Skocz do zawartości
Soulafein

Emulacja Karty Graficznej

Rekomendowane odpowiedzi

Hmm mam nietypowy problem - mam Radeona 2600 pro. Niezla karta, hula na niej wiekszosc nowych gier ale mam problem bo chcialbym pograc w te starsze a zwlaszcza Jedi Knight. Niestety gry probuje przelaczyc na akceleracje sprzetowa to gra mi sie nie chce uruchomic - pomaga tylko wlaczenie w trybie software'owym. W zwiazku z tym umyslilem sobie czy nie ma jakiego emulatora jakiejs starszej karty graficznej i wtedy moze gra by mi poszla bez problemu. Ale moze to tylko moje marzenia....ma ktos pomysl...??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim konfigu (jak w sigu) możesz spróbować zainstalować wirtualną maszynę (np VM Ware) i na niej Windowsa. Niestety nie wiem, na ile mocna jest emulowana tam karta.

Z karty na AGP nici na tej platformie, a PCI będą chyba za słabe (no chyba że upolujesz coś z serii TNT, bo chyba były wersje PCI).

Ostatecznie za kilkaset PLN można wyrwać jakieś stare pudło z odpowiednim konfigiem do starszych gier.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na takim konfigu (jak w sigu) możesz spróbować zainstalować wirtualną maszynę (np VM Ware) i na niej Windowsa. Niestety nie wiem, na ile mocna jest emulowana tam karta.

Z karty na AGP nici na tej platformie, a PCI będą chyba za słabe (no chyba że upolujesz coś z serii TNT, bo chyba były wersje PCI).

Ostatecznie za kilkaset PLN można wyrwać jakieś stare pudło z odpowiednim konfigiem do starszych gier.

Ja bym napisal że nawet do 100 zł :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak naprawde to wystarczylaby karta z serii TNT - przeciez kiedy zostalo wydane Jedi Knight to krolowalo Voodoo ;) I nie wiem czy nakladka OpenGl nie byla czasami do Jedi Knight 2: Jedi Outcast...ech

Edit:

Udalo mi sie uruchomic w trybie 3D Jedi Knight (sprobowalem i wlaczylo sie) ale kiedy zaczynam sie ruszac to wszystko sie zamazuje :( probowalem roznych zmian w opcjach ale i tak to nic nie daje - chyba zainstaluje sterowniki Omegi moze to cos da..

Edytowane przez Soulafein

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi