Skocz do zawartości
MasterMind91

2x512 Mb Pdp Patriot + 2x1 Gb Innej Firmy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Obecnie mam w swoim komputerze pamiątki PDP Patriot 2x512 mb Signature KH (DDR, 3200) :) Planuję troszkę teraz przyspieszyć mojego peceta i mam pytanie: mam jeszcze 2 wolne sloty i czy mógłbym kupić pamiątki 2x1 gb GoodRam bądź Kingstona? Czy takie rozwiązanie jest możliwe? Nie będzie się nic gryzło?

P.S: Tak na marginesie, jeśli z takim rozwiązaniem nie byłoby problemu które pamiątki byście wybrali: Kingston czy GoodRam?

Z góry dzięki za rady i opinie!

Pozdrawiam, Maciek! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, w większości przypadków dual działa tylko na kościach o takiej samej pojemności. Choć czasami nawet w takim wypadku może być z tym problem.

Edytowane przez Marians

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cóż, w większości przypadków dual działa tylko na kościach o takiej samej pojemności. Choć czasami nawet w takim wypadku może być z tym problem.

jeden dual będzie na 2óch kościach 512, a drugi na tych 1gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Raczej powinno chodzić, choć w takim przypadku o DualChannel możesz zapomnieć.

Ja właśnie się stałem posiadaczem 2x1Gb Geil a miałem dotychczas 2x512 patriot

Bios wykrył je i uruchomił w dual jako 333 wszystkie kości ;) ale windows już nie wstał ;( Wyjąłem pamięci patriot i windows wstał

nie wiem co teraz robić - nie chce mi się windy instaować ale coś czuję że będę musiał... no chyba że to inna wina nie windowsa- jakieś pomysły

ps nie chciałem zakładać nowego watku bo tu tez to pasuje - tak myśle

Poprawka: Windows sie włączył ale kilka programó nie chce działac - jednak zrobie reinstall

Edytowane przez dzwonek81

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi