fomfny87 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Witam mam problem z kompem mianowicie nie wlacza sie monitor chodz komputer startuje, sprawdzilem na 2 kompie karta graficzna dziala, podlaczylem z 2 kompa zasilacz monitor sie dalej nie wlacza czyli zasilacz mam dobry, dysk twardy dziala, ramy tez, nie wiem jak z prockiem, zanioslem do serwisu gosc powiedzial ze prawdopodobnie padla płyta głowna mam MSI KT2 Combo MS-6764 ver. 1.0 jeszcze nie wiem jak procesor ale to sprawdzi, ( czy jesli by procesor byl zepsuty nie wlaczal by sie monitor? wentylator na procku sie kreci ) procek amd athlon 2500 xp++ czy cos takiego nie pamietam dokladnie ale wiem ze athlon 2 ghz Panowie i teraz mam pytanie jesli by to byla plyta glowna to jaka moge kupic bo tej co mam nie widze nigdzie .. czy to mozna byc obojetnie jaka byle by tylko pasowala do procesora? i czy bedzie pasowac do mojej obudowy? czy bardziej sie oplaca wyslac do naprawy np tutaj : http://allegro.pl/item356603326__napraw_sw...te_glowna_.html dzieki za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stjepan666 Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Mi się wydaje że może jakąś używkę z allegro wyrwać np. tą: http://www.allegro.pl/item353966214_abit_n...0_sprawna_.html albo wszystko sprzedać i przesiąść się na coś nowszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Uznaj to za znak z nieba. Kup nowe graty bo s.A teraz drogie że hej, a na AM2 proce 10x lepsze są 5x tańsze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fomfny87 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 panowie powiedzcie tylko czy to moze byc kazda plyta glowna co wchodzi na moj procesor ? czy wejdzie do mojej obudowy mam zwykla atx czy atm, :) dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Stara płyta jest ATX, więc cokolwiek kupisz to wejdzie. mATX są mniejsze. Ja bym zastanowił się nad czymś na NF, jak kolega wyżej sugeruje. Może być równie dobrze K7NF2-Raid. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daffy1987 Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 (edytowane) Witam. Mam takie same objawy na dzień dzisiejszy jak autor tego postu. Po odpaleniu komputera wszystkie wiatraki się kręcą dyski pracują z tym, że monitor się nie odpala. Zaobserwowałem, że bardzo mocno się nagrzewa " MCP-RAID CHIPSET w instrukcji opisany jako South Bridge Controller" do tego stopnia, iż nie da się dotknąć palcem. Nagrzewa się w nawet gdy komputer jest wyłączony tylko podlączony do zasilania. Z góry wielkie dzieki za jakiekolwiek sugestje odpowiedzi. POZDRAWIAM !!! Edytowane 25 Lutego 2010 przez daffy1987 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 25 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2010 No to płyta jest padnięta na 99%, jak aż tak się grzeje SB... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daffy1987 Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 No to płyta jest padnięta na 99%, jak aż tak się grzeje SB... Jeszcze wczoraj próbowałem troszke studzic tego chipseta ale za ktoryms razem juz nic nie kreci zadne wiatraki. ciekawi mnie wlasnie co bylo przyczyna jeszcze pare dni wczesniej to takimi oznakami ze cos jest nie tak dawlo o sobie to ze przy odpalaniu kompa dysk cały czas jakby nie mógł zaskoczyc dysk twardy wrazenie jakby "co sek reset ktos stukał" i monitor sie nie odpalal. jak juz sie odpalil po jakims czasie to bios byl zresetowany. i wczoraj wlasnie przysiadlem sie do kompa i kosci ramu przelozylem pare razy i juz sie nie odpalal. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Lutego 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2010 Tak się tylko zastanawiam jaki super zasilacz zasilał tego kompa. Na przyszłość: Ogłoszenie: Zanim cokolwiek napiszesz.. 5. Staraj się opisać problem jasno i dokładnie podając: - pełny opis konfiguracji komputera (marka i model zasilacza też jest ważna!) - zainstalowany system operacyjny - treści błędów i komunikatów (!!) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...