Skocz do zawartości
Kowal_91

Chłodzenie Do 8800gt Zotac Amp! Edition

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie co do AC Accelero S1 rev.2. Chłodzenie pasywne tej karty wystarczy? O ile obniży się gdzieś temperaturka po zastosowaniu tego pasywnego chłodzenia?

Temperatura mojej grafy w spoczynku to 52*C, a pod obciążeniem to około 68*C.

A można na te chłodzenie pasywne AC Accelero S1 rev.2 zamontować dodatkowo wentylatorek jeszcze, aby dodatkowo odprowadzał ciepło?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie co do AC Accelero S1 rev.2. Chłodzenie pasywne tej karty wystarczy? O ile obniży się gdzieś temperaturka po zastosowaniu tego pasywnego chłodzenia?

Temperatura mojej grafy w spoczynku to 52*C, a pod obciążeniem to około 68*C.

A można na te chłodzenie pasywne AC Accelero S1 rev.2 zamontować dodatkowo wentylatorek jeszcze, aby dodatkowo odprowadzał ciepło?

Zobacz w temacie o Accelero S1 dałem tam zdjęcia z zamontowanym wentylatorem Acutake 12mm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam szukam czegoś pasywnego na 8800GT zastanawiam się nad Accelero S1 i nad Auras Fridge mam tylko jeden warunek musi być koniecznie maksymalnie 2 slotowe. W kompie siedzą dwie 88GT i nie mam miejsca na montaż wentylatorów, aktualnie zamontowane są na nich AC Silencer 5 ale jak dla mnie są za głośne.

Byłem zdecydowany na niemal 100% na Aurasa ale po lepszym przyjrzeniu się zdjęciom na XSystems wygląda na to że chłodzonko zajmuje jednak troszkę więcej miejsca

Aha karty nie kręcone bo nie widzę sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Laba:) Na ciebie jak widzę zawsze można liczyć

Co prawda nie jest to pasywne, ale producent podaje 18dB ciekawe jak jest naprawdę bez wentyli zapewne nie udźwignie 88gt

mało miejsca to zajmuje i można jakoś jeszcze SB dozbroić bo to co daje ASUs to to jakaś masakra jest, a tak Primecooler wejdzie

Dzięki wielkie nie pomyślałem o GFXChilli

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam! Nie będę zakładał nowego tematu bo mam podobny problem. Niedługo stanę się posiadaczem 8800GT :D. Chciałbym odrazu zmienić chłodzenie na coś pasywnego. Na allegro znalazlem 2 interesujące oferty. AC ACCELERO S1 Rev.2 i Thermalright HR-03. Czy opłaca się dopłacać do HR-03?? Jaką odczuję róźnicę między nimi? Wolałbym już nie dokładać żadnych wentylatorów do chłodzenia. W pobliżu karty wieją 2x 92mm.

Z góry dzięki za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi