Skocz do zawartości
SL!C3

Mobo & Grafika

Rekomendowane odpowiedzi

Siemano !

Pod koniec miesiąca będę kupywać mobo i nową grafike. Chciał bym się dowiedzieć co polecacie w cenach mobo (max. 230 zł) i grafika (max.300 zł). W mobo wejdzie procek Amd Athlon 4200 + ^_^ . Czekam na propozycje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płytkę to może lepiej dobrze wyposażoną Asus M2N-SLI DELUXE

http://www.skapiec.pl/site/cat/13/comp/94355

Myślę że ten abit będzie lepszy, ASUS to już trochę stara konstrukcja i jak dobrze pamietam to na Ram mozna zapodać tylko 2.1V?? Więc OC marne trochę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślę że ten abit będzie lepszy, ASUS to już trochę stara konstrukcja i jak dobrze pamietam to na Ram mozna zapodać tylko 2.1V?? Więc OC marne trochę.

W wersjach deluxe Asus nie robi takich dowcipów Asus M2N-SLI DELUXE pozwala na ustawienie napięcia pamięci od 1.8v do 2.5v

Mylisz z jakąś inną budżetową płytą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Asus M2N-SLI DELUXE myślę że odpada, ponieważ : PCI-E 16 X (WERSJA 8X).

Zdecyduje się chyba na Abit AX78.

PCI-E w M2N-SLI DELUXE działa normalnie 16x z jedną kartą, dopiero jak włożysz 2 karty graficzne w trybie SLI to będzie x8 dla każdej.

Możliwa jest też konfiguracja 16x dla pierwszej karty graficznej i 8x lub 4x lub 1x dla drugiej karty (nie koniecznie graficznej)

Abit AX78 ma za to nowszego typu złącze PCI-E czyli 2.0

Asus jest starszą konstrukcją co ma swoje wady i zalety, do zalet należy kompatybilność z wieloma systemami operacyjnymi i niska cena

jak na wyposażenie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi