MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Witam! Obecnie mam w swoim komputerze pamiątki PDP Patriot 2x512 mb Signature KH (DDR, 3200) :) Planuję troszkę teraz przyspieszyć mojego peceta i mam pytanie: mam jeszcze 2 wolne sloty i czy mógłbym kupić pamiątki 2x1 gb GoodRam bądź Kingstona? Czy takie rozwiązanie jest możliwe? Nie będzie się nic gryzło? P.S: Tak na marginesie, jeśli z takim rozwiązaniem nie byłoby problemu które pamiątki byście wybrali: Kingston czy GoodRam? Z góry dzięki za rady i opinie! Pozdrawiam, Maciek! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Raczej powinno chodzić, choć w takim przypadku o DualChannel możesz zapomnieć. Osobiście polecam Kingston. U mnie w sygnie możesz zobaczyć, co potrafią ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MasterMind91 Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Tzn narazie by pracowały 2x512 mb PDP + 2x1 gb Kingston/GoodRam a po jakimś czasie pamiątki PDP bym sprzedał a zakupił kolejne 2x1 gb tej samej firmy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Raczej powinno chodzić, choć w takim przypadku o DualChannel możesz zapomnieć.A to niby czemu? Miałem zestaw OCZ 2x1GB + G.Skill 2x512 i z dualem nie było problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 (edytowane) Cóż, w większości przypadków dual działa tylko na kościach o takiej samej pojemności. Choć czasami nawet w takim wypadku może być z tym problem. Edytowane 4 Maja 2008 przez Marians Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 4 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2008 Cóż, w większości przypadków dual działa tylko na kościach o takiej samej pojemności. Choć czasami nawet w takim wypadku może być z tym problem.jeden dual będzie na 2óch kościach 512, a drugi na tych 1gb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karol-s Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Na jakiej ma to być płytce??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzwonek81 Opublikowano 10 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2008 (edytowane) Raczej powinno chodzić, choć w takim przypadku o DualChannel możesz zapomnieć.Ja właśnie się stałem posiadaczem 2x1Gb Geil a miałem dotychczas 2x512 patriot Bios wykrył je i uruchomił w dual jako 333 wszystkie kości ;) ale windows już nie wstał ;( Wyjąłem pamięci patriot i windows wstał nie wiem co teraz robić - nie chce mi się windy instaować ale coś czuję że będę musiał... no chyba że to inna wina nie windowsa- jakieś pomysły ps nie chciałem zakładać nowego watku bo tu tez to pasuje - tak myśle Poprawka: Windows sie włączył ale kilka programó nie chce działac - jednak zrobie reinstall Edytowane 11 Maja 2008 przez dzwonek81 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...