Soulafein Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Hmm mam nietypowy problem - mam Radeona 2600 pro. Niezla karta, hula na niej wiekszosc nowych gier ale mam problem bo chcialbym pograc w te starsze a zwlaszcza Jedi Knight. Niestety gry probuje przelaczyc na akceleracje sprzetowa to gra mi sie nie chce uruchomic - pomaga tylko wlaczenie w trybie software'owym. W zwiazku z tym umyslilem sobie czy nie ma jakiego emulatora jakiejs starszej karty graficznej i wtedy moze gra by mi poszla bez problemu. Ale moze to tylko moje marzenia....ma ktos pomysl...?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 5 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2008 Na takim konfigu (jak w sigu) możesz spróbować zainstalować wirtualną maszynę (np VM Ware) i na niej Windowsa. Niestety nie wiem, na ile mocna jest emulowana tam karta. Z karty na AGP nici na tej platformie, a PCI będą chyba za słabe (no chyba że upolujesz coś z serii TNT, bo chyba były wersje PCI). Ostatecznie za kilkaset PLN można wyrwać jakieś stare pudło z odpowiednim konfigiem do starszych gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Jedi knight chodzi na OpenGL - chyba się instalowało jakąś nakładkę ze dodatkowymi bibliotekami... Poszperaj w necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 Na takim konfigu (jak w sigu) możesz spróbować zainstalować wirtualną maszynę (np VM Ware) i na niej Windowsa. Niestety nie wiem, na ile mocna jest emulowana tam karta. Z karty na AGP nici na tej platformie, a PCI będą chyba za słabe (no chyba że upolujesz coś z serii TNT, bo chyba były wersje PCI). Ostatecznie za kilkaset PLN można wyrwać jakieś stare pudło z odpowiednim konfigiem do starszych gier. Ja bym napisal że nawet do 100 zł :P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soulafein Opublikowano 6 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2008 (edytowane) Tak naprawde to wystarczylaby karta z serii TNT - przeciez kiedy zostalo wydane Jedi Knight to krolowalo Voodoo ;) I nie wiem czy nakladka OpenGl nie byla czasami do Jedi Knight 2: Jedi Outcast...ech Edit: Udalo mi sie uruchomic w trybie 3D Jedi Knight (sprobowalem i wlaczylo sie) ale kiedy zaczynam sie ruszac to wszystko sie zamazuje :( probowalem roznych zmian w opcjach ale i tak to nic nie daje - chyba zainstaluje sterowniki Omegi moze to cos da.. Edytowane 6 Maja 2008 przez Soulafein Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...