bociczek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) Siema. Mam taki sprzęt jak w podpisie i w Crysisie nie działa mi (chyba) AA. Przy wyłączonym, ustawionym na x16, x16Q, czy x4 Grafika wygląda tak samo, a nawet przy x16Q czasami jest szybciej niż bez AA :o. Wiecie co może być? AA off: AA x16: AAx16Q: Pozdro. /edit Gra na XP, czyli DX9, bez żadnych Tłejków ;) + detale wszystko HIGH. Edytowane 2 Maja 2008 przez bociczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilSWAT Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Masz ustawione detale na minimum? Sory, ale u mnie na laptopowym radku x700 grafa lepiej wyglądała niż u Ciebie na GF... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Screeny robione programem do beczmarkowania i ustawione tam jest wszystko na High... W rozdzielczości 1280x1024... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 To może w benczu nie działa AA? Zobacz w grze czy masz różnice... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) tak wogóle to po co Ci AA ? zupełnie niepłynnie będzie opcjonalnie zmień stery Edytowane 2 Maja 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 przeciez na scr 2 i 3 jest AA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 @ up A widzisz różnicę względem x0, bo ja nie... Nawet tyle samo fps jest... @ 2up Stery próbowałem już najnowsze i te z płytki - to samo @ 3up W grze też bez różnicy pomiędzy 0,2,4, czy 8... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djsilence Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 myslalem, ze zle linki wyklikałem, bo link 1 wydaje sie wyglądać najlepiej zantyaliasowany. Sprawdź różne ustawienia AA używając tylko gry - nie bencha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Tak, ja różnicę widzę. Nie jest powalająca ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 myslalem, ze zle linki wyklikałem, bo link 1 wydaje sie wyglądać najlepiej zantyaliasowany. Sprawdź różne ustawienia AA używając tylko gry - nie bencha. W grze też bez różnicy pomiędzy 0,2,4, czy 8... Już to pisałem... Ehh, chyba, że wezmę inną klatkę, bo w tej akurat jest rozmycie i zrobie screena z x0, x4 i x16 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 Zaznaczyłem ci fragment gdzie widać działanie AA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 No teraz lepiej widać ;). Dzięki, po prostu jakoś nie mogłem zobaczyć różnicy, no ale jeżeli różnica pomiędzy x0, a x16 wynosi avg. 1fps to już lepiej imo grać z AA ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 2 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2008 (edytowane) ja tam żadnej różnicy nie widze :D nawet wydaje się mi bardziej poząbkowana wersja 16AA :P Edytowane 2 Maja 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 ...a mnie ciekawi jak na dx9 ustawiłeś AA x16, bo z tego co pamiętam to tylko x8 sie dało :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 W benchmarku się dało ustawić ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ustawienie w benchamrku nie gwarantuje, że to ustawienie będzie działać - w takim przypadku gra wraca do innego, obsługiwanego trybu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marecki48 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Ja tam nie wiem jak to wyglada w Crisis ale slyszalem ze jest chyba taka opcja widoku, trudno to opisac, cos jak widzi oko ludzkie, tzn cos jakby glebia ostrosci. Tylko glosno mysle ze moze to sprawia problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bociczek Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Depth of Field ;). Wiem, wiem i te rozmycia, ale dla mnie to jest na plus ;). A Antyaliasing to tylko dla "podniety" bo imo i tak w grze mało się patrzy na AA, które niewiele daje na dłuższą metę poza spadkiem wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...