystkiego miedzy 2 obudowami....). Jesli planujesz takie chlodzenie to koniecznie sprawdz czy wejdzie do obudowy, najlepiej z miarka w reku. Mialem kilka takich tanich obudow z tego typu jak pokazales i zdarzaly sie jaja typu zle spasowanie blachy, krzywa podstawa, nity (sic!) z jednej strony na calej dlugosci, tylko 2 miejsca na twarde dyski, wpadanie calej obudowy w rezonans....... Mam dalej wymieniac? Z drugiej strony jesli nie przywiazujesz do tego duzej wagi to mozesz kupic taka za 50 zl i roznicy nie zobaczysz. Ze swej strony polecam ww. Sharkoona Rebel, serie Elite CM i Chiefteci (moj model do Karakorum akurat sie nie nadaje, ale obudowa wazy prawie tyle co reszta podzespolow pc razem ;], blachy porzadne, ergonomia i latwy montaz oraz 3 miejsca na wentylatory z boku).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe mowiac szczerze, to jesli obudowa mialaby szerokosc 20cm, to nawet do szafki by mi sie nie zmiescila, obecnie mam 18cm szerokosci i jest mniej wiecej po 0.5cm wolnego z kazdej strony, takze ten Sharkoon nie wejdzie. To moze jednak ten Logic B9 ? Tylko pytanie czy zmiesci sie tam Pentagram Karakorum bez zadnego problemu ? (ten Logic B9 ma 17,5 cm szerokosci).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zapomnij o Karakorum albo wyjmij bude z szafki ;] Nie wszedl do Chiefteca o szerokosci 18 cm wiec tym bardziej nie wejdzie do budy o szerokosci 17,5 cm (chyba ze nie chcesz jej zamykac ;p)

Edytowane przez czapla_pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 100 nie kupisz żadnej porządnej budy. Przedewszystkim proponowałbym nie zamecząć kompa trzymając go w szafce :wink: .Z pewnością dobrze mu zrobi jak wyjmiesz bude z szafki.

Moja propozycja to CM centurion 534 + ~30zł za porządny wentyl bo w wyposażeniu jest jeden z przodu

cm centurion 534

Ta obudowa znakomicie się prezentuje i ma naprawdę swietny stosunek cena\jakośc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe sie okazalo ze wczoraj zle zmierzylem szerokosc szafki, no ale od początku:

Z tego zdjecia widac, ze kompa nie moge wyjac z szafki, tak jak to niektorzy sugerowali, bo poprostu nie ma miejsca zeby postawic go gdzie indziej:

Dołączona grafika

A tutaj zmierzylem dokladnie szafke (wczoraj robilem to po ciemku i dlatego tak wyszlo), no i okazalo sie, ze na kompa jest równo 22cm szerokosci:

Dołączona grafika

P.S. Na tym pierwszym screenie widac wlasnie w szafce tę wywierconą dziure o ktorej wspominalem. Wczesniej byl tam dodatkowo taki "tunel" mały, zeby wentylek bral powietrze dokladnie, no ale zdjalem go, bo kompa chce sprzedac. Takze sam juz nie wiem jak z tymi obudowami, w sumie jak wrzuce obudowe, co ma ~ 20cm szerokosci to bedzie troche ciezko ją wyciagnac, no ale z drugiej strony obudowy przeciez czesto sie nie wyciaga. No i jestli np. wzialbym jakas z lepszych o szerokosci 20cm, to mialbym pewnosc, ze bez problemu na e2180 wejdzie mi Karakorum ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi